Resultatet av min hudanalys och uppdaterad hudvårdsrutin

Eftersom några av er har frågat, och jag själv är så himla glad för min hudanalys som jag gjorde förra veckan, så tänkte jag berätta idag hur det står till här med min hud och min nygamla hudvårdsrutin! Så om du är hudvårdsnörd som jag, dyk ner i detta långa inlägg, läs och svara på mina nyfikna frågor, tack! ❤

DSC02295
Behandlingsrummet på Skincity där jag låg väldigt bekvämt

Elins hudanalys på mig visade att jag har en fin hy med mycket lyster och klarhet. (Vi börjar väl med det positiva, right??) Mina pigmenteringar från ungdomens solande i både solarier (huu!!) och utomhus är förhållandevis små, men kan blossa upp lite mer som små bruna smutsfläckar, speciellt på ena kinden under sommartid. Trots att jag undviker direkt sol.

Alla inkapslingar i form av små knottror i pannan som jag hade före Exuviance är helt puts väck. Pannan är helt slät numera. Elasticiteten är förhållandevis bra för min ålder och jag har inga påtagligt stora rynkor i ansiktet. Inga eller få orenheter med finnar eller plitor. Inte heller några jättestora porer att tala om. So far so good!

Elin hade dukat upp med Exuviance till hudanalysen
Elin hade dukat upp med Exuviance till hudanalysen

Däremot har jag ytliga blodkärl, som jag har dragits med sedan 20-års åldern. Precis som min mamma och mormor har. Förutom produkter och livsstil, så är genetiken största anledningen till vilken hudtyp du har. Jag har en rätt tunn hy som inte är lika tålig som en grövre tjockare hud. Därför får jag med åldern fler och fler små fina linjer speciellt runt ögonen, istället för lite djupare fåror som de med tjockare hud generellt brukar få.

Jag har också en känslig hud som kan vara reaktiv i perioder, och den kan till exempel bli lite rödblossig om jag tvättar med för mycket vatten i ansiktet. Jag har väldigt nära till yttorrhet, mer i vissa perioder, trots att jag regelbundet matar på med fukt. Och jag blir lätt blank i t-zonen på eftermiddagen. Alltså har jag en av de vanligaste hudtyperna – blandhy.

Nya peelingen från Exuviance
Nya peelingen från Exuviance med både microsmå korn och enzym får jag använda

Rekommendationen från Elin är att jag måste vara försiktig med peeling, och endast använda mig av enzympeeling vilket jag gjort senaste åren. Inga korn i mina peelingtuber med andra ord. Helst ska jag bara exfoliera bort döda hudceller en gång i veckan, inte mer. Det som känns såå skönt!

Jag får inte heller utsätta mig för alltför många nya produkter, trots att det lockar att prova än den enda fina cremen än den andra! Jag har inte den allra känsligaste hudtypen, men eftersom rosacea också finns i släkten plus att jag visar typiska tecken på känslighet, bör jag inte använda för aktiva och tuffa produkter. Fukt i stora lass är superbra för min yttorrhet, så många bra fuktmasker helst med ett fuktserum under är toppen. Gärna flera gånger i veckan.

DSC02471
Triple Microdermabration Face Polish ger otroligt skön ren känsla

Så sammanfattningsvis ska jag inrikta mig på att ha en stabil hudvårdsrutin som jobbar med mycket fukt och inriktar sig på att bibehålla lyster och renheten och aktivt jobbar med inriktning på elasticiteten, kollagenet i huden som blir mindre med åren. Jag vill alltså rikta in mig på antiage-produkter i allra första hand, som kan hjälpa huden på traven nu efter fyrtio.

DSC02501
Vitamin C+ Antiaging Booster högst en halv miniskopa varje kväll

Vi kom fram till att min hud mår allra bäst av Exuviance, och jag har svarat väldigt bra på de produkterna. Så varför frångå ett vinnande koncept enbart för nyfikenhetens skull? Det enda jag känner ordentlig lust att prova är Neostratas produkter som enkelt uttryckt är Exuviance med ännu mer drag i!

Neostrata var först med AHA- och PHA-syror som två amerikanska dermatologer tog patent på. Senare skapade de den mildare varianten Exuviance som fick börja säljas av hudterapeuter på salonger. Båda märkena har patent på AHA- och PHA-syrorna och säljer AHA-licensen vidare till andra märken såsom Murad, Elisabeth Arden Pro och flera andra stora syramärken.

Collagen Triple Boost Serum
Collagen Triple Boost Serum plus mina gamla Vespera och Opti Light Serum

Så med andra ord så kommer jag alltså att köra vidare på Exuviance som min bashudvård, men kommer att lägga till två av deras stora nyheter som kom här i dagarna, Triple Microdermabrasion Face Polish och Vitamin C+ Antiaging Booster. Jag kommer också att lägga till ytterligare ett serum i kombination med Vesperaserumet. Inte den tredje nyheten som är Antiredness Calming Serum, utan deras Collagen Triple Serum.

Dessa tre är det som är nytt för mig inom Exuviance. Dag- och nattcreme förblir de samma, men jag lade till en tyngre nattcreme som alternativ till vintern, Ultra Restorative Cream, Rengöring och ansiktsvattnet för känslig hy, plus maskerna är också samma som tidigare.

Blanda C-vitaminpulvret ihop med ett serum
Blanda C-vitaminpulvret ihop med ett serum till natten

Som du kanske sett tidigare på Instagram så kompletterar jag ju med fluids från Babor, ansiktsmasker från Rodial och Peter Thomas Roth, peeling från Elemis och Maria Åkerberg och olika serum från Transderma, för att nämna några av de övriga märkena jag har som går att använda ihop med Exuviance. Däremot ska du inte prova att bland själv innan du rådgjort med din hudterapeut!

DSC02475
La Prairie ögoncreme och ögonserum

För ögonpartiet kommer jag däremot att steppa upp nivån nu när kråksparkarna börjar ta sig friheter i form av fler tunna linjer under ögonen. Jag har använt både Exuviance olika ögoncremer, men också provat Murad och Elemis sen tidigare rekommendationer. Inget har dock känts som någon solklar hit för min del.

Så där valde vi istället att lägga till lite mer krut och tog La Prairies ögonserum, Essence of Caviar Eye som både Elin och Annica använder (Annica skrev lite om detta i sin blogg i söndags 12 okt), och jag kommer också att använda samma ögoncreme från La Prairie, Cellular Revitalizing Eye Gel, som Annica! 😉 Låter som om jag kopierar henne rakt av för att hon är så himla fin haha! Elin också! Men nej då, denna ögoncreme är helt enkelt perfekt för min typ av hud runt ögonen, så det blir en lyxig kombo av La Prairies ögoncreme och ögonserumet. Yay, så roligt att få prova på nåt nytt och förhoppningsvis effektivt!

La Prairie Essence of Caviar Eye
La Prairie Essence of Caviar Eye med glaspipett

Jag har inga besvär med mörka cirklar under ögonen eller svullnad tack och lov, bara de gånger jag har migrän (vilket iofs är alldeles för ofta, men det är en helt annan historia!) Så fokus blir att plumpa ut de linjer jag redan har och att jobba förebyggande inför framtiden. Ögonpartiet är väldigt vanligt att folk inte prioriterar. Många hoppar över en ögoncreme. Men det är just där, med den väldigt tunna huden, som både ålder och kanske ett inte alltid så sunt leverne tar sig uttryck i form av torrhetslinjer, mörka ringar och svullna påsar.

Så gör du inte redan det nu – börja vårda ditt ögonparti med specifika ögonprodukter! Även om du inte fyllt fyrtio som jag, så kommer huden tacka dig framöver! En tung ansiktscreme för nära ögat kan istället förvärra påsar under ögonen då det blir för mycket för den tunna huden att ta hand om. Lägg bara ögoncremen lätt lätt med ringfingret som är svagast och dutta runt produkten på ögonbenet runtom ögat.

DSC02480
La Prairie Cellular Revitalizing Eye Gel

La Prairie är i princip helt nytt för min del. Så detta blir jättespännande och roligt! Jag har bara deras foundation med concealern i locket och ett compactpuder som tyvärr är något för mörkt. En fin gåva jag fick av en vän. Sen har jag bara haft tester hemma på olika cremer.

Så detta blir spännande att se hur det känns med en ny serie! Så lite förändringar blev det ändå efter hudanalysen, kul! Jag fick med en fin necessär med olika tester på La Prairie-produkter utifall det är även något annat som passar mig. Perfekt sätt att få känna på detta lyxiga men ack så dyra märke!

La Prairie ögonserum och ögoncreme
La Prairie ögonserum och ögoncreme som räcker med en droppe till båda ögonen

Till stor del handlar det faktiskt om prislappen för mig när det kommer till La Prairie. Även om resultatet är viktigast för mig såklart, så pass intresserad som jag är och alltid har varit av hudvård, så har jag en smärtgräns som många andra när det kommer till hur mycket pengar jag kan lägga ut på hudvård.

Men när vi jämförde vad andra salongsmärken tar för liknande produkter så är det faktiskt inte så stor skillnad helt ärligt. Och när jag fick känna på en ynka droppe av ögonserumet så kunde jag stryka ut det över hela handryggen, en otroligt dryg och koncentrerad produkt! Som Annica sa, ”en klyscha, men här är det verkligen sant!” Även ögoncremen behöver jag bara ta mängden av en liten droppe och det räcker gott och väl morgon och kväll.

La Prairie necessär med tester
La Prairie necessär med tester

Detta blev alltså resultatet av mitt besök hos Skincity förra veckan! Elin gjorde ett kanonjobb och har stenkoll på min hud. Känns toppen! Så nu kör jag på så här ett tag innan jag kan utvärdera vad min hud tycker om kombinationen av de nya, de nygamla och de gamla vanliga produkterna.

Men första intrycket av ögonvården, kan jag säga efter bara en vecka, känns otroligt bra! Jag tycker mig se och känna en liten skillnad redan, men kanske lite wishful thinking? 😉 Även den nya peelingen känns superskön! Jag återkommer alltså framöver med mitt resultat. Här gäller det berömda tålamodet med hudvård, gaah!

~Dagens beautyflash: Sen eftermiddag. Öppnade brevlådan. En grön Wettex-duk med hjärtan på. Cancerfonden och Rosa bandet-kampanj. Från Beauty Queen till mig. Vem??

Rader med lyxcremer i Skincitys showroom
Rader med lyxcremer i Skincitys showroom

Hur har du gjort med din hud nu när vi har gått in i hösten? Har du uppdaterat något i din hudvårdsrutin? Eller har du redan ditt vinnande koncept i badrumsskåpet? Har du en sån där hud som jag väldigt gärna skulle vilja ha, som tål att prova på lite nya roliga märken som kommer ut på marknaden titt som tätt? Vad passar dig och din hud bäst?

Exuviance Bionic Vespera serum Face Lift
Exuviance Vespera Bionic Serum kommer alltid finnas i mitt skåp

Berätta för mig vilken serie du tycker bäst om och vad du prioriterar mest med din hudvård! Vilka resultat vill du åt? Får det kosta vad det än vill bara det funkar? Budget eller lyx? Tell me all about it! Jag kommer säkert bli supersugen på dina favoritcremer, men nu får jag verkligen sitta på händerna efter min egen uppdatering i skåpen! Så jag lovar – inga fler utsvävningar för min del på ett tag! Jag gottar mig i ditt så länge, okej?! Så sukta på nu bara! 😀

Kram Lotta

30 reaktioner på ”Resultatet av min hudanalys och uppdaterad hudvårdsrutin

 1. AnnaKaize 14 oktober, 2014 / 13:01

  La Prairie!!!!! Men herrejösses vilken ljuvlig necessär då! Har bara gått förbi deras disk på Fina Affären och suktat i lönndom som en annan bonnläpp eftersom min plånbok inte alls tycker att Dyr Hudvård är en lika strålande idé som jag anser!
  Det är ju nackdelen med att vara en Kept Woman darling- Mannen köper diverse obskyra biltillbehör och tycker att 4000 spänn för en fälg är ett lysande kap men verkar vara av åsikten att jag skall nöja mig med hudvård och makeup inköpt på Rusta eller Ica Maxi.
  Nu har jag ju iofs en oförskämt bra nagellackremover inköpt på just Rusta men det hör inte hit. (Så varför drar jag ens upp det? Because I cannot brain today)
  För att återgå till ämnet så har jag ingen FavoritSerie med stort ”F” eftersom jag aldrig har tålamod att hålla mig till en serie länge nog för att utvärdera den ordentligt.
  Jag har precis som du (så klaaaart bejbi) spruckna eller synliga eller whatever kärl i nyllet o dessvärre ända ner i decolletaget- de dök upp helt random under min graviditet och bestämde sig för att stanna kvar där vilket stör mig en smula.
  Har också några missprydande pigmentfläckar som VERKLIGEN kommer fram under sommaren- fick syn på mig själv i spegeln i Turkiet i somras o jag var alldeles fläckig i nyllet o i urringningen trots att jag var som en liten i SPF 50 inoljad säl. Skit liksom.
  Dessa fulingar bleknar dock bort nu under hösten och kan dessutom döljas med de maffiga foundations av typen Plastic Padding som jag föredrar under vinterhalvåret, och den leopardfläckiga bringan kan enkelt döljas med Maffig Scarf.
  Jag gillar hösten mycket på grund av anledningarna jag nyss beskrev 😀
  Exuviance har jag aldrig testat, och icke heller Neostrata- jag visste inte att de var skapade av samma människor men tack vare din informativa och eminenta blogg så vet jag det nu.
  Kul med en hudanalys förresten, även om jag kunde ha sagt till dig att jaaaaa- du ser typ tokfräsch ut med en faaaaab hy så hajar jag ju att det kan vara extra kul att få höra det av en normal människa som dessutom är proffs 🙂
  Ha en underbar dag bejbi! Nu ska jag färga brynen 🙂

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 00:51

   Men kära fina Anna då!<3 Dina roliga, målande beskrivningar och kommentarer och komplimanger gör mig ju helt lycklig! Tack!! 🙂 Haha, jag tänker inte direkt på Plastic Padding, oljiga sälar eller Rusta när jag ser dina tjusiga pics på Insta, utan du skulle förmodligen bli utsparkad med den spänstiga bakdelen först hos Skincity om du ens nämner ordet hudanalys! Flawless has a face! 😉
   Jodå, visst är allting relativt. Att gå på systemet till helgen för x antal hundralappar eller spendera en kväll på fin restaurang (om man inte gillar fälgar då vill säga) gör ju rätt många utan att blinka. Men då tycker jag min lilla hudvårdsnörd att det är roligare att lägga de slantarna på lyxgripar till ögonen! Jorå jag vill helst ha både champagnen och La Prairie, men tills jag lever i den världen så blir det ögoncremer först! 🙂
   Pigmentfläckar, brustna blodkärl och diverse utslag får vi kvinnor dras med pga våra hormoner som lever sitt eget liv. Känner igen det där med graviditeter och hudförändringar. Sånt kommer vi inte ifrån. Och jag tycker det kan vara fint att se att man har levt. Att man kan bära sina livserfarenheter med högt huvud om du är med på min filosofi här??
   Madre Mia, där sa du nåt – färga ögonbrynen får bli mitt mission för tomorrow! Du inspirerar mig beauty queen!
   Kramar till dig! ❤

   • AnnaKaize 17 oktober, 2014 / 11:10

    I love you ❤

 2. Thessa 14 oktober, 2014 / 14:05

  Mycket roligt inlägg, särskilt som jag själv precis har börjat med Exuviance. Jag startade med deras nya Calming serum och det gillas! Ska uppdatera med Restorative cremen för natt snart också tänkte jag, det borde mota yttorrheten! Padsen är jag också sugen på, har du testat dem?

  Jag har absolut en smärtgräns för vad det får kosta, max en tusenlapp för ett kräm eller serum, möjligen kan jag överskrida gränsen om jag märker att en produkt faktiskt är ohyggligt dryg, vilket dock är svårt att veta på förhand och extra knepigt när man klickar hem produkter på nätet :-/

  Har känslig hy och kan inte heller prova för mycket för då blir hyn ilsket röd, men där får man ju ”kompensera” med sminkroligheter, parfym och nice hårvård!

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 00:57

   Åh tack Thessa, så glad jag blir att du tycker om mina inlägg! 🙂 Och jätteroligt att höra att du oxå fastnat för Exuviance, visst syns det skillnad?! Eller har du inte använt det så länge kanske? Jag gillar padsen skarpt, har redan fyllt på med en ny burk nu när min gamla börjar ta slut! Så himla sköna. Jag tror du skulle gilla dem, så köp vid tillfälle och prova! 🙂
   Ja det är eg enorma summor som vi lägger på hela skönhetsindustrin, och man blir ju lite halvt fartblind när man tycker att ett serum för en tusenlapp känns okej liksom… :/ Men det är ju det en bra hudvårdsprodukt kostar. Och när jag vet att det funkar så prioriterar jag det istället för något annat helt enkelt. Det blir en må-bra-grej till sig själv!
   Kram till dig! ❤

   • Thessa 16 oktober, 2014 / 18:33

    Jag har använt Exuviance i en vecka ungefär och ser redan resultat. Jag fick en PMS-finne, men den blev fort liksom ”bortbränd” av serumet och nu är det bara lite ”fnas” kvar som spår av elakingen! Det låter brutalt, men jag använder bara ett serum för känslig hy, så jag är galet imponerad över effektiviteten, samtidigt som det är milt! Ska snart klicka hem padsen, men tänkte invänja lite långsammare än vanligt.

    Såg på insta att sonen är skadad, jag hoppas han är på bättringsvägen. Stor kram till dig!

   • beautybydonnachic 16 oktober, 2014 / 18:46

    Tack snälla du för omtanken, det värmer! ❤ Kommer ta ett tag att ställa in sig med nya rutiner. :/
    Så roligt att Exuviance gett så otroligt snabba resultat för dig! 🙂 Fantastiskt att du hittat rätt. Det låter ju som min hy – så fort jag började med produkterna så märkte jag skillnad mer o mer, underbart! Ja smart att ändå fasa in den nya hudvården lugnt o fint. Tror du gillar padsen som sagt. De är indränkta i godsaker och kan kännas rätt mastigt på huden, så jag använder dessa mest på kvällstid så allt får sugas in ordentligt!
    Samma sak gäller enstaka finnar, jag får allt färre o färre och de blir aldrig så där jättestora och tar inte heller lång tid att få bort.
    Det enda negativa jag känner med Exuviance är en del produkters formula och en viss doft. De känns inte så där superlyxiga i förpackningarna heller. Men om de ger resultat, who cares?? 😉
    Kram till dig! 🙂

 3. Ulrica 14 oktober, 2014 / 15:45

  Spännande inlägg!!
  Ska bli otroligt intressant att höra vad du tycker om ögonkrämen! Skulle det nu inte vara ”the one” utan att du fortfarande letar så måste du testa PTR’S Neuroliquid ögonkräm. Jag älskar den!!

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 01:04

   Tack snälla Ulrica! ❤ När jag läser om din ögoncreme från PTR så blir jag riktigt suktad måste jag säga!! 🙂 Låter som en supercreme, the one and only! Hur länge har du använt denna och på vilket vis har du märkt resultat? Har du mer i denna serie oxå? Ja jakten lär väl fortsätta, men hoppas att vi finner den ultimata krämen! Och foundation! Och mascaran, och…! 😀
   Kram! ❤

   • Ulrica 15 oktober, 2014 / 01:35

    Jag har använt den varje dag i ca 5 veckor nu och tycker mig se skillnad. Huden under ögat är betydligt mer plumpat och jag tycker även att de fina linjer jag har har blivit färre/mindre.

    Kram Ulrica 💗

   • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 01:48

    Men oj, det låter ju hur bra som helst! 🙂 Om jag inte känner samma sak med La Prairie efter några veckor så vet jag vad som står next on the list! Du är antagligen lite yngre än jag, men linjer som linjer tänker jag och det borde väl bita på de där fina linjerna under ögat även på mig tycker jag! 😉 Tack snälla Ulrica! ❤

 4. Anna 14 oktober, 2014 / 20:52

  Åh vad härligt att få göra en hudanalys hos Elin! Är såå glad att jag hittat till din blogg via hudspecialisten och Hilde, och att så många är intresserade av ”avancerad” hudvård! Har ganska nyligen hittat till Skincity men har redan hunnit bli lite smått besatt av denna nya värld och alla dessa cremer och masker och serum och…. Nu kör jag sedan i somras Jan Marinis 5 steg plus Rodials dragons blood någon gång i veckan, hoppas att detta ska hjälpa mot min känsliga, acnebenägna hy. Eftersom jag haft problem med acne sedan jag var i tonåren (är 24 nu) så känner jag att det är värt för mig att betala mer om det faktiskt fungerar, hade jag fått perfekt hy av produkter i La Praire-prisklass hade jag nog köpt dem. Men det är såklart olika och handlar kanske lite om hur mycket problem man har med sin hud. Av samma anledning vågar jag inte prova för mycket, men har också svårt att sluta tänka ”men den där produkten kanske löser alla mina problem”.

  Tack för en superintressant och välskriven blogg, jag tittar numera in här varje dag!

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 01:43

   Tusen tack Anna för att du läser, kommenterar och gillar min blogg! ❤ Jag uppskattar verkligen dina ord ska du veta! 🙂
   Hihi, ja vi är ju några (rätt många!) hudvårsdnördar och makeupjunkies på nätet och det är roligt att hitta likasinnade som fattar vad man menar när man tex letar Den Perfekta Mascaran som sitt life's mission ungefär! 😉
   Så spännande att du har börjat med JM! Jag har aldrig testat det, men har förstått av andra att det är ett superbra märke när man har problem med orenheter/acne. Så jag hoppas verkligen att du ser resultat med dessa. De är ju inte heller gratis. Men precis som du säger så skulle nog jag oxå kunna lägga en större slant på en produkt som verkligen funkar, och ännu mer om jag hade specifika problem med hyn som verkligen kändes jobbigt. Hoppas nu att din hy mår bättre av att du sköter om den så fint, det är ju ett plus om man är intresserad och vet lite om bra hudvård som du verkar göra.
   Kul att du kikar in här så ofta! Tidsbristen gör att jag inte alltid skriver precis varje dag, men jag kan inte slita mig från att göra ett inlägg så fort jag får en stund över, så roligt att blogga! Och jätteroligt att diskutera så här med dig som läser! 🙂
   Kram till dig! ❤

 5. Sofia 14 oktober, 2014 / 20:53

  Spännande att få läsa om din hudanalys. Vore superkul att få göra en likadan själv. Även om Skincitys hudtest är bra så är det skillnad att göra det irl.

  Ja du vet ju att jag önskar jag hade 5 ansikten….Just nu håller jag ff på och använder Beauté Pacifique…Super3boostern är faktiskt riktigt bra. Min hud har reagerat mycket positivt på den hudserien. Märker det särskilt när jag varit borta en helg eller på resa och haft med mig prover på annat att använda…huden liksom ”skiner upp” när jag kommer hem och smackar på det ”gamla vanliga”. Men- jag ska ju som du vet gå över till PTR. Vilket ska bli urspännande. Fatta att jag har alla de produkterna här hemma och har hållit mig från att börja…! Det är vansinnigt hur länge BP produkterna räcker nu när jag vill att de ska ta slut!!!

  Anledningen till att jag byter är att jag vill se lite mer resultat på anti-age (rynkelände) och på porer. Inte vet jag om jag h a r stora porer, men jag upplever det så. Om inte PTR motsvarar förväntningarna så blir det kanske Exuviance då jag hört mycket gott om det märket.

  Pris då? Ja, krämerna får helt enkelt inte kosta för mycket. Det ska inte fetsvida i plånboken bara för att man behöver köpa ny dagkräm t.ex. Därför är Rodial inte för mig och inte La Prairie heller, tyvärr. Kan plocka godbitar vid erbjudanden och om de passar ihop med övrigt jag använder.

  Dock kan jag ev slå till med något dyrare om det är erbjudande eller om det ger exceptionellt resultat och samtidigt är urdrygt.

  Hudvård och smink är knepigt. Mycket vill hela tiden har mer! Ju fler läppstift man har, ju fler vill man ha, märkligt nog.

  Nu har jag dock köpt upp mig på det mesta jag kan behöva på ett tag, både inom hudvård och smink, så nu ska jag njuta av det jag har i mina skåp, blunda för alla andra nyheter och julerbjudanden som kommer att dyka upp, njuta av det andra visar upp och använder och glädja mig över de grejer jag har!

  Kram! (Och nu var det visst lite Kemi som ska förberedas…preciiiis vad jag är sugen på just nu!)

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 01:16

   Tack Fia! ❤ Ja jag tycker det är roligt att höra vad ni andra har för något i skåpen oxå! 🙂 Jag fattar inte vilken karaktär du har kvinna?? 😉 Men jag vet oxå själv att jag försöker göra så där, och då känns produkten i fråga extreeemt dryg haha! 🙂 Det ska bli jätteroligt att höra hur din hud trivs med PTR! Vilken serie valde du förresten?
   Lustigt det där med BP, undrar om jag tog fel kombo när jag testade en period i sommar? Tyckte inte det gjorde nåt alls med min hy, och jag tyckte inte om själva känslan av dem heller. Men jättemånga är ju fantastiskt nöjda med BP! När jag väl hoppade tillbaks till Exuviance så upplevde jag som du säger att min hy vaknade till liv på bara nån vecka, vilken skillnad! Där ser man hur olika huden reagerar på olika märken och hur olika vi människor reagerar på samma märke!
   Jag håller med dig om att det inte får bli vansinnigt dyrt, så jag bunkrar på mig vid kampanjer jag oxå. Nu plockade jag "bara" ut två godbitar till ögonen, kändes ändå okej istället för att lägga ut en ännu större summa på att byta serie helt och hållet som jag var beredd att göra beroende på vad hudanalysen gav för svar. Men that's it på hudvårdsfronten. Ska försöka gå i dina spår och njuta av det jag köpt på mig på Taxfree, rosa påsarna (två, oops!) och sommar-rean på Sephora etc. Mycket vill verkligen ha meeeer!! 😀
   Ta det lugnt och jobba inte ihjäl dig nu, kram! ❤

 6. Jessica 14 oktober, 2014 / 21:09

  Så roligt att läsa om din hudvårdsrutin. Även jag använder Exuviance och är mycket nöjd. Har precis köpt deras lermask då jag just nu har en himla massa orenheter. Min hy är yttorr och får tyvärr lätt just finnar och andra orenheter. När jag var tonåring hade jag aldrig finnar. Det är nåt hormonellt som kommit de senaste 5, 6 åren..

  Jag har också ganska känslig hy och kan lätt reagera på för starka produkter. Tycker därför att Exuviance är toppen, har aldrig reagerat negativt på deras produkter.

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 01:22

   Tack, så roligt att höra Jessica! 🙂 Ja visst är Exuviance toppen, ger både resultat med syrorna men går ändå bra att använda för känslig hy! Lermasken är faktiskt en av de få produkter jag inte provat, så den blir jag nyfiken på vad du tycker den gör med dina orenheter. Hoppas den hjälper, svårt att helt komma ifrån hormonella finnar/plitor ju! Elin var inne på att jag kunde köra den enbart i t-zonen där jag tycker jag blir så blank under dan. Tycker inte alls om att känns mig så där flottig, huu! :/ Så jag kanske oxå ska prova den. Får höra vad du tycker först! 🙂
   Kram! ❤

 7. Linda 14 oktober, 2014 / 21:57

  Härligt att bli omhändertagen med proffsråd ❤ Och kul att ha funnit märken som passar dig så bra. Jag gillar ju NeoStrata, effektiva till bra priser, men fick jag välja en årsförbrukning av nåt mer så lite Jan Marini tack 😀

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 01:30

   Ja visst är det underbart att få ett proffsutlåtande! 🙂 Jag har varit på ett antal ansiktsbehandlingar men bara hos olika hudterapeuter på SPA/Sturebadet/Centralbadet/elevbehandlingar på skolor i stan etc. Alltså ingen som känner min hud. Och vilken otrolig skillnad det är att få råd från nån som kan bakgrunden, därför kändes det väldigt värdefullt att få komma till Elin. Vill väldigt gärna ha en egen salong/person som jag kan gå till regelbundet, men har inte kommit så långt i mina prioriteringar ännu…! 😉
   Hur skulle du säga att Exuviance står sig mot Neostrata? Känner du stor skillnad på resultatet? Du har tydligen hittat din egen serie, JM, och om jag var du så skulle jag ha svårt att hålla mig ifrån det märke jag vet ger störst och bäst resultat! Sällan jag ser kampanjer på JM (el Ex/Neostrata) tyvärr. Annars kunde man ju bunkra lite som sagt…
   Kram! ❤

 8. cultureofmakeup 15 oktober, 2014 / 09:19

  Har aldrig testat Exuviance hudvård, bara en foundation därifrån, och den är riktigt bra! Överväger dock att låta min syster ärva den, eftersom jag tror att den passar hennes behov bättre än mina just nu (och för att jag har typ 10 andra foundations att göra slut på innan de blir gamla).

  Jag är trogen kund hos You Stockholm sedan ett knappt år tillbaka där jag går på hudbehandlingar, och jag är jättenöjd med det. Jag använder en kombination av Beauté Pacifique och Image som har funkat jättebra, men nu börjar huden kännas lite torr igen, så jag måste nog skapa en höstgarderob åt min hud också när jag är dit på behandling nästa vecka 🙂

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 21:55

   Roligt att du går på YOU! Har varit nyfiken på deras salong faktiskt. Så nu ska jag kanske slå till om du är så pass nöjd!😊 Vilken typ av behandling väljer du? De har ju flera varianter. Vore såå härligt att komma iväg lite mer regelbundet!
   Jag ska erkänna att jag testar Exuviance foundation just nu för allra första ggn och tycker väldigt mkt om den! Lagom täckning och sitter bra. Dessutom förstärker den min hudvård m samma märke, toppen! Men har ju precis som du alltid ett gäng på gång parallellt!😊 Din syster har det bra hon!😄🌟👍
   Tack och kram till dig Therese!❤️

   • Sofia 15 oktober, 2014 / 22:13

    Måste hoppa in här: jag har använt Exuviances foundation och jag upplevde att den lägger sig i porerna, dvs att de syns ännu mer, plus att jag fick finnor och plitor av den. Nu påstår hudterapeuterna på SC att den INTE ska täppa till porer och man ska inte få finnar av den. Men varför får jag det då varje gång?!

    Gillar dock känslan av den, lätt, känns inte som en ”kräm”.

    Ska bli spännande att höra mer om vad ni tycker om deras foundation. Jag har ju min flaska att göra slut på, helst….

   • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 23:01

    Jaha, men så skumt Sofia?! Nu har jag ju bara testat den några ggr men tänkte ingenting på stora porer eller nåt annat som skulle ha stört mig, är ju kräsen som sagt, så det skulle jag ha märkt. Tycker själv jag har lite förstorade porer bredvid näsan men det höll inte Elin med om. Fick med mig prov som känns jätteskönt hittills. Men så jäkla trist för dig! :/ Och fler finnar/plitor? Du är säker på att det är denna foundation, inte nåt annat som spökar?Vilken färg har du? Kanske kan ta över din om det är Warm beige (tror jag!)
    Kram!

   • cultureofmakeup 16 oktober, 2014 / 09:37

    Ja, det är jättebra. Jag gör olika behandlingar beroende på vad min hy har för behov just då, men jag har mest gjort syrabehandlingar för att behandla min rosacea och dess konsekvenser i form av rodnader och plitor. Ser verkligen en så stor förändring. Har gjort en nålning också, men det känns lite mer, både i ansiktet och i plånboken …

   • beautybydonnachic 16 oktober, 2014 / 17:57

    Din hy ser ju jättefin ut, hade aldrig trott att du har rosacea om du inte sagt det! Det där med nålning är jag lite nyfiken på, ska läsa lite mer om det. Ja syns att det ska svida så hårt i plånboken bara! 😉
    Kram! ❤

 9. Emma 15 oktober, 2014 / 18:24

  Tack för att du delar med dig av SC besöket, så roligt att läsa! Inser att jag måste bli bättre på att be dem om råd och inte köpa allt som jag tycker verkar spännande 🙈😄

  • beautybydonnachic 15 oktober, 2014 / 22:00

   Tack så roligt att du gillade att läsa om mitt besök där!😊 Ja ibland kliar det så mkt i fingrarna att fråga om råd inte riktigt hinns med!😉 Men om det gäller annat än just bashudvården så är det ju bara att köra! Så mkt fint som finns överallt haha!😄😍
   Kram till dig Emma!❤️

 10. Daniella 23 december, 2014 / 21:27

  Jag kör på Exuviance hela serien sedan några månader tillbaka. Idag var första gången jag provade deras peeling och jag har höga förväntningar. Använde tidigare Jan Marini som är bra produkter. Dock är märket dyrt och saknar solskyddsfaktor i produkterna vilket ytterligare blir en kostnad och en applicering med ytterligare en kräm med spf. Sen saknar JM ansiktsvatten i sin serie vilket är synd. Jag använder lermasken från Exuviance som jag kan rekommendera. Den kan svida lite i början men det går snabbt över (för min del tycker jag det är skönt med lite sveda då jag förknippar det med att produkten gör nytta). Lermask är bra att använda vid fet hy som jag har och som lätt blir blank i ansiktet. En skön mask som är väldigt prisvärd, 300 kr för en tub. Så du borde testa den! 🙂

  • beautybydonnachic 23 december, 2014 / 22:15

   Tack för toppenbra tips Daniella! 😊 Jag har ju inte testat lermasken eftersom jag hakat upp mig vid min yttorrhet och lite känsliga hy. Fast jag har ju blandhy och skulle behöva testa nåt som får balans i t-zonen som alltid blir blank på eftermiddan.
   Ja Exuviance upplever jag som ett mycket bra och aktivt märke för ett rimligt pris jämför med andra salongsprodukter och cosmeceuticals. Tex JM som jag förstått både är dyrare och lite mer krävande av konsumenten. Men oxå bättre vid problemhy som acne.
   Hoppas du får bra resultat av Exuviance! Du borde ha märkt skillnad vid det här laget. Värt bytet från JM? 😊
   Kram! ❤️

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s