Ett rent nöje i tuffare tider

When the going gets tough så får man ta till specialmetoder. Med tanke på vad vi pratat om de senaste gångerna här med fina hudvårdsrutiner och lyxiga krämer, så är det ändå inte alltid att de räcker till. Ibland kan det behövas lite tuffare tag efter en partysminkning till exempel. Eller efter en period då huden haft lite mer orenheter eller utsatts för mycket yttre påfrestningar.

Jag var väldigt sen att haka på tvåfastrenden och rengöringsborstar. But it is never too late! Här kommer några av mina favoriter som jag använder istället för min Exuviance Gentle Cleansing Cream vid olika tillfällen. Kanske kan inspirera någon? Och du kanske har andra tips till mig? 🙂

DSC02666
Perfekt för tuffare orenheter

När jag har använt lite tyngre makeup gillar jag känslan av en ordentlig rengöring, utan att för den skull göra att huden stramar eller känns torr. Denna Precleanse från Dermalogica är superbra på att lösa upp precis allt! Snabb och effektiv. Läs mer:

En lätt, rengörande växtbaserad olja som på ett skonsamt sätt löser sebum och fettbaserade hudavlagringar. Den unika formulan gör att PreCleanse enkelt kan sköljas bort utan att kvarlämna några oljerester.

Dermalogica säljs på Kicks, Åhléns, NK, och de flesta parfymerier och nätbutiker. Priset ligger runt 400 kr för 150 ml (2,70 kr/ml). Jag upplever denna väldigt dryg. Räcker med en liten pöl i handen att massera in i hela ansiktet och på ögonen. Funkar alldeles utmärkt, svider inte i ögonen och lämnar ingen hinna kvar på ansiktet. Jag följer upp med en vanlig rengöring efteråt och ansiktsvatten som alltid. Resultatet blir en skönt friskt ren hud och inte ett uns av makeuprester syns på bommullspadsen med tonern på efteråt. Jättenöjd med denna! 🙂

DSC02662
Babors rengöringsborste och dubbelrengöringen

Några gånger i veckan, periodvis, blir det även Babor Cleansing Brush med Hy-Öl och Pytoactive Base, en tvåfasrengöring. Jag blev informerad om att jag inte bör använda borsten mer än 2-3 gånger i veckan pga min tunna hud med ytliga blodkärl. Nu är ju borsten otroligt mjuk och mild, så jag tror inte att det är någon fara att använda den oftare. Har inte märkt av någon som helst irritation då jag gjort det.

Det finns numera ett antal olika ansiktsborstar på marknaden och även plastvarianten Luna, som vann pris. Jag har inte provat en enda av dem (mer än i butik). Så jag håller mig till den mjuka som jag redan har, mest pga av min hudtyp.

Babors borste ligger bra i pris, ca 500 kr, i förhållande till många av de andra populära borstarna, till exempel Clarisonic som ligger på över 1200 kr. Men nu ska jag lämna jämförelser mellan borstar, då jag inte har någon egen erfarenhet av någon annan! Men det kanske du har?

Babor Cleansing Brush
Babor Cleansing Brush med oscillerande borsthuvud

De gånger jag väljer Babors rengöring är oftast också då jag känner att jag behöver en riktigt omgång, något som verkligen gör rent på djupet och dessutom ger huden en varsam massage. Hy-Ölen beskrivs så här, väldigt lik Dermalogicas Precleanse:

En vattenlöslig växtbaserad rengöringsolja för en skonsam men djuprengörande 2-stegs rengöring för alla hudtyper. Används tillsammans med passande Phytoactive för att avlägsna både olje– och vattenlösliga orenheter från huden. Bibehåller hudens skyddande syramantel och lämnar ingen stramhetskänsla efter sig. Kan även användas som ögonmakeup remover (tar bort vattenfast mascara). Används då på fuktad bomullsrondell.
Fri från konserveringsmedel.

Ihop med Hy-Ölen använder jag Pytoactive Base och den beskrivs så här:

Vattenlösliga örtessenser och extrakt som kompletterar oljan i rengöringsprocessen. Phyto betyder ört och Active står för aktiv ingrediens som behandlar huden. Finns för fyra olika hudtyper

Dessa två blandar jag, masserar först in oljan och sen koncentratet i ansiktet och kör med borsten på fuktig hud:

Börja dagen pigg och vitaliserad eller lämna vardagsstressen bakom dig på kvällen. Den nya BABOR Sonic Cleansing Brush ger dig en intensiv rengöringsupplevelse. På en minut rengör borstens 120 000 vibrerande ultramjuka strån på djupet. Den mjuka massagen stimulerar hudens microcirkulation och har samtidigt en uppiggande verkan.

De oscillerande borststråna på BABOR Sonic Cleansing Brush hjälper till att ge en grundlig rengöring på djupet och avlägsnar partiklar effektivare än manuell rengöring. Borsten vibrerar (ej cirkulerar) och ger en direkt uppfräschande effekt.

Babor Cleansing Brush har utbytbart borsthuvud (för en hundralapp). Hy-Ölen kostar ca 270 kr för 200 ml (1,35 kr/ml) och Pytoactive Base ca 210 kr för 100 ml (2,10 kr/ml). Dessa säljs på några webbutiker och på salonger som använder Babor.

Tvåfasrengöring från Babor
Tvåfasrengöring från Babor

Jämfört med Dermalogica, som också kräver ett komplement efteråt, så tycker jag själva rengöringsoljan, alltså steg ett, är väldigt snarlik varandra både ingrediensmässigt och känns lika sköna på huden. Fördelen med Babor är att steg två är gjort för att komplettera oljan optimalt, vilket känns riktigt bra. Och sen är faktiskt Babors olja hälften så dyr som Dermalogica.

Sen att Babor har ett komplett set med en rengöringsborste, gör ju att jag förstås använder den i ett annat syfte. Jag tycker väldigt mycket om känslan av att huden blir så ren på djupet och att blodcirkulationen ökar i ansiktet. Och precis allt försvinner med denna rengöring utan att jag behöver gnugga eller få något svid i ögonen. Mycket bra produkter som jag alltid återkommer till!

Senai Silk Moist ansiktsvfatten
Senai Silk Moist ansiktsvatten

I ett tidigare inlägg nämnde jag det underbara ansiktsvattnet Silk Softening Lotion Moist som jag gärna använder ihop med Sensais tvåstegs-rengöring under vintern. Ansiktsvattnet har nästan en krämig känsla:

Verkan:

 • Skapar en mjuk och slät yta som känns silkeslen, samtidigt som huden återfuktas helt och hållet

 • Huden bevaras silkeslen, fast och genomskinlig för framtiden

 • Silk Extract: stimulerar hyaluronsyresyntesen och kollagenomsättningen för att hjälpa huden återhämta sig och för att bibehålla hudens ungdomliga fasthet.

 • Kakyoku Extract: en kraftfull orientalisk botanisk växt som försvarar huden mot matthet och missfärgning.

Denna närmast beroendeframkallande toner kostar ca 590 kr för 200 ml (2,95 kr/ml) och kan köpas på alla stora varuhus, Kicks, parfymerier och webbutiker. (Det skiljer rätt mycket i pris på nätet.)

Sensai steg 1 och 2
Sensai steg 1 och 2

Jag gillar Sensai väldigt mycket. Både deras puder, highlighters och hudvården har den här underbara silkiga känslan jag gillar. Så ibland varierar jag också med rengöringen som även den alltså är en tvåstegs-rengöring men utan oljebas, vilket gör att den skiljer sig från både Dermalogica och Babor. Sensais system bygger på denna tanke:

 • Steg 1: Rengör & Avlägsnar Tar bort oljebaserat sebum och make-up

 • Steg 2: Rengör & Förfinar Tar bort vattenbaserad smuts och döda hudceller för att förfina din hud.

Silky Cleansing Cream är steg ett i rengöringen som är en kräm som du smörjer in. Sensai Silky Purifying Creamy Soap är steg två som är en liknande kräm men löddrar direkt du börjar massera in den. Du har kanske sett att dessa finingar fått sig en ny kostym och och har uppdaterats. De här är de gamla i liten storlek som jag har hemma.

Sensais tvåfasrengöring
Sensais tvåfasrengöring

Priset för de fullstora nya produkterna är 470 kr per tub om 125 ml (3,80 kr/ml gånger två produkter). Kanebo Sensai ligger förhållandevis högt i pris, och ska man använda denna tvåstegsrengöring så blir den dyrast av alla fyra märken jag visar i det här inlägget. Jag är väldigt nyfiken om den nya uppdaterade rengöringen känns något annorlunda än denna, vet du?

Resultatet efter att ha använt både rengöringen  och ansiktsvattnet är lent och mjukt och inte torrt eller stramt. Nackdelen är att jag tycker den löddrande soapen svider i ögonen, så det blir ett litet minus för min del. Oljorna känns snäppet mildare överlag tycker jag, så Sensais rengöringscremer är inte fullt lika mycket använda av mig. Men de gör sitt jobb bra. Däremot är ansiktsvattnet i toppklass!

~Dagens beautyflash: Hon tar upp påse efter påse med nybakade bullar och fyller min frys med. Till den där stunden jag kan ta en kaffe några minuter för mig själv.

DSC02669
Rodial Super-Food Cleanser

Den sista rengöringen som jag vill visa är Rodials från serien Stem-Cell, Rodial Superfood Cleanser som jag tycker är grym på vintern. Det står ju också att den är för dehydrated skin, så passar den torra vinterhuden! Jag väljer att visa den trots att den inte kvalar in i specialrengöringar, men jag blev så glatt överraskad av denna så jag vill tipsa om den här också nu inför kallare tider!

Jag beställde hem ett litet prova på-set där man även fick med en dagcreme Super-Food Day Cream spf 15, en multicreme Super-Food Glam Balm Multi och ett litet serum Super-Food Facial Oil. Alla utom multibalmet har jag bytt bort för att jag inte har nog med ansikten! Säkert bra, men har inte plats för allt! 😉

Rengöringscremen beskrivs så här:

Stem Cell super-food cleanser är en näringsrik, dubbelverkande rengöringscreme med en den avancerande stamcellsteknologin PhytoCell™ som kommer från alprosens blad. Det rika super-food complexet består av antioxidanter, kokosnötsolja, nyponfröolja, rosvax och kakaosmör. Rengör skonsamt huden och ger den viktiga näringsämnen så att fuktfattig och torr hud direkt lindras

Super-food ingredienser såsom omega 3, 6 och 9, marulaolja, A-vitamin, B5, E och C-vitamin kombinerat med PhytoCell™ alprosstamceller ger komplett näring till huden. Resultatet är en smidigare, näringsboostad och strålande hud.

Den här är så skön att massera in, särskilt då jag är lite mer yttorr, och sedan torka av med den tillhörande muslin cloth i ren bomull som jag fuktar med ljummet vatten. Själva trasan i sig är mer effektiv än jag först trodde. Det blir ordentligt rent och även lite exfolierande. En rik fuktgivande och krämig rengöring som är väldigt mild och mjuk på huden. Jag ska ta fram den här nu igen och återupptäcka den!

Priset för en fullstor burk är ca 430 kr för 200 ml (2,15 kr/ml). Den finns på flera webbutiker där priset kan skilja en del. Rodial säljs också på NK, dock inte helt säker på om även denna serie finns i butiken.

DSC02673

Förresten så är ju även konjacsvampen lite rolig! Jag vet att flera med mig har fått den i en Glossybox för ett bra tag sen. En riktigt rolig historia som är stenhård och kan säkert döda smådjur om den inte dränks i vatten! Då får den en mjuk mysko konsistens som peelar huden tillsammans med rengöringscremen man väljer att ha ihop med denna. En rolig och rätt bra grej som jag glömmer bort ibland!

Har du också något tuffare medel att ta till när det verkligen gäller? När det är dags att kavla upp ärmarna och ge huden en rejäl omgång, vad halar du då upp ur bakfickan?När det är skarpt läge är alla medel tillåtna! Vad har du för rengöringsfavoriter? Tvåstegsrengöring, vibrerande apparater eller speciella trasor? Erkänn nu för mig hur renlig du är! Eller vilka smutsiga hemligheter du sitter på?! Nu känner vi ju varann så pass bra eller hur? ❤

Kram Lotta

 

21 reaktioner på ”Ett rent nöje i tuffare tider

 1. Lena 26 oktober, 2014 / 13:39

  Oj så bra tips på rengöring! Jag har inte testat nån tvåstegsvariant men har tänkt på det flera gånger. Mest nyfiken blir jag på Babor. De verkar både bra och prisvärda. Undrar om man måste ha borsten också? Eller så kan jag prova med oljan och örtkoncentratet för att lösa upp smuts och smink. Använder rätt mycket makeup i jobbet och det blir långa dagar med mycket påfrestningar på huden. Skulle kännas skönt att göra rent på djupet men på ett milt sätt. Jag riskerar att bli torr och stram av för mycket peelande och tvättande. Måste läsa på lite om dessa, tack för toppenbra tips! Gillar att du skriver så jag får en uppfattning om varje produkt, och beskriver så bra. 🙂
  Ha en skön söndag!

  • beautybydonnachic 26 oktober, 2014 / 16:20

   Tack Lena för fina ord! Det blir jag glad att höra! 🙂 Babor är en av mina favoriter också och jag tror absolut du skulle kunna börja använda tvåstegsrengöringen utan borsten till. Du kanske har någon typ av ansiktstrasa hemma som du kan massera in produkterna med? Annars massera in oljan noggrant runt näsvingar, hakan och ställen som makeuprester samlar sig vid. Tvätta av med fuktad trasa eller bara händerna alternativt bommullspads beroende på hur pass torr din hy blir av för mkt vatten. Du ska nog precis som jag vara försiktig med överpeelande, och hålla dig till bara en ggn/v. Yttorrheten blir värre iaf för min del annars. Hoppas du hittar något som passar dig! 🙂
   Kram! ❤

 2. Sofia 26 oktober, 2014 / 17:07

  Tycker också att Babor låter intressant. Kanske rengöringen och så använda tillsammans med Skincitys trasa? Har inte använt den ännu alls, blir inte riktigt klok på om den ska användas att massera in rengöringen eller att torka bort den?

  Borsten verkar prisvärd. Kanske något att önska i julklapp? Hm.

  Idag klickade jag hem en adventskalender till mig själv….Gissa vilken?

  Kram!

  • beautybydonnachic 26 oktober, 2014 / 22:00

   Näääeeee??!! Har du klickat hem kalendern från Babor??? ❤ Åååå vilken lycka!! Tänker du hålla dig ända till 1:a december, hihi?! 😉
   The Face Sponge är väl tänkt att man ska torka av rengöringen och resterna med, men det finns väl inget som hindrar att man masserar in produkterna med den oxå antar jag? Du får testa! 🙂
   Ja jag måste säga att Babors borste är väldigt prisvärd jmfr med de andra på marknaden som ligger på det dubbla. Den gör sitt jobb bra, och känns riktigt mild men effektiv. Lite plastigt handtag, men borsthuvudet är toppen tycker jag!
   Kram! ❤

 3. Sofia 26 oktober, 2014 / 17:10

  Glömde! Provade Rodials rengöringskräm, samma som du har, för 2 månader sedan men då var den alldeles för fet för mig, fick finnar…. Så den har jag inte varit sugen på alls efter det. Men kanske att den kan fungera i jan-feb? Får se då! Just nu står en 3/4 burk och används inte….

  Snart börjar det bli dags att plocka fram PTR och börja med den. Idag ska jag nog ta fram ögonkräm och rengöringen. Den är slut från BP och då kan jag nog komba dem med min super3 booster som fungerar mycket bättre enbart än med metamorphiquen, som jag också blir glansig och fet av. Fattar inte. Den fungerade före sommaren men inte nu?! Får spara.

  Kram- nu är det dags att kolla om jag kan laga till lite kyckling med potatis och trattkantarellsås….

  • beautybydonnachic 26 oktober, 2014 / 22:09

   Ja jag håller med om att Rodials kan kännas för rik under de varma månaderna så min har oxå fått stått oanvänd i skåpet fram till nu och senare i vinter då den blir perfekt för huden.
   Ååå ska du äntligen får börja med PTR nu?? Som du har hållt ut! 😀 Vilken serie fr PTR blev det nu igen? Sorry, minns inte vilken du valde 😉 Spännande att se vilket resultat du får!
   Jag trivdes verkligen inte med Metamorphiquen. Den kändes som en fet salva som bara luktade allmänt trist och jag kände mig bara flottig, tyvärr… :/ Kanske du kan byta bort den som jag har gjort?
   Mums med kantarellsås! Hoppas söndagsmiddan blev god! 🙂
   Kram! ❤

 4. Ulrica 26 oktober, 2014 / 20:11

  Jag älskar också Dermalogicas Precleanse. Den kostar lite grann men precis som du säger så är den väldigt dryg. Man behöver inte alls använda särskilt mycket för att den ska lösa upp allt!
  Jag har fortfarande inte testat någon rengöringsborste. Nu finns det ju så otroligt många olika borstar ute på marknaden så jag vet faktiskt inte vilken jag är mest sugen på att prova. Däremot så använder jag konjakssvampen och den gillar jag, huden blir väldigt len av den!

  Bra och innehållsrikt inlägg som alltid!

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 26 oktober, 2014 / 22:21

   Åh tack så himla gulligt sagt, blir så glad att du gillar det jag skriver! ❤ Och kul med lite feedback!
   Ja det kan kännas dyrt med 400 spänn för en precleanse bara, men sen jag fick min (bytte till mig den mot mina skåpvärmare!) då var det ca 75% om inte mer kvar av den, och nu har jag använt den till o från i månader och det är ff bra mycket mer än hälften kvar! 🙂 En liten pöl i handen räcker ju till hela ansiktet och ögonen med mascara och allt! Blev så positivt överraskad eftersom jag aldrig har haft nåt liknande förut i alla år! 🙂
   Jag vet inte heller vilken borste jag skulle vilja ha om jag inte hade denna fr Babor som jag vann i en tävling! Antagligen ingen…
   Kul att du gillar konjacsvampen som är så himla rolig! 🙂 Känns verkligen speciellt att gnugga runt med den i ansiktet, och väldigt effektivt! Jag har kokat min flera gånger och den håller ff, men jag glömmer bort den periodvis. Ska ta fram den igen och testa ett tag!
   Hoppas du kan vila imorgon och inte hasta iväg till jobbet nu bara för att det känns bättre. Kroppen behöver få repa sig efter en sån där rejäl infektion. Så sköt om dig nu och krya på dig ännu mer! 🙂
   Kram! ❤

 5. AnnaKaize 27 oktober, 2014 / 12:21

  Meh- jag har inget tungt artilleri att ta till. Måste åtgärdas!
  Har ingen borste utan nöjer mig med min lilla duk från Sensai som jag tjatade om i förra kommentaren, o min förra konjakssvamp föll ju sönder i atomer vilket var synd för den gillade jag.
  Hade två GB´s i månaden då o fick alltså dubbla svampar o den första var hur bra som helst o jag kokade den så fint 1g/v o slängde den efter 3 månader eller vad det nu stod på förpackningen, men den andra kukade ju ur sgs omedelbart. Skit alltså.
  Kör annars med min lilla olja från Låårealll som jag också nämnde förut o den duger fint även om den såklaaaart inte känns lika lyxig som grejerna från Sensai som jag använt slut på.
  Känner att jag blir väldigt sugen på både Babor o Dermalogica nu dock- du har den effekten på mig o borde faktiskt skriva reklamtexter för nämnda företag eftersom du faktiskt skriver på ett trovärdigt sätt 🙂
  Nu ska jag MorgonTvätta nyllet (vid pass 12:23) eftersom jag inte gjort ett smack idag 😀
  Längtar redan till nästa inlägg bejbi o det kan jag dessutom svara på direkt eftersom jag icke blir störd av Mannens Närvaro så som jag blir under helgerna 😉

  • beautybydonnachic 27 oktober, 2014 / 16:56

   Nämeeeen??!! Inget bortglömt lyx i dina skåp?😊 Men din olja fr L’Oreal och Sensaitrasan räcker väl långt när det kommer till rengöring??👍
   Annars kan jag tipsa om ett prov fr Dermalogica på Åhlens nästa ggn i stan! Vore roligt om du fick prova och jämföra!😊
   Men konjacsvampen – har du ingen av dina två som fungerar nu alltså?! Eller var det bara den ena som ramlade isär i bitar? Too bad!😁
   Haha, tack gorgeous, kanske ska slå mig in på en ny linje i livet som advertising manager för beautyproducts!😊Good idea!
   Kram!❤️

 6. Emma 27 oktober, 2014 / 21:45

  Jag gillar Sensais precleanser, men jag kör den dagligen. Annars har jag dåligt med ess i rockärmen… Köpte en Clarisonic när de kom till Sverige och Kicks, brukar köra den 1-2 ggr i veckan. I början märkte jag stor skillnad, inte lika mycket längre. Har en såndär konjacssvamp liggandes i skåpet oanvänd… Anna kanske vill ha den?

  Nu är det sovadags här… Jag är en sån pensionär 😴 Kram!

  • beautybydonnachic 27 oktober, 2014 / 22:19

   Jaha?? Har du Clarisonic Emma? Använder du den ff några gånger i veckan? Är det värt ett inköp med tanke på resultatet?
   Åh du har ju lyxiga Sensai varje dag!😊 Hoppas det går bra med din nya rutin oxå fortfarande!
   Ja det kanske är en idé, att du och Anna byter grejer med varann?? Om hon vill ha en ny svamp!😊
   Sov så gott nu! Natti natti!❤️

   • Emma 28 oktober, 2014 / 20:12

    Ja brukar använda Clarisonic max 2ggr/vecka, lite mer innan Hudspecialisten skrev om den.. då blev jag rädd att jag överpeelade mig.
    Alltså, min nya rutin är på väg ner i soptunnan.. Jag har fått så sjukt mycket finnar de senaste dagarna. Har iof varit riktigt stressad på jobbet, men jag tror Matis är den största orsaken. Tror den får åka in i skåpet ett tag och bara komma fram om jag blir extremt torr.. jag blir så less 😦 Sen har jag iof världens sämsta tålamod och vill se resultat direkt, men åååh.. jag vill ju bara hitta nåt som funkar 😦

   • beautybydonnachic 29 oktober, 2014 / 02:43

    Oh noooo Emma, vad säger du?? ;( Har din hud helt freakat ut pga av Matisprodukterna?? Iofs så säger ju hudterapeuterna att det brukar vara så när man fasar in nåt nytt, men hur ska man lyckas stå ut undrar jag?! :/ Neeej så trist… Ja ta det lite lugnt ett tag och välj bara en produkt i taget och ännu mer lång tid emellan varje ny. Men orka, mitt tålamod känns som ditt du beskriver! 😉
    Jasså du har Clarisonic hemma? Gillar du den? Tycker du att den ger något resultat om du bara använder den nån ggn/vecka? Du ska antagligen göra som jag, bara peela generellt en gång i veckan för att förhindra mer yttorrhet som Elin sa till mig. Men jag kan knappt hålla mig från den nya peelingen från Exuviance, såå skööön! 🙂
    Nu håller jag alla tummar för dig som haft sån bråkig hud ett bra tag nu, inte kul alls!
    Kram! ❤

 7. Linda 27 oktober, 2014 / 22:07

  Älskar Precleanse från Dermalogica (de enda jag gillar från märket nästan) men va längesdedan de fanns hos mig nu. Får bli ändring på det… Kram

  • beautybydonnachic 27 oktober, 2014 / 22:14

   Haha, samma här Linda!😊 Har i princip ingenting från Dermalogica kvar längre! Men älskar oxå denna!
   Kram!❤️

 8. dianasdrommar 28 oktober, 2014 / 07:37

  Just nu använder jag Elizabeth Arden Po som jag verkligen gillar kram Diana

  • beautybydonnachic 28 oktober, 2014 / 17:32

   De tror jag stenhårt på! Riktigt bra produkter! Kram! 🙂

 9. lottakhlotbjo 1 september, 2015 / 09:26

  Hej. Använt Clarisonic i 3 månader. Halleluja, så bra den är. Varför köpte jag den inte tidigare? Bättre sent än aldrig. Bästa rengöringsprodukten jag har. Kör den varannan kväll tillsammans med Sensai silky purifying milky soap. Och oj, så serum och annat ”godis” sugs in i huden. Bästa köpet ever!

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 12:44

   Åh tack för superbra tips! Kul att den funkar så bra för dig! 😊👍

   Jag har så pass känslig hy så jag har bara testat Babors borste som är mycket mjukare. Gillar den. Men låter ju härligt med riktig djuren öring då och då! 💖

   Ha det bra, kram! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s