Finna en fin foundation i rätt färg

Basen – den där perfekta hyn med en perfekt foundation som ger ett perfekt resultat – är mångas holy grail. För min del är en flawless bas är något jag gillar bäst av allt när det kommer till make up. Det ska inte se spacklat ut, inte kakigt, inte för sminkat men inte heller för naturligt på hösten och vintern då jag har några områden jag vill förbättra. ”My skin but better”, som många säger, det är en rätt bra sammanfattning av en fin foundation för mig. Hur vill du att din bas ska vara? Byter du också efter säsong?

Eftersom hösten kom med stormsteg, bokstavligt talat här i mina trakter, så vet jag att många med mig väljer att gå över till en annan bas än den vi haft de senaste månaderna. Att hitta den ultimata färgnyansen kan vara ganska svårt. Så jag är tacksam över all hjälp som går att få i den stora foundationdjungel av olika formulas, olika färger, olika täckningsgrad och alla dessa nykomlingar som lanseras titt som tätt.

BareMinerals BareSkin, Ivory 04 och borsten
BareMinerals BareSkin, Ivory 04 och borsten Perfecting Base

Det var inte många veckor sedan jag köpte BareSkin och jag har provat den lite till och från ett tag nu. Jag kommer skriva ett bättre utlåtande om den alldeles snart. Men so far kan jag säga att den blir väldigt fräsch och fin på huden och fungerar utmärkt om du letar efter ett ganska naturligt resultat med en lätt till medeltäckning. Den ska gå att bygga upp i täckningsgrad, men jag tycker inte den blir lika fin då. Denna blir antagligen något för mig mer under vår och sommar. Nu vill jag ha något högre täckning under den här årstiden som kommit.

Kicks Colour ID
Kicks Colour ID

Jag har äntligen sett till att få min personliga Colour ID-kod på Kicks. Det var riktigt roligt! 🙂 (Dessutom höll jag på att krocka med Tommy Körberg utanför Kicks på Sergels torg, lite skoj!) Den trevliga tjejen som hjälpte mig tog bort min bas på ena kinden, på ungefär halva nedre delen. Sedan kom manicken fram och hon tog tre olika foton på min hud. Därefter sammanställdes resultatet och jag fick min alldeles egna personliga nyans! Hon kunde också läsa i den lilla minidatorn direkt vilket märke och vilken färg hon skulle hämta fram åt mig.

Idag provade jag att logga in på Kicks hemsida och lägga in koden under Mina sidor, och vips så fick jag hela 29 olika foundations att välja på som finns i min exakta hudton. Det är ju toppen, eller vad tycker du? Har du testat? 🙂 Om köpet ändå skulle bli fel har man 14 dagar på sig att lämna tillbaka produkten, mot uppvisat kvitto och kortet med din färgkod.

Min personliga färgkod från Kicks
Min personliga färgkod från Kicks

Tänk om vi äntligen kan finna den rätta nyansen i det massiva utbudet av baser i butik och på nätet! Nu funkar ju bara denna kod på just Kicks sortiment. Men resultaten som kommer upp går såklart att köpa på vilken butik du än väljer. Det gör att du även kan handla tex din nya MAC-foundation på Åhléns City om du har rabatt där, eller vilken annan butik som ligger dig närmast eller beställa på nätet. Super!

Jag hade gärna sett att det kom upp föreslagna nyanser även på de märken som inte matchade min hudton korrekt. Som till exempel Diors nya Diorstar som jag har kikat på några gånger. Expediten var väldigt hjälpsam och skickade med prover på både den ljusaste 010 och snäppet mörkare 020. Men enligt Colour-IDn så fanns alltså ingen nyans som passade mig. Just nu ligger jag mitt emellan de två ljusaste kunde vi konstatera när hon provade den på mig.

Diorstar prover på 010 och 020
Diorstar prover på 010 och 020

Och JA, be alltid om prover innan du köper en ny foundation! De butiker som av någon outgrundlig anledning snålar med tester struntar du helt enkelt i och går till nästa. Det ska inte vara något problem. De flesta är väldigt tillmötesgående mot oss kunder, men jag har varit med om snikna expediter och det är tyvärr deras egen förlust då jag vänder på klacken och glatt får med mig prover från en annan butik istället!

Om en månad, i slutet av oktober kanske, så kommer jag göra om testet hos Kicks för att se var jag ligger då. Jag blir väldigt ljus under vinterhalvåret. Och med tanke på att vi haft en väldigt lång sommar i år, och att jag varit iväg till Spanien både i juni och för bara ett par veckor sedan, så vill jag inte köpa en vinterbas enligt min nuvarande nyans. Jag har inte solat ansiktet, men jag undgår inte solens strålar helt ändå.

Lancôme Teint Idole Ultra 24h
Lancôme Teint Idole Ultra 24h

På Åhléns City tittade jag lite på Lancômes fina foundations. Teint Visionnaire med concealern i locket har jag tittat på förut och känt mig sugen på. Men istället fick jag med mig en riktigt gullig liten miniflaska av den nya varianten av Teint Idole som heter Teint Idol Ultra 24h. Beskrivningen av denna på Kicks låter så här:

Teint Idole Ultra ger en helt ny upplevelse av komfort. Den nya, ultralätta och fräscha konsistensen gör den enkel att applicera. När den appliceras med lätta svep över ansiktet smälter den genast in i huden. Resultatet är en slät, smidig och oemotståndligt silkeslen hud som är naturligt matt, utan det minsta spår av puder.

Jag ska prova både Lancôme och Dior (och antagligen flera haha!), innan jag bestämmer mig för någon ny bas. Jag har förstås några gamla godingar hemma som funkar alldeles utmärkt. Men jag är likadan med foundations som med mascaror – den där allra bästa kanske finns där ute nånstans! 😉 Och den vill jag inte missa!

Tre nya foundations-prover att känna på hemma
Två nya foundation-prover att känna på hemma, Diorstar i två nyanser och Teint Idole Ultra 24h

När Chanels nya Velvet kom ut i våras, rätt mycket försenad, så köpte jag den i en nyans som kommer passa mig bra snart. Den ser jag fram emot att använda. Och jag gillar Clarins Everlasting väldigt mycket. Likaså GloMinerals LUXE, MAC, Estee Lauders Double Wear med flera. (Nu pratar jag om flytande foundations som jag helst använder under vintern.) Så ja, jag ska försöka ha is i magen innan jag kastar mig över fler foundationköp! 😉 Men det är roligt att åtminstone få testa och känna på några nya, även om det inte blir något köp, eller vad säger du?

~Dagens beautyflash: Handskrivet brev i postlådan. Någon som har lagt ner mycket omsorg, tid och kärlek på ett personligt brev. Blir lika glad varje gång. 

Vilka foundations har du som favoriter? Har du någon du alltid återvänder till? Vilken form av foundation har du helst under den kalla årstiden? Och har du redan ekiperat dig och din makeupväska inför hösten med en favoritfoundation? Jag älskar att höra vilka olika baser andra har, är väldigt nyfiken och skulle bli jätteglad om du vill dela med dig av just dina favoriter! ❤

Kram Lotta

16 reaktioner på ”Finna en fin foundation i rätt färg

 1. Sofia 24 september, 2014 / 18:27

  Jag har blivit värsta foundationletaren….! Bareskin är jag sådär förtjust i. Är bra sugen på att testa Clarins nya True radiance som kommer i oktober. Har en Youngblood att testa oxå och en Clarins som jag inte minns namnet på. Nackdelen med Kicks color id för mig var att jag hade en nyans där det inte fanns så många sorter att välja på. Typ 8….. 😦 Ska testa om om några veckor för att se vad jag får då… Har en Exuviance att göra slut på med…. 😉 Kram!

  • beautybydonnachic 24 september, 2014 / 21:17

   Så du fick bara matchning på åtta foundations?! Det lät väldigt lite tycker jag! Gör om det lite senare, som jag tänkt göra!
   Haha, det låter som du oxå har hamnat i foundation-träsket!😊 Du suktar mig med ännu fler nu ju! Om/när du testar vill jag veta vad du tycker! 🙂 Kram!

 2. Kajsa 24 september, 2014 / 19:28

  Jag älskar bareskin och hoppas att jag kan ha den även i vinter! 😄😘😃

  • beautybydonnachic 24 september, 2014 / 21:19

   Kul Kajsa att du gillar BareSkin så mkt! 🙂 Det är du inte ensam om, verkar som många köpt den! Du kan säkert ha den i vinter även om du skulle bli lite torrare i hyn som man kan bli. Ska funka på torr hy oxå. Har du Prime Time under? 🙂

 3. Lena 24 september, 2014 / 20:11

  Jag testade Colour ID på Kicks i stan och fick bra hjälp att välja mellan olika foundations. Men har inte haft råd att köpa nån innan lön! 🙂

  • beautybydonnachic 24 september, 2014 / 21:21

   Roligt att höra Lena! Hoppas denna apparat kan hjälpa till att förhindra fler felköp generellt! Snart löning! 😉 Berätta gärna vad det blev! Kram!

 4. Jessica 24 september, 2014 / 21:38

  Jag har också köpt BareSkin, men vi är inte riktigt vänner än. Jag har på gränsen till för torr hy för att den ska se bra ut. Men nu efter några nätter med fuktade sitter den riktigt fint. Tycker dock precis som dig att det är lite för lätt täckande, tro jag, jag har inte riktigt bestämt mig ännu… Haha valmaja.

  Annars använder jag PTR CC cream och jag älskar älskar älskar den!!!! Den går att bygga upp precis den täckning jag vill ha utan att det ser kakigt eller för sminkat ut. Jag använder även glominerals Luxe och den gillar jag i princip lika mycket som PTR.

  • beautybydonnachic 24 september, 2014 / 21:54

   Kul Jessica, det verkar som om vi tycker lika båda två om både BareSkin, PTR CC och GloMinerals Luxe! 🙂 Det är därför jag inte har gjort något inlägg om BareSkin ännu, för jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker egentligen. För det första är det täckningsgraden, men det beror lite på årstid för min del iaf, sen har det varit gånger jag tyckte det sett nästan torrt ut som du säger och nån gång såg det lite randigt ut efter borsten…, så ja jag ska ge den en extra chans innan jag har hela bilden klar för mig! 😉 PTR är verkligen en höjdare och Luxe ska jag ta fram nu och testa efter att den stått längre bak skåpet ett tag igen. Det är mkt med det hela när vi pratar foundations, haha! 🙂 Kram!

 5. Emma 24 september, 2014 / 21:59

  Jag har så svårt för foundations, torrboll som jag blir under höst o vinter. Ser ut som en fjällande ödla efter nån timme. Peelar & fuktbombar järnet just nu och hoppas det ska bli ok snart. Förra året hade jag inte hittat till Skincity så jag hoppas deras hjälp räcker till i år😊 Tänkt att jag ska försöka hitta en foundation med mycket fukt, tips mottages tacksamt 🙂 kram!

  • beautybydonnachic 24 september, 2014 / 22:39

   Nej så trist! Vad har du använt hittills? Eftersom jag inte har torr hy själv har jag svårt att ge bra tips. Nån annan här inne kanske använder nån bra? 😉 Jag vet att en kompis pratar varmt om MACs Studio Sculpt Foundation som är gelbaserad. Laura Mercier har oxå en för torr hy, minns inte vad den heter. En väninna i England kör med den. (Kan vara deras hajpade Tinted Moisturizer) Sen har jag hört att MUS Liquid Foundation ska vara väldigt återfuktande. Det är vad jag kan komma på så här på rak arm.
   Plus ett bra underlag förstås. Men det där kan du ju redan. Ett bra fuktserum under gör stor skillnad! Och rätt primer. Ska hålla öron o ögon öppna, och ja fråga SC o tala gärna om vilka de tycker passar en torr hy! 🙂 Kan inte vara lätt under vintern för dig! Hoppas du hittar en som funkar bra Emma! Kram!

   • Emma 25 september, 2014 / 20:35

    Under vår/sommar är jag lite yttorr, men så fort vädret slår om… Hej fnas! Brukar få torreksem på ögonen när det är som värst. Jag använder mest Cliniques Superbalanced foundation , har testat en del andra märken förut men har nog gett upp lite. Har fått tillbaka hoppet lite iaf… Funderar på att testa transderma serum, om det funkar med Ex. Jag får ta mig iväg till en större stad och fixa lite prover på foundation. Flera av dina tips som låter spännande 🙂 Här i stan finns bara ett litet Åhlens med lite skralt utbud. Tack för alla tips 😘

   • beautybydonnachic 25 september, 2014 / 23:16

    Fy det låter verkligen inte kul m eksem på ögonen! ;( Minns inte om du använder PTR Oilless Oil eller provat Transderma M?
    Ja vore roligt att höra om du kan ta dig till en större butik o få med dig lite olika varianter o testa nåt nytt. Och även vad Skincity kommer m för förslag! 🙂
    Lycka till i ditt letande! Såklart du ska kunna hitta ett bra alternativ! Det är ju ett väldigt vanligt problem, dessvärre.
    Stor kram! ❤

 6. AnnaKaize 25 september, 2014 / 11:23

  Har letat efter en perfekt foundation större delen av mitt liv känns det som, o jag har säkert 20 stycken hemma varav jag använder typ sex. Konsistens, doft och ffa nyans måste stämma o jag har tyvärr inte hittat någon som uppfyller alla punkter. Får väl knalla in på Kicks o göra en analys o se om de matchar mig korrekt sas. Har läst både positiva o negativa omdömen om den här färgmatchningen så det är väl lika bra att testa själv. Återkommer med ”min” nyans senare babe 🙂

  • beautybydonnachic 25 september, 2014 / 23:11

   Haha, ja jag vet att du har de flesta Anna! 🙂 Men trots det, så står det många längre bak i hyllan o så växlar man mellan en handfull efter humör! 😉 Eller hur?! Jag är oxå rätt petig som du beskriver. Allt ska stämma!
   Vad har du hört för negativa kommentarer om Colour ID? Vore roligt att se vad de säger om din perfect match! (Tänk om man kunde applicera det på fler områden i tillvaron??)
   Stor kram! ❤

 7. Lilian 29 september, 2014 / 10:48

  Du har verkligen rätt i att man bör be om prov och testa hemma innan man köper! Jag vet inte hur många foundations jag har hemma med fel färg. Av någon anledning blir jag alltid rekommenderad för mörkt och för varmt. Jag har faktiskt aldrig tänkt på att man kan be om prov…

  Gjorde en Color-id mätning på Kicks förra veckan och fick reda på att jag har en neutral nyans på huden 🙂 Det tror jag absolut stämmer, även om jag själv trott att jag har en kall hudton.
  Köpte Lancomes Teint idole ultra i en ton som skulle vara perfekt för mig och den känns faktiskt riktigt bra! Kanske något för mörk, men helt okej än så länge. Jag får väldigt glansig hud under dagen och tycker att denna sitter bra och håller sig matt. Nästan lite för matt, men det har jag korrigerat med lite Clarins Instant Light primer och Pure Radiance från Bare Minerals (som är ett slags puder som jag använder som highlighter på valda platser).

  Jag ska också göra om testet om någon månad och se vad jag får för resultat då. Jag har själv experimenterat på Kicks hemsida och ändrat lite på siffrorna för att få förslag på ljusare och kallare foundations så har man något att gå efter. Jag fick kod L3N. När jag ser på de foundations jag har hemma som jag är nöjd med har de nästan alltid ljusare nyanser, L4, L5 och t.o.m L6. Den nyans av Bare Minerals ”vanliga” foundation som skulle matcha mig perfekt (Medium beige) använder jag om jag råkat bli riktigt brun någon gång, så där stämmer det inte alls.

  På tal om Bare minerals, jag har också köpt Bare Skin efter alla lovord, men är tyvärr lite besviken. Jag tänker som du, att jag kanske behöver träna lite på appliceringen men än så länge har jag inte riktigt fått till det. Den täcker inte tillräckligt men lägger jag på mer ser det konstgjort ut. Jag känner inte att jag riktigt får det så jämnt som det ska vara, utan upplever att det mesta åker av i början av appliceringen. Sedan känns den lite fet/oljig att ha på sig och jag tycker inte att den sitter kvar speciellt bra.

  Oj, det blev en lång kommentar men detta med foundations är ju den absolut viktigaste delen av en make-up, vilka effekter man kan åstadkomma när det blir rätt!! 🙂

  • beautybydonnachic 29 september, 2014 / 22:11

   Absolut ett av de viktigaste ämnena enligt mig oxå – basen! 🙂 Kan skriva hur mkt som helst om foundations i alla former och varianter! 😉 Så det återkommer vi till fler gånger. Roligt att höra hur du gör och att din kod på Kicks verkar stämma in rätt så bra på det du borde titta efter. Kul! Jag har inte tänkt på att man kan sitta och fylla i andra siffror för att se vad som kommer upp som förslag då. Tråkigt däremot att du fått med dig för mörka nyanser hem, det är svårare att få till tycker jag mot en lite för ljus där man kan ta hjälp av både bronzer och lite contouring för att få till lite mer färg.
   Ja det är klart att du ska begära prover innan du köper en ganska dyr produkt! Jag håller med dig om Lancômes Teint Idole Ultra 24h, att den sitter riktigt bra! Men något sämre med lyster, fast det kan man oxå använda highlighters och en bra primer under. Jag körde samma kombo som du har, Clarins Instant Light Primer, under denna idag. Blev bra! Och nu ikväll sitter den ff på plats. Blivit lite blank i panna och näsa men det är allt. Ska prova vidare och se om det blir en full size på denna? 🙂
   Och ja du, BareSkin är lite trixig. Många säger som du, att den inte riktigt täcker som många vill ha det och att det inte räcker med rekommenderat antal droppar. Ena dagen kan appliceringen med borsten bli perfekt, andra dagen randig och ful. Så jag testar vidare så får vi se slutomdömet! 🙂
   Kram!

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s