Ögonsbrynsfärgning DIY and why

En beautynörd som inte färgar sina ögonbryn, finns det? Jepp, du tittar på henne nu! Jag kan villigt erkänna att jag levt ett helt liv som beautyjunkie utan att färga mina egna ögonbryn. Men när brynen plötsligt blev den hetaste accessoaren i beautyvärlden, så jag tänkte now or never! Kan väl inte vara kvantfysik? Så jag läste en tutorial, klickade hem ett kit och sedan drygt ett år tillbaka så är jag med i gemet! Så nja, du tittar på hon som väldigt sent omsider började färga dem, men numera faktiskt gör det ungefär var 6:e-8:e vecka. 🙂

Allt som behövs för min egen ögonbrynsfärgning
Allt som behövs för min egen ögonbrynsfärgning (som räckt över ett år)

För min egen del så gillar jag inte alltför mörka färger på brynen. Det blir för hårt och onaturligt till mina i övrigt ljusa färger. Då väljer jag hellre att fylla i lite extra med en Browwiz eller skugga. Nu har trenden peakat och de onaturligt knivskarpa brynen har fått ge vika för ett något mer mänskligt utseende och lite mindre dragqueen, vilket passar min personliga smak bättre.

Smörjer allra först in huden runtom med vaselin
Smörjer allra först in huden runtom med vaselin

Många väljer att addera grått i sin bruna färg för att slippa varje nyans av rött som det kan bli när man väljer den färg som jag har, Naturbrun nr 3 av Refectocil. Nu är jag inte den som ogillar rött, men det är inte så fint om det blir alltför framträdande just på brynen. Naturbrun blir en mörk och neutral färg på mig. Den brukar oftast bli riktigt bra, särskilt för att ha gjort det själv tycker jag!

Sen trycker jag ut ca 2 cm färg på plastplattan
Sen börjar jag med att trycka ut ca 2 cm färg på plastplattan

Jag önskar att jag kunde få till det med fransarna också, men där går jag bet. Har provat ett flertal gånger, men det blir knappt någon skillnad alls. Här skulle jag gärna vilja ha ditt tips hur jag ska göra! Kan väl inte vara så svårt, eller??

DSC02621
Blandar i ca 10 droppar väteperoxid i färgen

Jag tar fram en liten plastplatta, som en liten skärbräda, och trycker ut ca 1-2 cm av färgen. Sen droppar jag i ca 10 droppar av Oxidant 3% så själva färgningen ska ta sig. Blandar ordentligt med en liten plastpinne som följer med färgförpackningen.

Blandar ihop färg med väteperoxiden
Blandar ihop färg med väteperoxiden

För att slippa färgkladd på platser utanför brynen så har jag på Ormsalva, vanligt vaselin, på huden runtom. På själva brynen vill jag gärna färga in även huden för att få till den där svanvingen som jag vill åt och få fylligare bryn. Färgen ser väldigt rödbrun ut i tuben, men blir inte alls likadan efteråt.

Träpinnen applicerar jag färgen med och formar brynet
Träpinnen applicerar jag färgen med och formar brynet

När jag blandat klart applicerar jag färgen på hela brynet och är noga med att få med varje litet strå jag har (det är ju lite brist på dem efter gammal överplockning). Jag pillar och grejar tills jag tycker jag har fått till formen okej. Då tar jag andra änden av träpinnen som är avskuren och drar en skarp kant runtom brynen och en rak kant längst in mot näsan. Ibland plockar jag bort något hårstrå som är utanför formen också under tiden färgen verkar.

Första brynet med färg på
Första brynet med färg på (det läskigt flottiga är vaselin)

När jag har fått dit färgen och formen sätter jag mobilens timer på ca 5 minuter. På bilden ser det lite ojämnt applicerat ut, men jag fixade till det efter fotandet som jag fibblade med samtidigt! 😉 Efter timern ringt torkar jag bara av all färg och vaselin och vips så ser det ut som jag har ett par ögonbryn igen! Och himmel vilken skillnad det gör på mig! Ramar in hela ansiktet plötsligt.

~Dagens beautyflash: Långt meddelande. Skriver till varann flera gånger. Ventilerar all vår frustration och delar förtroenden. Kan andas lite till.

Ögonbryn2
Ett färdigt ögonbryn och one to go

Här måste jag inflika att jag fortfarande är urusel på att hantera bilder, så färgåtergivning och andra finesser med storlek och sånt är inte helt hundra, sorry för det! Ska läsa på mer om kameran, men här ser du i alla fall hur jag gör och får ett hum om före- och efterbilder hoppas jag! 😉 Och nej det blir aldrig helt perfekt heller, men det duger bra åt mig!

I början, kanske upp till första veckan tycker jag oftast det är något för skarpt, men det lägger sig ganska snart. Vill jag skynda på blekningen lite så peelar jag bara lite på brynen så försvinner en hel del av det som sitter på själva huden under/i ögonbrynet. Alla produkter är väldigt dryga så detta kostar inte många kronor per gång!

Ögonbryn3
Efter brynfärgning

Lite skillnad eller vad tycker du??

Före
Före brynfärgning

Nu när jag har fått in sitsen på proceduren så tycker jag det är rätt så smidigt. Men ibland kan jag faktiskt tycka att det blir lite väl mycket som det ska fixas med. Både manikyren, pedikyr, rakning, ansiktet med masker och peeling, håret och så brynen… Jamen du fattar?! Tja lite för high maintenance kan jag tycka att jag är ibland!

Vad känner du? Tycker du att det alltid är lika roligt att fixa och greja så du alltid känner dig vardagssnygg? Eller gör du såna här speciella saker inför fest enbart? Ingår hela kitet i din vardagsrutin året om? Överlåter du allt ansande och färgande åt salongen istället? Nu är vi väl inte i klass med Hollywood Housewives med deras fullbokade schema med underhåll av ytan?! Men du fattar ju min fråga! 😉

Vore roligt att höra hur du ser på det här ansandet och tämjandet av kroppens naturliga utseende! Kommer vi in på politik rent av? Den moderna kvinnan, feminismen och idealbilder? Vad mammor svarar sina döttrar som storögt tittar på? Talk to me, så kanske vi rent av får igång en diskussion här!

Kram Lotta

24 reaktioner på ”Ögonsbrynsfärgning DIY and why

 1. Emelie 20 oktober, 2014 / 10:18

  Det blev verkligen skillnad på före och efter. Snyggt! Men här är iaf en skönhetsnörd som aldrig färgat ögonbrynen och inte har någon tanke på det heller. Så visst finns vi 😉

  • beautybydonnachic 20 oktober, 2014 / 10:44

   Haha, tack snälla Emelie!❤️ Skönt att det inte är bara jag som inte hakat på den här trenden! Men numera försöker jag göra det då o då för att jag är så lat o vill inte stå så länge o fylla i brynen på morgonen!😊
   Kram!

 2. AnnaKaize 20 oktober, 2014 / 10:19

  Bryyyyyyn!
  Jag är besatt av dem och blir smått vansinnig när jag ser tjejer med bryn som sitter så brett isär att det tamejfan krävs en stavhoppare för att ta sig från ett bryn till det andra.
  Jag VET att alla får se ut precis hur de vill etc men JAG tycker att just den typen av sönderplockade bryn är en styggelse. Är övertygad om att orsaken till just den typen av bryn är att tjejer följt det där gamla ”sätt-en-penna-vid-näsvingen-och-rakt-upp-där-ska-brynet-börja-tricket”. Funkar INTE om man har bred näbb- just saying 😀
  Anyways så färgar jag mina bryn precis som du med pinnar o créme men jag har inte testat just Refectocil men känner att jag nog ska göra det snart.
  Men jag färgar o donar o om jag ska lämna hemmets trygghet så fyller jag i dem för ökad definition- jag fyllde faktiskt på fullt allvar i brynen sekunderna innan jag rullades in på operationssalen en gång. Jag är ju störd.
  Annars så rakar jag benen/under armarna/trimmar Fiffi varje kväll i duschen och detta gör jag inte för att behaga min man för han struntar i vilket- jag tycker helt enkelt att det känns mysigt att smörja in lena småben istf att få en massa créme i håren… Samma med deo- vill inte att kulan på min roll-on ska trassla in sig i lurvet och kisstofs på Fiffi är en styggelse för min del, but to each their own. Vill man vara luden så var luden, vill man vaxa bort varenda fjun så gör det för all del. Huvudsaken är att man gör det för sin egen skull och inte för att följa någon norm eller behaga någon annan.
  Man hör förresten ofta argumentet ”hår är naturligt” när man diskuterar avlägsnande av hårväxt och ja det är det, men det är snor också och det vill jag inte heller visa för folk.
  Såja- jag poppar popcorn och inväntar hatkommentarer, men jag hoppas att folk kommer ihåg att jag skrev att jag anser att folk får göra vad de vill 🙂
  Dina bryn blev för övrigt fab darling- väldigt crispy. Måste öva där känner jag 🙂

  • beautybydonnachic 20 oktober, 2014 / 11:03

   Åh jag skrattade högt fast jag är på riktigt dåligt humör idag! 😂Tusen tack för din underbara kommentar!❤️Och crispy bryn? Tar det som en komplimang till motsatsen bevisats! Mina små obefintliga bryn…😁
   Vilken färg använder du? Jag har bara klickat hem denna och som sagt så tar den aaaldrig slut! Men tycker ju den funkar bra. Visst blir det stor skillnad!😊
   Det där med pennan vid näsan och lägga den i vinklar både där brynen ska börja och sluta är en bra fingervisning. Men kanske inte om man märker att det inte riktigt funkar på en själv! 😉
   Hahaaa du din bryntoka!😃Vågar knappt visa mina egna när jag vet att du har så fab bryn som är vackert formade och har en naturligt mörk färg! Fab is fab!!😍😊 Och känner igen det där med smink på sjukhus, jag kan vara lika crazy som du sweetie!😆😊
   Du kör hela rutinen varje dag alltså. Ja då håller du ju efter så det blir inte så mkt jobb!😉 Jag drar oxå några snabba drag m hyveln varje ggn i duschen. Och visst är det upp till var o en. Jag lägger mig inte i hur andra ser ut under kläderna. Så länge man trivs själv o som du så klokt säger även gör det av rätt anledning! Din egen anledning och ingen annans! Bra svarat fining! Tack!
   Ha en underbart härlig grå måndag! Kram kram!❤️

   • Linnea 21 oktober, 2014 / 23:16

    Hahaha 🙌 hands up for annakaize!! Du är så jävla härlig! 😂😂

   • beautybydonnachic 21 oktober, 2014 / 23:57

    Hahahaa!! 😀 Hör du det Anna??? Du är grymmast med dina kommentarer med info om intimhygien och vad fälgar kostar och what not! Hejja!
    Kul Linnea att du läser våra smått crazy trådar här inne ibland! Du får gärna haka på, antingen som veckans proffs eller varje dag som dig själv, allt är lika bra! ❤

 3. Shopaholic 20 oktober, 2014 / 16:58

  Åh, vad jag skrattade åt kommentarerna och din härliga beskrivning. Har ju ganska buskiga, mörka bryn så för mig var själva Aha-momenten när jag var på Sephora första gången och fick de proffsigt formade, vilken skillnad det blev 🙂 sedan dessa har jag lärt mig att forma mina bryn och fylla i formen vid behov. Slipper färgningen vilket är skönt.
  Kram!

  • beautybydonnachic 20 oktober, 2014 / 19:06

   Åh lyckos dig snygging!❤️ Du behöver bara hålla efter formen och sen fortsätta bara vara snygg varje dag!😊🌟
   Önskar att jag hade dina vackra färger och inte kände mig som ett urtvättat lakan som skrämmer slag på mig själv varje morgon!👻
   Ja jag kan förstå att det blev stor skillnad för dig om du fick hjälp på Sephoras Brow Bar! ❤️Har du provat något mer ställe som du kan rekommendera? Tex Brow Bar i Täby C eller någon annanstans? Har inte provat på det ännu!
   Ha det bra fina du, stor kram!😍😊

 4. Ulrica 20 oktober, 2014 / 19:28

  Den enda rutinen jag har lyckats få till än så länge då det gäller att färga mina ögonbryn en stående tid var fjärde vecka på en salong!! 😂
  Jag har köpt hem alla grejer så att det finns här hemma men varje gång jag tänker på det så blir jag bara för lat… 😕
  Måste skärpa mig och börja göra det själv! Det är ju rätt enkelt att få till ett snyggt resultat även hemma!!
  Du lyckades väldigt bra med dina! Snyggt resultat och vilken enorm skillnad det blev!! 👌

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 20 oktober, 2014 / 20:21

   Oj så lyxigt det där lät Ulrica!❤️ Ja tack! 😊 Färgar du både fransar och bryn då? Undrar om salongsfärgning håller bättre än gör-det-själv-färgning? Men om du har 4 v emellan så antar jag är det är likvärdigt. Fast så härligt att gå iväg och bara luta sig tillbaks!😊
   Roligt om du testar ditt hemma-kit och märker nån skillnad! Du skulle säkert få till snitsen rätt snabbt!🌟👍
   Tack snälla du, det gör ju lite skillnad på mig som du ser!😊 Borde oxå ha ca 4v emellan ist för som nu när de hinner bli totalt urblekta innan jag kommer mig för!😉
   Kram!❤️

   • Ulrica 20 oktober, 2014 / 20:43

    Jag färgar bara brynen. Ser ingen mening med att färga ögonfransarna då jag aldrig går ut utan mascara.

   • beautybydonnachic 20 oktober, 2014 / 22:13

    Där tänker jag samma sak, mina fransar behöver verkligen både längd och volym, förutom färg!😕 Mascara är nog det abslout viktigaste i mitt sminkskåp. Går precis som du aldrig utan!
    Måste hitta ett nytt fransserum nu bara. Har Xlash sen några månader som är på upphällningen nu. Och det har inte hjälpt en enda millimeter! Så besviken! Men när jag körde på Revitalash, före alla larm om otäcka ingredienser, fick jag nästan dockögonfransar! Underbart!Måste köpa det igen, men formulan är ju förändrad så jag hoppas det ff funkar iaf!!😊

 5. Lena 20 oktober, 2014 / 20:02

  Men Gud vilken skillnad det blev, snyggt! Jag gillar verkligen att hålla brynen snygga, det gör så mycket för ansiktet och det ger snabbt effekt om man inte hinner lägga mycket tid på sminket på morgonen. En fin bas, lite mascara, läppglans och markerade bryn räcker för mig på vardagarna. Kul att du visade! 🙂 Gillar att du kan ta det här med smink o yta med en klackspark och lite humor istället för blodigt allvar.
  Ha det bra!

  • beautybydonnachic 20 oktober, 2014 / 20:25

   Tusen tack Lena, så glad jag blir för dina fina ord om både bloggen och mina futtiga ögonbryn, haha!❤️
   Håller med om att det inte krävs så himla mycket om basen, ögonen och läpparna snabbt får lite färg på sig bara!😊
   Kram!

 6. Linda 20 oktober, 2014 / 21:57

  Åh måste färga mina, och köpa Reflectocil, har Depends nu som är ok men testat Reflectocil en gång och gillade skarpt! Kram

  • beautybydonnachic 20 oktober, 2014 / 22:17

   Jaha?! Tycker du att det blir olika resultat med de olika märkena? Jag gillar oxå Refectocils, toppenbra resultat och en tub för 69kr räcker ju mer än 1 år för mig! Kanon!
   Kram till dig Linda!❤️

 7. Kajsa 20 oktober, 2014 / 22:31

  Här har du en till kompis som inte färgat brynen mer än några enstaka ggr själv! Och sen några gånger på salong men blev inte helt nöjd med den färgen och inte formen som hon gjorde på mig heller. Svårt det där att förmedla hur man vill ha sina ögonbryn. Jag är lite petig… 😉 Blev väldigt fint på dig tycker jag. Naturligt och inte för svart. Förstår att du tycker det gör stor skillnad när du har så pass ljusa strån innan, jättefint!
  Jag kan bli lite less på att ständigt trimma sig överallt och att det är så mkt budskap från media riktat till oss kvinnor hur vi ska se ut för att duga. Som tidigare kommentaren skrev så bra, så håller jag med om att det är upp till var å en vad man vill göra och hur man trivs med sitt utseende. Men märker redan på min dotter att hon snabbt snappar upp idealet med smala sexiga tjejer som inte ska ha hår nånstans. Tycker det där är jättesvårt faktiskt. Vet inte hur andra föräldrar gör?
  Kram Kajsa

  • beautybydonnachic 21 oktober, 2014 / 01:38

   Jag håller absolut med dig Kajsa, ang ungdomsr o barn idag. Tycker det är stor skillnad fr när jag gick i skolan. ”På den tiden…”
   Märker på mina mentorselever på gymnasiet att de mår dåligt över hetsen på alla fronter. Vara på topp i skolan, vara snygg, smal, poppis o tusen ssker till! Har suttit med på ett antal BUP-möten där sånt här dyker upp o jag anser att vi alla är ansvariga! Mest föräldrarna förstås men hela vuxenvärkden och det budskap vi skickar med dem ut i livet. Tufft verklugen.
   Och hur man gör?? Ta diskussionen! Ifrågasätt normer o våga vara obekväm! Titta tex på senaste Tom Ford-reklamen. Nu valdes det grövsta sexistiska bort inför Sverigelanseringem, men hur genomtänkt är det??😕 Bsra ett enda exempel på vad som ör vår idealbild av kvinnan.
   Kan gå igång på detta och tycka att vi får det samhälle vi förtjänar.
   Men tillbaks till brynfärgning, så tack för dina ord!❤️ På mig är frgningen väldigt tacksamt då der blir så otroligt skillnad på resultat!!💕💕 Skriv gärna mer om hur du ser på det här med idealen om du har lust!😍Kram!❤️

 8. Malin (anmaeble) 21 oktober, 2014 / 00:04

  Hahaha, AnnaKaize bästa kommentaren.. Jag fick hålla tillbaka skrattet ordentligt för att inte börja asgarva rakt ut, sambon sover bredvid och vill ju inte väcka honom.. 😉
  Skriver under på vartenda ord, dock är jag lite för lat för att raka varje dag.. 😉

  Förlåt Lotta nu kommer min kommentar till dig.. Dina bryn blev verkligen superfina, helt sjukt egentligen vilken skillnad det kan göra..
  Om du vill få färgen att sitta lite bättre så testa med 6% väteperoxid, jag har en stor flaska här hemma så jag skulle kunna skicka en liten flaska till dig.. Jag tycker det håller lite längre och färgningstiden blir lite kortare..
  Gällande fransarna har jag lovat dig en kurs ju.. 😉 Men kanske får bli det inledande inlägget på min nya blogg.. Haha..
  Får man bara till färgen så att den blir intensiv (man använder blåsvart ej svart för att få fransarna svart-svarta) så räcker det med fransböjaren men då blir det ju en väldigt neutral look fast fransarna syns ändå..
  Perfekt på sommaren, på solsemestern eller när man ska föda barn tex.. Dagarna innan båda mina förlossningar har jag stått i badrummet med färg och kletat på både bryn och fransar, några lager bus och plockat fram vaxet och ansat det jag kommit åt.. ;-D Är glad att ingen såg mig då.. Haha..
  Sen är det skönt när man kommer upp på morgonen också, jag tycker inte jag ser lika ”död” ut..

  Och refectocil är den bästa färgen, så gott som alla salonger använder den.. Den är grym! Kram

  • beautybydonnachic 21 oktober, 2014 / 01:20

   Hehe visst är hon för härlig gorgeous Anna?!!😍❤️Alltid mitt dagliga skratt! Vilket ju behövs!😂Älsk på Anna!!😘
   Tack snällaste Malin!😍Nu är det ju min tur att känna mig lite nervös när du är proffset här!!🙈 Men ja det gör en jädrans skillnad som vem som helst kan se på min sönderplockade ljusa små fjun till bryn! Spöket Laban o jag…👻
   Aha?!! Man kan alltså gå upp ett steg i väteperoxiden?😊 Kul att höra att jag iaf använder rätt färg! Haha alltid nåt rätt!👍
   Ja jag har ju anmält mig till din kirs i äögonfransfärgning! Väntar bara på datum, plats, tid o pris så kommer jag!😊 Vore najs att inte behöva se spöket vareviga morgon!😁👻
   Hihi jag är precis likadan innan jag läggs in på sjukhus! Kör hela totalrenoveringen och blir bara så sjukt iirriterad på nagellacksförbudet inför operationer!😕 Inte ens ett genomsknligt funkar?! Suck! Tough life as a beauty geek!😂😊
   Kram till gulligaste tjejen!❤️😘

 9. Sofia 21 oktober, 2014 / 20:05

  Jag tillhör då supernördarna eftersom jag inte heller färgar ögonbrynen. Där går min gräns liksom. Jag är lite känslig för de där superskarpa ögonbrynen som jag personligen inte är så förtjust i. Har heller aldrig plockat mina ögonbryn förrän i april. Då hudterapeuten formade lite lite. Sedan har jag försökt hålla efter det, skulle väl behöva en liten formning igen.

  Jag hoppas att min dotter inser att hon duger som hon är. Ska hon hålla på med smink etc så ska det vara för att hon själv vill det inte för att hon ska se ut på ett visst sätt, att bara ett sätt duger. Det är svårt att stå emot i dag för unga tjejer.

  Såklart påverkar jag henne, jag som numera sminkar mig mycket mer än vad jag någonsin gjort. Men jag vet ju varför jag gör det. Inte för att duga i någon annans ögon utan helt enkelt för att jag tycker att det är superkul att hålla på! Jag höll aldrig på i större utsträckning i tonåren så jag tar igen det nu ;-). Jag kan gå ut helt osminkad, även om jag föredrar minst lite puder för att inte glänsa. Sedan gör jag inte det så ofta längre, men jag sminkar mig aldrig på helgen om jag inte ska utanför dörren eller vill testa någon produkt i lugn och ro utan morgonstress. För mig är det ett sätt att låta huden vila och andas. Jag tror den mår bra av att inte alltid har smink på sig.

  Helt konsekvent är jag nog inte. Men det är ju mänskligt!

  Kram!

  • beautybydonnachic 21 oktober, 2014 / 23:50

   Så härligt att du delar med dig Fia! 🙂 Och så himla skön inställning du har till smink. Jag är helt säker på att din dotter kommer klara sig bra med en så klok och jordnära mamma! ❤ Blir lite nyfiken på hur det kommer sig att du har fått intresse för allt det här som du säger är superkul nu, men inte när du var yngre? Men hur som helst är det iaf roligt att jag kan dela mitt nördiga intresse med dig som numera fattar att det kan vara riktigt roligt haha! 😀
   Och vem är inte mänsklig eller inkonsekvent då o då?? Du är i gott sällskap! 😉
   Kram!<3

 10. Linnea 21 oktober, 2014 / 21:14

  Skitsnyggt färgat!! Ser kanonbra ut färgmässigt och applicerat! Ett tips är att köpa vanlig väteperoxid på apoteket för jag tycker den är bättre än cremen 🙂 sen har jag fått lära mig att röra runt färgen innan väte appliceras för att .. Jaa varför haha, nä men den kan ha legat länge och behöver aktiveras igen 🙂 å köp en nagelbandspinne i trä från mavala (orangepinne heter det kom jag på) de är mycket lättare att lägga färg med !! Lycka till raring 💖💖

  • beautybydonnachic 21 oktober, 2014 / 23:53

   Ååå tack Linnea!<3 Jag har fått godkänt av ett utbildat proffs, yay! 😀 Grymma tips oxå, tusen tack det ska jag göra nästa gång!
   Stor kram till dig fining! 🙂

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s