Sminkning med Youngblood på Sephora

Stockholm, sista dagen i september, visade sig från sin allra vackraste sida. Solen sken från klarblå himmel och skärgårdsbåtarna vid kajerna fylldes med turister. Sommarkänsla nästan!

Vyn från Grand Hotel mot slottet
Vyn från Grand Hotel mot slottet

På väg in till Stockholm och Grand Hôtel för att träffa grundaren och VDn för Youngblood Minerals Cosmestics, Pauline Youngblood, krånglade först allt som kunde krångla, med SL-strul (inte ovanligt!) och annat. Men väl där, i de fluffiga sofforna vid de stora panoramafönstrerna ut mot slottet, båtarna och vattnet så kändes allt helt underbart.

Tiina från Spa Supply (företaget som har hand om märket i Sverige) mötte mig och vi gick och satte oss hos Pauline och hennes medarbetare Debbie, i en skön soffgrupp intill fönsterna. Vi fick en mycket trevlig timme tillsammans som jag kommer skriva om mer när jag bearbetat texten och intervjun med Pauline. Så ni som är nyfikna på henne får vänta lite till! 😉 En liten paranetes – om du nån gång vill ta en härlig Afternoon tea här med en vän så kan jag rekommendera det starkt! Fick det i present en gång.

Sephora på Biblioteksgatan Stockholm
Sephora på Biblioteksgatan i Stockholm

Det jag vill visa idag är sminkningen som jag fick på Sephora efter vårt möte. Pauline uppmuntrade mig att springa över dit och hälsa till Philip så jag fick testa en hel makeup med enbart hennes produkter. Philip är director för Make Up Artistry Global och för Youngblood, och har sminkat både storkändisar i många länder men även vanliga dödliga som jag till exempel! 🙂 Han var otroligt varm och trevlig och självklart superproffsig!

Philip börjar med ögoncreme
Philip börjar med ögoncreme, allt mitt eget smink är borttaget här

Det var en hel del folk på Sephora, som alltid på Biblioteksgatan, och medan jag satt i sminkstolen kom Tiina och hjälpte till att fota Philip in action, så snällt! Även Pauline och hennes vapendragare Debbie kikade in i butiken efter en stund och fick se resultatet på mig.

Koncentration - makeup-artist in action
Koncentration – makeup-artist Philip in action

Vi hade lite problem med ljuset. Lysrören och spottarna i taket kastade skuggor som gjorde det lite svårt att se ordentligt. Jag fick flytta runt stolen några vändor. Och det blev även lite svårt att få till bra bilder.

Jag tycker det är fantastiskt roligt att bli sminkad av olika muas. Alla lär mig alltid något nytt, och jag samlar på mig så många råd som jag kan få! Vi ser alla olika ut och har olika förutsättningar. Det här är ett perfekt sätt att få hjälp med just mitt ansikte, hur jag kan leka och skapa lite olika uttryck.

Sitter så stilla jag kan
Sitter så stilla jag kan vid precisionsarbetet

Philip hade känsla för att lägga en subtil fin makeup som inte gav ett jättesminkat intryck, utan mer en fin vardagslook som går att intensifiera om jag vill.

Youngblood-selfie
Resultatet av Youngblood-sminkningen 3h senare

Det var väldigt svårt att få till en bra bild på Sephora som sagt, och det var så mycket folk och stressigt mot slutet. Denna bild är när jag kommit hem några timmar senare, utan någon touch up alls. Blek och trött, men nöjd! (Och ska även tillägga att det är första gången jag vänder stora kameran mot mig själv, så bilden får ni ha lite överseende med, tack!) Jag har försökt att visa mejken lite mer på Instagram.

Philip använde sig av Youngbloods flytande foundation i färgen Shell. En lätt täckande foundation, perfekt om man vill ha ett naturligt och fräscht intryck. Han använde en jättefin palett med fyra pressade ögonskuggor, och lade skimrande guld på ögonlocket, lite matt mörkare brunt på ögonbenet och en matt ljus skugga under ögonbrynet. På ögonbrynen tog han deras ögonbrynspalett och valde färgen som drar lite åt rött (såg en annan fin färg som jag är sugen på!). Deras krämrouge var väldigt fint och gav en frisk fräschör på äpplet av kinden. Han lade lite lite contouring med ett mörkare puder under kindbenen som tyvärr knappt syns på bilden. Gelliner och mascara i mörka färger, medan läppenna, läppstift och läppglans gick i milda nyanser. Det omtyckta HD-setting pudret använde han enbart i t-zonen.

Ögonmejken från Youngblood
Ögonmejken från Youngblood

Som jag förutspådde, så är jag självklart ännu mer nyfiken på Youngbloods utbud nu! De håller en hög kvalitet och är ett av det mest exklusiva mineralmärkena av alla som finns på marknaden. Lite extra nyfiken blev jag på några speciella godbitar som t ex HD-pudret som jag känt på tusen gånger men inte köpt! Krämrouget tyckte jag mycket om och ögonskuggepaletterna var väldigt fina! Sen visade Tiina mig en favorit, Sundance, som är ett solpuder Mineral Radiance som hon använder flitigt, mycket snyggt på henne!

~Dagens beautyflash: Taxichauffören som körde fram intill mig. Öppnade dörren för mig i den folkmassan av arga och stressade resenärer. Hoppa in, jag kör dig!

Många av er där hemma har ju redan en del produkter från Youngblood. Jätteroligt att ni skriver vad jag ska kika efter! Tips i sminkdjungeln är alltid guld värt! Gellinern i färgen Sienna som jag köpte i måndags är jag redan kär i, en perfekt höstfärg nu när löven sprakar i bronsiga toner.

Vad tycker du om att bli sminkad av en makeup-artist? Det brukar ju poppa upp ibland vid kosmetikdiskarna på de stora varuhusen och på Kicks t ex. Erbjudanden om att få bli sminkad av ett märke som Lancôme som jag gjorde för ett tag sen, eller hos MAC som jag testade tidigare. Är det något du tycker är roligt och lärorikt? Eller känns det mest obehagligt och svårt att sitta där med en främling och folk som ofta tittar på? Och för att inte tala om att försöka att inte blinka när eyelinern ska på! 🙂

Kram Lotta

8 reaktioner på ”Sminkning med Youngblood på Sephora

 1. AnnaKaize 1 oktober, 2014 / 18:39

  Ååååh så snyggt!
  Jag har jättesvårt för att sitta o bli sminkad inför publik eftersom jag ogillar att visa mig naken offentligt (för naken är precis vad jag känner mig) men jag har ändå gjort det några gånger och resultatet har varierat oerhört.
  Minns speciellt en gång på The Body Shop då tjejen applicerade en eyeliner typ 3mm ifrån franskanten vilket såg väldigt dumt ut. Till hennes försvar kan sägas att det inte var fråga om en makeup ”från grunden” utan hon hoppade faktiskt fram och berömde min ögonskugga o frågade om hon fick daska på en eyeliner också för att det skulle bli ännu finare. Nu blev det ju inte det men tanken var ju god.
  Vid de andra tillfällena har jag i likhet med dig sugit åt mig tips och tricks gällande allt ifrån val av produkt, konsistens och appliceringteknik. Ska nog kosta på mig en privat session så jag slipper sitta på den där pallen med en ”förhörslampa” i nyllet- en lampa med en watt som skulle kunna lysa upp en hel hockeyrink och som kastar ofördelaktiga skuggor i nyllet på mig- inte helt olikt effekten som uppstår när man belyser ansiktet med en ficklampa underifrån liksom och på det viset skrämmer små barn. Men det kanske bara är jag som brukar göra så?
  Anyways så är din makeup mkt chic (det är den iofs alltid) o jag ser fram emot att få läsa mer om mötet med Fru P 🙂

  • beautybydonnachic 1 oktober, 2014 / 22:53

   Tack för så fina komplimanger söta du! Bilderna ser ju hmm.. sådär ut helt enkelt, but anyways! Jag skrattar högt åt dina målande beskrivningar om ditfläskade eyeliners på stående fot och spöktricket med ficklampan! Du fattar ju precis – jag satt på en ytterst smal pall (jag är inte petite som du så försökte balansera med bakdelen), hade förhörslampan rakt ovanför mig och ser ut som spöket från Counterville med naken hy inför alla beauties, glåmig och eye sockets from hell! 😀 Men jorå, Philip gav uppmuntrande smicker och jag fick tillbaka självrespekten efter sista borstsvepet med det silkiga HD-pudret!
   Men en privatlektion, ja tack det skulle jag också glatt ta emot! Vi kanske kan boka in oss efter stängningstid hos någon lättmutad mua??
   Kram på dig gorgeous! ❤

 2. cultureofmakeup 1 oktober, 2014 / 18:54

  Jättefint! Och vilken spännande dag! Ska bli kul att läsa mer om intervjun! Jag har ju själv ett gammalt mua-diplom som ligger och samlar damm där hemma (men jag jobbar med språk nu) så jag har inte tänkt så mycket på det där med att bli sminkad av en mua. De gånger det har hänt har jag oftast haft någon synpunkt (oftast på valet av foundation-nyans). Även om jag sällan vädrar mina synpunkter högt -så jobbig är jag inte 🙂 Men det är å andra sidan kul attbse vad andra gör med ens fejja när de får fria händer. Själv fastnar man ju lätt i gamla rutiner och sina comfort zone-produkter 🙂

  • beautybydonnachic 1 oktober, 2014 / 23:02

   Tack så snällt sagt! Javisst fastnar man lätt i sina egna invanda hjulspår även om man tycker att man ”hänger med” i det nya! 😉 Men åh så imponerad jag blir att ha en mua på tråden (Linda har jag ju oxå, superduktig!), så du tänker inte på själva situationen att sitta i centrum så där? Intressant, vi känner nog alla olika där. Och ja visst kan jag också sitta och tänka att just den där färgen hade jag nog inte valt själv… Jag hoppas dina kunskaper tas tillvara på fler än på dig själv. Du gör ju otroligt vackra kreativa sminkningar som du visar upp, så fantastiskt fina!
   Jobba med språk har jag också gjort på olika vis hela mitt liv, men skulle vilja göra det i en ny form och mer kreativt i framtiden. Hur använder du dina språkkunskaper? (Allmänt frågvis – känn dig inte alls nödgad att svara!) Förutom i en väldigt trevlig blogg? 🙂

   • cultureofmakeup 2 oktober, 2014 / 19:18

    Nej jag har nog inte tänkt på det där med att stå i centrum, men förstår din poäng. Har nog inte varit så mycket folk när jag jar blivit sminkad heller kanske. Jag gillar inte trängsel i allmänhet, så i din sits hade nog jag också blivit stressad. 🙂

    Jag utbildade mig till mua mest för skojs skull och jobbade lite extra under språkstudierna, men för mig var det alltid självklart att välja språket 🙂 Är utbildad översättare och jobbar just nu som lingvist och språkgranskare på ett internationellt IT-företag. Sminkandet har jag på den nivå jag vill ha det, som en underbar hobby! Skulle dock gärna kombinera mina språk- och sminkkunskaper en dag, på fler ställen än i bloggen 🙂

   • beautybydonnachic 2 oktober, 2014 / 20:17

    Roligt att höra! 🙂 Två språknördar och beautynördar i samma stad! Jag hoppas du kan kombinera dina största intressen på nåt vis framöver, man vet aldrig. För mig var det lika självklart att välja språk på universitetet. Men tyvärr gick jag aldrig någon kurs i hudvård/makeup som jag drömt om sen tonåren. Det blir antagligen bara så här på hobbynivå för min del och tror att det räcker så. Är grymt impad av dina skills! 🙂 Jättefin blogg! ❤

 3. Linda 1 oktober, 2014 / 22:04

  Superfint och rolig grej att vara med om. Jag gillar att bli sminkad av rätt person men har smågrejer som ja tex helst fixar själv, mascara och bryn 😀 Nån annan som målar mascara på mig gillas inte 😛 Tycker de kan va obehagligt tillochmed.

  • beautybydonnachic 1 oktober, 2014 / 23:15

   Tack, ja det var lite speciellt med hajpen kring det amerikanska teamet! 😉 Roligt minne att ha med sig!
   Lite roligt att höra hur olika folk känner inför att bli sminkade av andra. Och du som mua trodde jag skulle vara härdad och van att både sminka andra och vice versa, åtminstone på utbildningen? Men obehag, menar du att nån pillar för nära ögat och det blir läskigt så eller olustigt att någon annan gör det bara? Jag håller med om att just mascara och ev även eyeliner brukar bli både bäst resultat och känns skönast att göra själv. Resten är bara en lyx att ett proffs gör åt mig! Drömmer ff om att du sminkar mig en vacker dag! Kram! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s