Mitt exklusiva möte med Pauline Youngblood

I tisdags, sista dagen i september, när Stockholm visade sig från sin allra bästa sida träffade jag grundaren och VDn för Youngblood Mineral Cosmetics, Pauline Youngblood på Grand Hôtel. Hon hade precis kommit från Norge dagen innan och skulle vidare till Italien efter stoppet i Sverige.

Pauline Youngblood
Pauline Youngblood

Eftersom jag fick friheten att utforma intervjun precis som jag ville, då jag varken skriver detta för en tidning, ett uppdrag för någon tredje part utan just bara för min egen blogg så ställde jag mina egna nyfikna frågor utifrån det jag visste och hade läst om märket och henne! Lyxigt, spännande och jätteroligt!

På den gamla goda tiden då jag jobbade som journalist i Dalarna en period, så fick jag med mig många ovärderliga erfarenheter och lika många ovärderliga näsbrännor som ung tjej. Att läsa på innan man ger sig ut på fältet är a och o, och den objektiva vinkeln likaså. Då kanske du förstår hur roligt det kändes att bara få snicksnacka med en internationellt framgångsrik kvinna utifrån mina egna personliga nyfikna frågor!

Sveriges Riksdag sett från Grand Hôtel
Sveriges Riksdag sett från Grand Hôtel

Utan tvekan skulle jag kunna skriva ihop ett långt reportage om allt som Pauline och jag satt och pratade om på Grand i en hel timme, men för att du ändå ska få en bild av personen bakom märket så plockar jag ut de lite mer personliga frågorna i det här inlägget. Någon enstaka produktfråga slinker ändå med.

Pauline och Debbie
Pauline och Debbie

Frågorna som handlar om företaget, information om de fina produkterna och företagets syn på miljön och djuren går att finna på deras egen hemsida och givetvis över hela internet. Själv var jag en dag som denna mer nyfiken på personen Pauline Youngblood lite mer än Youngblood Mineral Cosmetics. – ett av det mest exklusivare märkena inom mineralsmink.

DSC02141
Philip sminkar mig med Youngbloodprodukter på Sephora efter intervjun med Pauline

Med risk för att skriva en ännu längre text än vanligt, så vill jag i detta inlägg berätta om mitt exklusiva möte med denna unika och framgångsrika trebarnsmor som drabbats av flera hårda slag i livet. Det är sällsynt att såna här tillfällen dyker upp, så jag vill väldigt gärna dela med mig av det vi satt och pratade om. Du som känner dig lite nyfiken på vem kvinnan bakom det kända HD-pudret och Lunardust (som många muas använder, t ex Linda Hallberg) är, så häng på nu! Trevlig läsning! 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

När jag anlände till Grand Hôtel satte jag mig i de djupa mjuka sofforna i loungen och väntade på Tiina från Spa Supply. (De har hand om märket i Sverige.) Vi möttes i lobbyn och gick sen mot soffgrupperna vid de stora fönstren som vetter ut mot vattnet, båtarna och slottet. Man bländades av solglittret och den vackra utsikten.

Grand Hôtel Stockholm 30 sept 2014
Grand Hôtel Stockholm 30 sept 2014

Två blondiner med stora leenden på läpparna reste sig och hälsade varmt på mig. Pauline helt klädd i svart med långt blont hår samlat i en snygg sidosvans och Debbie, hennes närmsta medarbetare, i mörk stass och håret i en välfönad uppklippt lång page. Båda kvinnorna med impeccable men riklig makeup. Of course. Riktiga California girls!

Pauline Youngblood och hennes medarbetare Debbie
Pauline Youngblood och hennes medarbetare Debbie

Inte så långt ifrån Baywatch, om ni minns serien med Pamela Anderson och de röda baddräkterna? På dessa inspelningar användes nämligen en variant av Youngbloods Mineral Illuminating Tint Body på skådespelarnas ben och kroppar som tålde allt vatten och den heta solen. Fortfarande är märket förknippat med många tv- och filminspelningar och har många celebrity fans.

Pauline Youngblood
Pauline Youngblood

Från första stund så var stämningen väldigt avslappnad, personlig och riktigt trevlig. Och när timmen var över så kändes det som om vi var några tjejkompisar som satt och tog ett glas innan vi skulle ge oss på ut på stan och äta middag. Men istället gick vi till Sephora på Biblioteksgatan och träffade Philip L som är Director of Make Up Artistry Global och Youngblood Domestic. Det mötet och hans sminkning av mig kan du läsa om här.

Pauline och jag
Pauline och jag

Vi konverserade givetvis på engelska och med min bakgrund inom språk så tar jag mig här friheten att översätta mina frågor och Paulines svar till svenska, men samtidigt reserverar jag mig för de eventuella fel som kan ha uppstått.

 • Vad är äkta skönhet för dig?

Utan tvekan en person med ett stort leende på läpparna och som utstrålar självförtroende och har båda fötterna på jorden. Speciellt i LA där jag bor finns det otroligt många snygga tjejer som har allt, och har man inte allt från början så hjälper man naturen på traven. Men det perfekta blir tråkigt. En vacker personlighet som lyser igenom på en kvinna som kanske inte har det ultimata utseendet tycker jag ändå är mer attraktivt än en perfekt yta.

 • Vilka av dina egna produkter är dina must-haves?

Absolut primern, min flytande foundation och HD-setting powder! All makeup jag har på mig är från mitt eget märke. Nej vänta, idag har jag duttat på lite av ett annat läppglans ovanpå mitt läppstift, haha!

 • Hur kom det sig att du tog steget och startade ditt eget sminkmärke som måste ha varit väldigt svårt i den här branschen?

Jag jobbade på en klinik där jag såg hur svårt patienterna hade att sminka över sina skador efter t ex laserbehandlingar och olika ingrepp. Allt såg väldigt onaturligt och hemskt fult ut. Då var det tidigt 90-tal. När jag fick ett arv från en släkting så satsade jag på att ta fram de allra mest finmalda pudren som jag kunna hitta och tillsammans med duktiga medarbetare kunde jag erbjuda ett mineralpuder som täckte ärr, som kunde användas ovanpå känslig och nyopererad hud.

 • Vad gör ditt märke så mycket bättre än andra mineralmärken?

Just hur vi lyckats mala ner mineralerna så fint är det som gör mina produkter så unika. Att de är 100% rena mineraler, innehåller inget talk, ingen bismuth, inga parabener och inget som täpper igen porerna. Det är en stor skillnad mot en av mina största konkurrenter som du säkert redan vet vem det är!

 • Vad har varit det svåraste på vägen till den framgång du har idag, professionellt?

Hur olika människor baktalar varandra, att konkurrenter har spridit lögner om att jag har dirty ingredienser i mina produkter och även illojala medarbetare. Så relationer i stort sett, det tycker jag har varit svårast. Jag ser till att omringa mig med bra, lojala och duktiga medarbetare numera och det är en av de stora nycklarna till att själv må bra och nå framgång i livet.

 • Och svårast privat?

Att få bröstcancer som jag fick för några år sedan är en av de största kriserna jag haft i mitt liv. I samma veva så skiljde jag mig från pappan till mina tre döttrar. Han var en självupptagen man som inte behandlade mig särskilt väl. Han var ingen snäll person, mycket självcentrerad hela tiden. Det var en mycket tuff tid. Allt hände på en och samma gång och det var fruktansvärt.

 • Vem har du haft eller fortfarande har idag som förebild?

Min mamma är från Norge och var mycket sträng när jag var liten. Pappa kom från Tyskland, men där har jag inga släktingar kvar. Däremot i Norge finns många av mina släktingar kvar. Mamma var en stark personlighet och även en kvinnlig släkting på pappas sida var en person som jag såg upp till mycket. Men svår fråga, ingen speciell som jag tänker på direkt faktiskt.

 • Tänker du någon gång att du skulle ha gjort någonting annorlunda om du ser tillbaka på ditt liv?

Jag skulle vilja veta det jag vet idag när jag var yngre, men så fungerar det ju inte! Så nej, utan alla misstag och svårigheter som jag gått igenom så skulle jag inte vara där jag är idag. Vi lär oss av alla misstag även om det är tufft. Det är livets hårda skola!

 • Vad skulle du ha sagt till Pauline 15 år gammal om du mötte henne idag?

Oj! Haha, jag skulle sagt åt henne att de där småsakerna du oroar dig för – forget it! Det betyder ingenting! Fokusera på det som verkligen betyder nåt! Jag var väldigt osäker och obekväm med mig själv som ung och hade tandställning och acne.  Jag var egentligen lite av en tönt. Men idag är jag väldigt glad över att jag hade den där tandställningen! De flesta ungdomar är ju osäkra så det är en del av utvecklingen och att växa upp.

 • Tycker du att samhället har förändrats från när du var i tonåren mot dagens tonåringar?

Åh ja, fruktansvärt mycket! Det är en enorm press på dagens ungdomar. Jag ser på mina tre döttrar och säger åt dem att tänka till en extra gång innan de lägger ut någon bild eller skriver något på nätet. För vips, så vet alla! Så var det ju inte när jag växte upp. Jag är 53 år och i min ungdom fanns det inga sociala medier. Då lyfte man på telefonluren och ringde någon och det tog betydligt mycket längre tid att sprida skvaller på den tiden. Nu är det väldigt tuffa krav på att vara med överallt, synas överallt och prestera hela tiden. Föräldrar har ett späckat schema för sina barns fritid. Man kan inte bara spela flöjt en gång i veckan, det räcker inte numera. Det är en jättestress för de unga idag. Det oroar mig som förälder.

 • Hur vill du att folk ska se på dig som person?

Oh gosh! Hmm, att jag är en helt vanlig person, en 53-årig kvinna som har båda fötterna på jorden. Jag har mina tre döttrar varav den äldsta tonåringen ska välja vilket college hon ska gå på nu, så vi är väldigt engagerade i det för tillfället. Mammarollen tar mycket av min tid. Jag vill att folk ska förstå att jag är som de flesta andra, en glad tjej med ett leende på läpparna, down to earth och går att prata med! Och sen vill jag bli bättre på det här med sociala medier! Att t ex prata med beautybloggers och att finnas med på Instagram, så jag blir mer lättillgänglig och mer en vanlig person som alla andra.

 • Har du några särskilda minnen på vägen hit där du befinner dig idag?

Åh, alla brev! Alla som hör av sig till mig om hur mina produkter har hjälpt dem att våga gå ut och leva igen. Till exempel en tjej som hade en hemsk skada på ena låret och hon kunde inte få någon produkt att täcka över det så hon vågade aldrig gå ut i korta shorts eller kjolar. Så upptäckte hon Youngblood och det funkade direkt för henne! Såna brev gör att jag fortsätter än idag! Det berör mig väldigt starkt. Att jag har påverkat någons liv.

 • Hur vill du att ditt liv ska se ut framöver?

Jag önskar att min familj och jag får vara friska och ha hälsan. Att jag kan spendera mycket tid med mina fina döttrar. Den yngsta ska snart fylla tolv, och mellantjejen, the red head, är mest lik mig haha! Mannen jag har funnit som jag delar mitt liv med nu är fullkomligen underbar! Han är läkare och så otroligt snäll och varm som person. Inte alls som min ex-make. Totala motsatsen! Det är underbart att ha hittat kärleken och flickorna trivs och är helt avslappnade kring honom. Jag hoppas jag kommer att kunna resa i mitt jobb så här och träffa folk och jobba på nya produkter även framöver, men också att jag har tid att vara en närvarande mamma.

När klockan började närma sig tre på eftermiddagen påminde Tiina oss om att det var dags att knalla över till Philip på Sephora som sminkade kunder där mellan tre och sex samma eftermiddag. Pauline och Debbie skulle besöka butiken, så där fick vi avrunda vårt samtal. Timmen hade formligen rusat iväg. Pauline visade glatt och stolt upp foton på sin mobil på döttrarna och nya kärleken. Hon bjöd verkligen på sig själv och var väldigt lättpratad.

Vi satt vid dessa stora fönster intill entrén till Grand Hôtel
Vi satt vid dessa stora fönster intill entrén till Grand Hôtel

Det var med varma kramar och kärvänliga leenden som vi skiljdes åt och jag kunde konstatera att Pauline Youngblood faktiskt till mångt och mycket redan är den person som hon vill att alla ska uppfatta henne som. Kanske inte vid första anblicken för oss skandinaver då hon personifierar bilden av ett amerikanskt, och kanske speciellt ett kaliforniskt, blont bombnedslag på ytan. Men jag åkte hem med en varm känsla i magen, ett leende på läpparna och med Youngbloods makeup i ansiktet. Så kanske kanske var jag lite extra snygg just den eftermiddagen? I alla fall enligt Pauline Youngblood!

Kram Lotta

14 reaktioner på ”Mitt exklusiva möte med Pauline Youngblood

 1. Ulrica 5 oktober, 2014 / 21:26

  Spännande möte och intressant läsning!! Du är jätteduktig på att skriva 👍
  Hur fick du kontakt med henne överhuvudtaget och kunde boka en intervju??

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 5 oktober, 2014 / 21:33

   Tusen tack Ulrica!❤️ Så glad jag blir!😊
   Det var Spa Supply som skickade ett mejl att det fanns en lucka i hennes schema i Sthlm och först till kvarn fick träffa henne för intervju! Jätteroligt och meant to be då detta var den enda tid jag oxå kunde! 😃
   Kram! ❤️

 2. Linda 5 oktober, 2014 / 22:54

  Vad roligt och intressant 🙂 Måste känts som en ära att få göra. Du skriver jättebra! Blir lite ledsen när man läser ordet bröstcancer, jäkla vidriga cancer alltså 😦 😦 Kram ❤

  • beautybydonnachic 5 oktober, 2014 / 23:21

   Tack fina Linda! ❤️ Ja jag kände mig lite stolt o tacksam att få chansen att träffa någon som Pauline och få fråga om vad jag vill!😉 Ett fint minne!
   Usch ja, det är en grym sjukdom cancer. Många som drabbas. En av tre kommer att drabbas av någon sort under livets gång. Det tycker jag låter extremt mkt!
   Stor kram till dig! ❤️

 3. AnnaKaize 6 oktober, 2014 / 10:31

  Men hur häftigt är inte detta? Vilket flyt att tiden passade Er båda så du kunde ge oss läsare chansen att få veta lite mer om henne o se människan bakom märket liksom. (FloskelVarning Utfärdad)
  Älskar ditt sätt att skriva- det är som att snacka med en kompis o jag vet att jag sagt det tidigare men det är precis så det känns att läsa dina texter. Tack vare din specifika begåvning så lyckades du få mig att se förbi hennes enorma läppar o se kvinnan bakom duckfejset, o hon verkar väldigt trevlig, drivande och kompetent.
  Har aldrig testat någon produkt i serien men känner ju såklart att det är ett måste nu när jag fått veta hur bra de tydligen är- ska hålla ögonen öppna efter nåt käckt erbjudande framöver, och under tiden ska jag leta fram nån gammal blå skugga o testa om min teori om att jag ser ut som ett pucko i blått stämmer eller inte.
  Tack för ett mkt intressant o välformulerat inlägg- din blogg blir bättre för varje daaaag ju!!!

  • beautybydonnachic 6 oktober, 2014 / 20:08

   Åh stort tack snälla vackra du för de fina orden! ❤ Jag blir såå glad ska du veta! Ja det blev ett bra möte, precis som jag hade hoppats så verkade hon vara villig att berätta lite mer om sig själv och inte bara prata om varför jag ska köpa och sminka mig med just Youngbloods produkter. Hon ser ut som vissa kanske skulle säga fåfäng och ytlig (vilket resten av befolkningen oxå är i olika grad inklusive mig själv, haha!) men det fanns en människa och en kvinna bakom läpparna och hon var riktigt trevlig att diskutera med. Att sitta och bolla föräldraproblem med en kändis till exempel var ju hur coolt som helst! Så jag är tacksam för att jag fick förmånen att prata med henne i en timme.
   Ja för tusan, hitta nåt blått som jag är säker på att du har i alla dina skattgömmor, så får vi se hur det ser ut nåt decennium senare! 🙂 Kanske blir din nya look, who knows? I am a curious cat vet du ju så jag väntar med spänning att få se dig!
   Kram bejbi och tack för att du bemödar dig om att kommentera mina inlägg! ❤

 4. cultureofmakeup 6 oktober, 2014 / 14:25

  Alltså jag instämmer med alla föregående kommentarer! Vilken grej! Och du förvaltade verkligen tillfället på ett ypperligt sätt. Jag känner ju inte dig (ännu), så säg till om jag är ute och cyklar, men du verkar ha en väldigt öppen inställning och ha lätt för att se personer och situationer bakom det som bara syns på ytan. Det tror jag är en enorm tillgång som du ska vara stolt över och ta vara på! Jättefin intervju, jätteroligt att läsa. Kul att höra att du har jobbat som journalist också, låter spännande 🙂 Kram!

  • beautybydonnachic 6 oktober, 2014 / 19:57

   Tusen tack snälla du, vilket fint omdöme från en rutinerad skönhetsbloggerska och inte minst ett äkta språkproffs! 🙂 Det värmer verkligen att få höra! ❤
   Ja, jag vill väldigt gärna ha en vinkling, då det är möjligt, att se bakom all yta inom hela beautybranschen och gärna träffa personer och få möjlighet att höra deras historia. Bara massa fakta kan vem som helst få fram med ett snabbt klick idag. Givetvis också intressant, men spännande att höra varför vi hamnar där vi är och vad som döljer sig bakom den glammiga ytan. 🙂 Jag hoppas att det kommer fler såna tillfällen även framöver. Nu lyckades jag ju vara på rätt plats vid rätt tillfälle denna gång, och med väldigt kort varsel! Vi får se vad nästa spännande möte kan vara! 😉
   Tack igen och kram till dig! ❤

 5. sanna 6 oktober, 2014 / 15:36

  Hej,
  Jag är med i en tävling Loreal håller, där priset är min dröm! Att få titeln Loreal Paris Trendsetter 2015, man får göra allt som har med mode att göra allt ifrån att åka på modeevent och chansen att träffa stora ikoner inom mode. Det skulle göra min dag om du ville lägga en röst på mig om du gillar mitt bidrag! http://lorealparis.se/all-about-style/3412/ Tack på förhand och för att du läste detta, kramar Sanna!
  / http://Www.fashionjoint.se

  • beautybydonnachic 6 oktober, 2014 / 20:11

   Det låter jättespännande Sanna! Ska gå in och titta på ditt bidrag! 🙂
   Kram!

 6. Rebecca 6 oktober, 2014 / 16:35

  Kan inte mer än instämma med alla kommentarer! Grymt Lotta! Vilken rolig erfarenhet och du är grym!

  • beautybydonnachic 6 oktober, 2014 / 20:15

   Åh så gulligt sagt av dig Rebecca1 ❤ Jag blir väldigt glad och tacksam, vet ju att du inte är så jättemkt into this beautystuff, så extra roligt att du har läst mitt inlägg, haha! 😀 Du är oxå grym med tanke på alla du inspirerar med din blogg och ditt instagram! Det är tufft gjort särskilt när jag vet att du mår som vi andra till och från. Mest till just nu… ;( Verkligen en tuff och fin tjej är du, så se till att ta hand om dig och VILA!
   Största kramen! ❤

 7. Sofia 6 oktober, 2014 / 19:53

  Skön läsning! Håller med alla ovanstående: du skriver på ett mycket trevligt sätt.

  Spännande att få läsa om henne. Här bor ju Lunardust i twilight (gillar!!), HD-pudret (=bra!), Eye perfecting bla-bla-bla pennan som är shimmer i ena änden och matte i andra. Den matta änden är jag inte så förstjust i, men en andra är suverän. Sedan har jag hennes gelliner i Sienna (precis som du) och i brunt. Är sååå nöjd med gellinern, enda som blivit snyggt på en gång när jag applicerat. Och jag är verkligen helkass på eyeliners…. (3-dot linern från Clarins undantaget, den går också bra).

  Och här sitter jag och babblar produkter….det var ju inte meningen. Jag har ju den flytande foundationen också i färgen Pebble. Men tror tyvärr att den inte alls är min färg…. Den är alldeles för ljus för mig. Kanske senare i vinter? Eller så får den byta hem!

  Nu ska här nattas barn- stora och små- och så var det lite jobb…..

  Kram!

  • beautybydonnachic 6 oktober, 2014 / 20:28

   Största kramen till dig Sofia som är så gullig och läser min blogg och skriver så otroligt fina kommentarer! Jag blir verkligen så glad över varenda en av dina kommentarer ska du veta! ❤ Och denna lite speciellt mkt! 🙂
   Det är spännande att läsa allt du har testat, så bring it on bara! Det verkar inte finnas mycket som du INTE testat, hehe! 😀 Jamen Sienna är ju en grymt snygg och bra produkt, love it redan! Och du lockar ju mig med HD-pudret, och Lunardust måste jag ju bara införskaffa! 😉 Hej å hå…
   Clarins dot-liner har äääntligen flyttat hit!! Den har varit slut flera ggr då jag tänkt beställa på Skincity, men nu med cerisa påsen fick jag med den i beställningen och JAAA den är så bra som du säger! Går absolut inte att misslyckas med denna och närmare fransroten än så här kommer man inte, supersnyggt! Sen kan andra vara lite enklare att göra winged eyeliner eller en tjockare linje med om man vill leka lite, men det gör jag inte som standard-måndagsmorgon-mejk iaf så det stör mig inte alls!
   Undrar jag om din färg Pebble passar mig?? Philip lade ju Shell på mig, och jag har inte koll på hur långt ifrån de två nyanserna på foundation är? Men tror att du har något lite lite mörkare hudnyans än jag har, så jag ska kika på stan eller om du vet? Tycker du om den i övrigt?
   Men hörru du, natta barn e okej, men att ta fram jobbet efter kl åtta.nio på kvällen hmmm…., känner igen det alltför väl men iiinte lika okej!! Ta hand om dig och ta lite ledigt ikväll!
   Stor kram! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s