O-zon och otroligt ont

Härligt att så många delar med sig av sina tips när det kommer till hudvård och smink! Tack ska du ha! ❤ Förstå hur mycket samlad kunskap och produkttester vi har tillsammans?! I många fall så köper jag helst nya produkter när jag först hört eller sett bra omdömen av folk jag känner. Leta nyheter på nätet i all ära, men jag blir snabbt uttråkad av att läsa anonyma recensioner eller läsa säljarsnacket. Mycket av det jag har hemma har jag köpt efter personliga tips. Sånt tycker jag är mycket roligare! 🙂 Håller du med eller hur gör du?

Du kanske har sett den här lille elake mannen kallad Peter på mitt Instagram, andras bloggar eller på nätshopparna? Han gör grymt bra hudvårdsprodukter, ett toppenbra märke i mina ögon! Men nu går vi från ögonen till munnen, läpparna och vår o-zon, och där blir det annat ljud i skällan.

DSC01722
PTR Unwrinkle Lip Treatment (i väl stor förpackning!)

Peter Thomas Roth har en läppkräm som sålts på bl a Skincity och BeautyTheYouWay som ska vara en antiaging-produkt för läpparna, Un-Wrinkle Lip Treatment i en 10 ml pumpflaska med en prislapp på 295 kr (29,50kr/ml). ”En anti-aging produkt för läpparna som fyller linjer och ger intensiv fukt. Produkten består av 24% neuropeptider & peptider.” Så beskriver de själva sin produkt. Den ska släta ut rynkorna runt munnen, plumpa upp läppen och ge en fin läppkontur. Hyaluronsyra och ett gäng peptider stimulerar huden att binda fukt och producera mer fukt och kollagen, vilket vi tappar med åren och förlorar spänst och elasticitet i hyn. Likväl en särskild ögonkräm till  den tunna huden kring ögonen som särskild läppkräm till läpparna.

Den togs in hos några återförsäljare och släpptes som en Limited Edition-produkt. Schlurp sa det och nu är det soprent överallt vad jag förstår. Nu pratar vi efter bara några veckors tid! Företaget som är ansvariga för PTR i Sverige har bestämt sig för att ta in en laddning till från USA, men inte avgjort ännu (i skrivande stund) om den kommer att bli inkluderad i det fasta sortimentet. Men det borde ju vara guldläge för det då så många har hört av sig till mig på Instagram när jag tog upp denna, och även flera skönhetsbloggare har skrivit att de tycker den är en riktigt bra, plumpande och vårdande läppkräm som de väldigt gärna köper igen!

DSC01732
Peter Thomas Roth har en hel serie som heter UnWrinkle

Anledningen till att jag vill ta upp den idag i ett eget inlägg är att jag faktiskt är riktigt besviken på Peter. Till skillnad då mot väldigt många andra. Det som gjorde att bägaren rann över för mig var en konversation på Instagram som jag såg i förrgår kväll där en annan tjej också hade problem med mannen i fråga. (Skämt åsido, jag har hört att Peter himself ska vara riktigt charmig!) Anne, @hornsgatansros på Instagram och Hornsgatans Ros är hennes mysiga blogg, beskrev att hennes läppar svider som brännsår, alltså precis som jag upplever denna kräm! Som eld! Dessutom har hon flagat på läpparna sen hon började med produkten vilket jag inte råkat ut för som tur är, stackarn! En känsla liknande brännsår och såriga läppar. Så känns det. This is not ok! 😦 Så himla trist på en dyr produkt som i övrigt är väldigt bra när man vill jobba med o-zonen (haha näe inga ozonlager alltså!) som hudterapeuterna kallar munnen och huden runt omkring som blir tunnare, rynkigare och mer ojämn/mindre synlig med åren. Men ska det behöva göra ont att sköta om sin o-zon precis som vi sköter om resten av huden??

DSC01724
Har tryckt ut lite produkt så du ser hur tunn och lätt krämen är

För min egen del så köpte jag hem PTR-lippyn när jag hittade den på ett bra kampanjpris och började applicera samma kväll då jag fick den. Jag tog ett pyttelitet pumptryck, duttade ut den mjuka lätta krämen både på läpparna och på kanten runt omkring. Det tog inte många sekunder innan jag upplevde en otroligt stark brännande svidande känsla, ungefär som en färsk chilifrukt har delats itu och gnott in sig på mina såriga läppar! Hua! (Har för övrigt inte ett enda sår eller ens särskilt torra läppar). Jag torkade kvickt bort den men den tunna formulan sugs snabbt upp av läpparna så känslan satt kvar upp till ett par timmar. Eftersom jag vet att vissa läpprodukter som kallas plumpande brukar pirra i början (ni vet olika läppglans t ex?), och att det står tydligt på förpackningen ”a tingling sensation is normal”, så bet jag ihop (jamen varför gör vi det, varför är det första tanken, är det nåt kvinnor ska göra??, nu vill jag starta en helt ny tråd känner jag!) och applicerade min nya fina antiaging-lippy en gång varje morgon och kväll helt enligt bruksanvisningen.

De första dagarna var jag på vippen att skicka denna vidare till nån av alla tjejer som älskar denna! Det ska poängteras här, var jag än tittar runt nånstans så är det idel fina recensioner på denna lilla Peter-tub, både på Instagram, våra diskussioner där, på andra skönhetsbloggar och på webshopparnas omdömessidor. UnWrinkle Lip Treatment har minst 4/5 i betyg överallt, men jag har chattat med några stycken personer plus läst enstaka omdömen som vittnar just om denna brännande och svidande känsla som inte riktigt vill ge med sig. Idag har jag använt den två gånger dagligen i nio dagar och det är först igår och idag som jag tycker svedan är okej i styrka, ”ska man va fin så…”, galet egentligen!), och att den också lägger sig helt inom en kvart-tjugo minuter. Så därav mitt fortsatta bruk av Petertuben och om det inte vore för svedan och Annes flagande läppar, så skulle jag också falla in i kören av idel positiv lovsång. För visst tycker jag mig se en lite mer slät läpplinje, en nyansskiftning till lite lite rödare färg plus att läpparna känns ordentligt återfuktade. Jag har ett litet veck i underläppen på mitten där läppstift och läppglans ofta blöder ut, trots läppennor för just detta syfte. Det vore skönt att slippa fundera på det, läppstifts- och glossberoende som jag är!

DSC01725
UnWrinkle Lip Treatment är väldigt mjuk och ger bra fukt till läpparna men ska inte användas som ett vanligt lip balm/cerat

Susanne på Landström Care & Beauty, som är Sveriges distrubitör av PTR bl a, som jag pratade med på telefonen igår berättade att detta var något som hon inte hade hört tidigare och vi pratade en bra stund om vad det kan bero på. Visst har vi alla olika produkter vi inte tål, men i ingredienslistan finns det inget skäl att vara orolig för något t ex vanligt förekommande ämne som många reagerar på (jag har hela listan för den som vill läsa). Jag fick väldigt bra information av Susanne som ringde tillbaka och hade fler tips, mycket vänlig. Hon berättade även att man kan köra denna som en kur på 30 dagar, alltså morgon och kväll i en månad. Sen kan man ta ett uppehåll på tre månader innan man börjar om med en ny kur. Så pass bra ska alltså UnWrinkle Lip Treatment fungera! Värt att testa när den dyker upp igen? Även hudterapeuten Madeleine på Skincity var väldigt tillmötesgående och förklarade för mig hur denna kräm fungerar, mejlade mig ingredienslistan och även hon blev förvånad över så pass stort obehag den orsakat både mig, Anne och några av de andra tjejerna. Liknande kommentarer hade Caroline, marknadschef på BeautyTheYouWay, och uttryckte samma förvåning. Hon var snäll nog att skicka mig mer information om krämen och talade om hur snabbt den sålde slut hos dem. Det är helt tydligt att det finns ett extremt stort intresse för och stor efterfrågan av fylligare och slätare läppar numera.

För er som upplevt dagens inlägg som ren och skär tortyrpropaganda och som en stor röd stoppskylt för att inte våga testa PTR UnWrinkle Lip Treatment när den återkommer till Sverige igen, så kan jag genast lugna er! Sitt lugnt med klickfingret i högsta hugg! För det första så drabbar denna extrema sveda och reaktion tydligen bara ett fåtal personer eftersom ingen jag talat med igår hade hört talas om det och andra vittnar istället om det underbara resultatet i olika sociala medier. Rimligtvis betyder det att de allra flesta kan ha denna lyxiga fina antiage-kräm på läpparna om så önskas. Men om du är en av oss få som reagerar kraftigt – sluta och hör av dig till försäljaren! Och nej – varför bita ihop? Bettskenor kostar en rejäl slant de också!

För det andra så vill jag skicka med dig ett väldigt trevligt alternativ till PTR som jag har använt mig av sen i våras. Det är Babors Derma Cellular Anti-Wrinkle Booster For Lips som bl a Skincity säljer för 510 kr (51kr/ml). ”Effektiv och spänstgivande Anti Age produkt för läpparna. Passar för dig med fina linjer och rynkor runt munnen. För att vårda och förlänga effekten av injektioner (tex. Hyaluronsyra) i läpparna och runt munnen.” Jepp, very saftig prislapp på denna o-zon-kräm (nytt namn i SAOL?) men ack så ljuvlig och skön den är att rolla på läpparna! Tuben är på 10 ml och den har små kulor på munstycket för att jobba in produkten i huden. Snarlik och dryg formula, precis  som PTR, och känns len och lite svalkande. Jag fick med denna överraskning i ett fint kit från Babor i våras då de hade sitt Pop Up Spa på Skeppsholmen. Kan visa den fina boxen vid senare tillfälle! Som jag nämnde igår är Babor ett av mina favoritmärken vad gäller hudvård. Need I say Fluids…? ❤

DSC01728
Babor Dermacellular Anti-Wrinkle Booster For Lips

Resultatet jag fått med Babortuben (bara tub och pumpflaska idag, ha!) är fina återfuktade läppar som också har slätats ut lite i konturen. Ja denna funkar också tycker jag för att få jämnare och släta läppar, däremot jobbar PTRs kräm på ett annat sätt och har kraftigare ingredienser som bl a ska plumpa upp läpparna i större utsträckning än Babor om jag förstått rätt.

DSC01730
Lätt och väldigt återfuktande formula på Babors Booster

Jag väntar på en till nyhet för min del, en tredje läpprodukt vilken dag som helst. Spännande! I våras fick jag ett litet prov från Biolines variant som också var riktigt bra och jag är säker på att de allra flesta stora märken har en antirynk-lippy i sitt sortiment idag. Nu har jag ju plötsligt fått ett behov jag inte visste att jag hade förut! 😉 Visst har jag alltid smort in läpparna men aldrig tidigare jobbat med antiage-egenskaper. Nu vill jag gärna vårda min o-zon lite grann och insåg snabbt att jag saknade ordentliga produkter för det, oj oj! Måste åtgärdas. Så nästa produkt incoming blir en riktigt plumpande historia har jag hört från säkra källor! 😉 Men sen räcker det nog gott så för mig, ducklips no thanks. Men släta, jämna läppar som helst inte tillåter lipglossen att blöda – yes please! 🙂

DSC01726
En lyxig läcker antiaging-kräm för läpparna har Babor i sin Derma Cellular-serie

~Dagens beauty flash: Nytt mejl. Överraskning. I did not see that coming. Blev hur glad som helst! Lärt känna en riktigt äkta vänlig god själ. Guldklimpar.

Right, jag ska gå och bita ihop ett tag till och inte glömma bettskenan i natt! (Är granne med min tandläkare och har sovrumsfönstren mot hennes hus, så jag vågar inte slarva med bettskenan!) Sen så får vi se om det blir tredje försöket gillt nu med den nya produkten? Köra på kur-varianten med PTR som Susanne sa och göra ett uppehåll snart? Tycker du generellt att vi biter ihop för ofta? Står ut fast vi kunde välja att inte. Ska vi sätta ner foten ordentligt istället? Kunde inte riktigt släppa den där tråden känner jag… men okej, den diskussionen tar vi vid tillfälle! Skrivarklådan har ju knappast dämpats som du märkt här och nu! Men du får i alla fall tala om för mig hur du och din o-zon har det? Visste du om att du hade en o-zon? Är ni sams? Är det ett torrt förhållande? Plumpigt? Något som lagts i veck? Eller kanske rena rama räkmackan och lyxstreetan med två-filig slät motorväg straight ahead perhaps? Alla varianter är spännande att höra om, så berätta nu för mig! Jag är idel öra! 🙂

Kram Lotta

 

18 reaktioner på ”O-zon och otroligt ont

 1. AnnaKaize 4 september, 2014 / 08:19

  Jag visste inte att jag hade en O-zon! Tusen tack för att du lärt mig ytterligare en ny sak gulle 🙂
  Har dessvärre tunna läppar och eftersom jag har den snuskiga vanan rökning så är de dessutom tämligen rynkiga också och det är ju förkastligt. För att råda bot på sagda otyg så använder jag ”Extra Firming Lip & Contour Balm” från Clarins. Vete fan om den hjälper så mycket men burken är söt och innehållet gör iaf läpparna mjuka. Är mkt sugen på att testa Mr Peter sen- får försöka roffa åt mig en förpackning när de släpps nästa gång.
  Tyckte fö att det såg oerhört kul ut när du tryckt ut en mängd créme som rinner nerför flaskan lite typiskt män i allmänhet sådär. Endera har de efterdropp eller så kan de inte hålla sig vid le sexy time. Eller så är det bara jag som har snuskig fantasi som ser såna saker i en läpprodukt 😀

  • beautybydonnachic 4 september, 2014 / 16:12

   Hahahaaa, tack snälla Anna för dagens stora skratt! 😀 Jag tyckte det såg lite halvmysko med en sträng hängandes så där men tänkte att det är nog bara jag…, men icke då! 🙂 Tur jag kan lita på dig! ❤ Men den där ovanan är såklart ingen höjdare. :/ Du har iaf en ordentlig produkt för att vårda dina fina läppar (och o-zonen som du oxå har en som vi andra), så jag skulle inte hänga läpp, hehe, om jag var du! Jättefin är du och tack för fina ord! Kram!

 2. Johanna 4 september, 2014 / 08:43

  Vilket bra inlägg! Gillar att du beskriver på ett sådant ärligt och nyanserat sätt! Tack för det:)

  • beautybydonnachic 4 september, 2014 / 16:05

   Stort tack Johanna! Jag blir så glad att du säger det! Hoppas du kommer gilla min blogg även framöver, kram! 🙂

 3. Jenny Sandström 4 september, 2014 / 09:46

  Hej Lotta!
  Gtrattis till din fina blogg!!! Jag läser allt och tar tacksamt emot alla tips och utvärderingar av produkter. Jag var sugen på att köpa Peters läpp-produkt när den kom, men det blev aldrig av. Kan bero på att jag just nu har nåt slags köpstopp…. Men med tanke på din upplevelse så är jag glad att jag inte köpte den denna gång. Mina läppar har dessutom blivit så torra och känsliga de senaste veckorna så jag fokuserar bara på att få tillbaka mitt utgångsläge. Det började med att de var torra sen fick jag röda irriterade kanter runt läpparna. Körde med PTR oililess oil flera gånger per dag och det blev bättre, men fortfaranade torrt. Har sensais läppbalsam som är bra men det ger sig inte riktigt ändå. Har du något annat tips?
  Kram till dig och fortsatt lycka till!!
  Jenny

  • beautybydonnachic 4 september, 2014 / 15:09

   Åh tack så hemskt mycket för dina fina ord, Jenny!<3 Känns jätteroligt att du vill hänga med så här i början av min bloggstart som kommer bli riktigt kul, intressant och lärorikt för mig och trevlig läsning för er förstås! Desto mer trist att du har såna bekymmer med dina stackars läppar, ajaj! ;( Jag antar att du kikat vad Annica (Hudspecialisten) har för fina tips redan? (alla borde titta på vad hon säger om Försvarets hudsalva och Elisabeth Ardens tub!) Du har testat med det som poppade upp allra först i huvudet på mig – PTR Oilless Oil. En riktig lifesaver! Sedan tänkte jag på en mycket lindrig exfoliering, en hemmagjort peeling. Det mildaste är Annicas tips om honung, annars kan man jätteförsiktigt gnugga med lite socker blandat med en bra olja, en del tycker ekologisk olivolja känns bra. Då får du bort den där fnasigheten hoppas jag. Sen packa på med fukt i stora lass. Eftersom Oilless Oil ändå gav resultat så kan du testa med en kur, att riktigt dränka läpparna med så mkt du kan smörja in av den till natten, som en sleepingmask för läpparna. Även testa de bättre lip balms som Annica också rekommenderar, du har ju ett av de bästa hemma. Du gör redan alla rätt låter det som, men har hamnat i en ond cirkel. Hör med Skincity/andra hudterapeuter om det inte ger sig, låter inte kul. Ja, PTR UnWrinkle skulle jag hoppa om jag var du! Nu gäller enbart rena fina produkter som ger mild exfoliering och fukt. Jag har Bliss läppeeling som är skön och ger mig väldigt mjuka läppar efteråt, men du ska nog vara försiktig med för mkt nya produkter innan irritationen lagt sig. Bra om du kan få bukt med det före höst och vinter tänker jag oxå, då vi alla får mer fnas! Jag hoppas du får ordning på det där, jag hojtar till om jag kommer över fler tips från andra ”torrisar”! Stor kram! ❤

  • beautybydonnachic 4 september, 2014 / 16:02

   Superbra länk Pamela, tack för den! 🙂 Som de säger, den har ett ämne som kan orsaka allergiska reaktioner, även den stora mängden peptider kan irritera vissa. Annars har de dokumenterat resultat att produkten funkar som utlovat så därför gillar många denna lilla mirakelpump för volym och fukt åt läpparna! 😉

 4. Jessica 4 september, 2014 / 14:51

  Jag fick hem min häromdagen men jag gillar den faktiskt. Tycker att det bara pirrar litegrann och sedan försvinner det. Läppkonturen har blivit lite lagom plumpad. Så obehagligt det lät att läpparna hade flagat..! Kan det kanske vara något fel på hennes produkt, och kanske även din som bränner? Man ska ju inte stå ut med vad som helst, även om man är kvinna 😉

  Kram på dig

  • beautybydonnachic 4 september, 2014 / 16:19

   Så härligt att höra Jessica, att du är en av alla som verkligen gillar denna! 🙂 Kul att den funkar som den ska på dig, bara tillfällig sveda och sen ett snyggt resultat! Det är därför jag tänkte fortsätta ett tag till, nej inte stå ut haha – du har helt rätt, eftersom det värsta har lugnat sig efter första veckan. 😉 Tänkte oxå att nåt var fel först? Ska uppmärksamma om fler får liknande reaktioner.
   Tack för att du berättade! ❤ Kram!

 5. Anne 4 september, 2014 / 18:11

  Superbra inlägg! Jag har bestämt mig för att göra ett nytt försök när läpparna flaget klart men då såhär: på själva läpparna rejält med Dermalogicas renewal lip complec från age smartserien. Härlig mjuk och lite tjockseg formula som stannar kvar länge på läpparna. Lite som en barriär mot PTR som jag tar bara runt munnen. Talar om hur det går när jag testat.
  Kram

  • beautybydonnachic 4 september, 2014 / 22:56

   Tusen tack Anne! ❤ Det var ju din IG-post som drog igång min tanke om det här. Låter som du har en bra plan på g och jag är väldigt nyfiken att höra hur det funkar för dig! Vore roligt med ett inlägg och uppföljning! 🙂 Sköt om dig och dina läppar nu, stor kram ❤

 6. Emma 4 september, 2014 / 20:19

  Jag har inte vågat prova min än, till helgen är det dags! 🙈

  • beautybydonnachic 4 september, 2014 / 22:58

   Då hoppas jag verkligen att du är en av alla som kommer älska denna Emma! 🙂 Håller tummarna och vill höra allt! 😉 Kram!

 7. Linda 4 september, 2014 / 22:39

  Åh jag vill ha den där!! fyllde mina läppar med juvederm för ett år sedan och liiite är kvar men vill ha meeeer. De gjorde mycket för mittt ansikte, har nada överläpp men stor underläpp..Kostar ju en del så detta kske kan va ett billigare plump 😛

  • beautybydonnachic 4 september, 2014 / 23:03

   Gjorde du?? Så spännande, jag har nada erfarenhet av plump via nålen varken själv eller vänner! Så du blev alltså jättenöjd, låter ju kanon att det håller ett år! Vill gärna ta upp ämnet framöver, då hör jag gärna hur du resonerar kring det. Ja tänk att allt inom skönhetsindustrin kostar så mycket, vilka otroliga summor vi beauty geeks spenderar *blundar hårt* Men en investering i oss själva som vi säger haha! 😉 Kram!

   • Lilian 5 september, 2014 / 13:04

    Jag måste bara säga ang att spruta läpparna att jag har testat det två gånger och blev väldigt nöjd! Eftersom jag är en väldigt försiktig typ som är livrädd för ankläppar fyllde jag yttepytte lite: 0,25 ml dvs en halv spruta av den minsta sorten. Men det gav tillräckligt mycket effekt för att jag själv ska märka det. Läpparna är slätare och tydligare, jag ser lite fräschare ut utan att någon märker vad jag gjort 🙂

    Tack för en jättefin och informativ blogg! När jag började följa dig på IG letade jag flera gånger efter din eventuella blogg, så det var verkligen goda nyheter du kom med i veckan 🙂

   • beautybydonnachic 5 september, 2014 / 15:52

    Men tack Lilian, gud så glad jag blir av dina fina ord! ❤ Ja, det tog ett tag för mig att komma igång haha, men nu så hoppas jag att det ska finnas nog med tid att prioritera bloggen! 🙂
    Har du oxå testat fillers, roligt att höra vad du tycker! Låter som det absolut snyggaste resultatet när man bara anar något piggare och fräschare drag, inte alls ankläpps-varning. Håller det lika länge som Linda säger, upp till ett helt år? Funderar på att skriva om ämnet framöver då jag vet många har funderingar om olika "hjälpmedel".
    Ha en jätteskön helg, så ses vi förmodlingen här nån ggn nästa helg när jag kommit hem! Kram! 🙂

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s