Plums ner i sjön med PTRs plumpa produkt

För ett par dagar sedan så tog min elaking till lippy slut. Till slut! Finally! Peter Thomas Roth Un-Wrinkle Lip Treatment har jag använt varje morgon och varje kväll sedan jag köpte den och skrev om den i det här inlägget. Det var den 4:e september. Och då hade det gått 9 dagar av användande när jag publicerade mitt första intryck av denna. Så den lilla rackarn räckte med andra ord i hela 9 veckor! I 63 dagar har jag smörjt in läpparna med denna plumpande läpprodukt som lovade runt men höll tunt! 😦

DSC01732
PTR Un-Wrinkle Lip Treatment för ca 8 veckor sen

Denna, som i alla fall i somras var en limited edition, finns nu återigen på Skincity (plus några webbutiker jag inte vet så mycket om). Den kostar 289 kr för 10 ml (28,90 kr/ml). Jag hittade den på kampanjpris då i augusti. Men ingen kan argumentera emot att den inte är dryg i alla fall! 😉 Jag kan vara både envis och tålmodig på samma gång. Mellan varven. Men nu är det finito mellan oss. For the rest of my life!

För dig som inte var med då, eller en liten reminder, så här mycket lovade den:

En anti-aging produkt för läpparna som fyller linjer och ger intensiv fukt. Produkten består av 24% neuropeptider & peptider. Utöver dessa peptider innehåller den även en ingrediens som heter MAXI-LIP. Läpparna blir fylligare, jämnare och får en mer ungdomlig look.

MAXI-LIP – ökar fuktnivån och hjälper dessutom till med att definiera läpplinjen. MAXI-LIP är en trippelpeptid som stimulerar kollagensynstesen och ökar hyaluronsyraproduktionen.

På flaskan står det ”anti-aging line filler visibly plumps smoothes and hydrates”. Men nej. Det gör den inte alls. Den plumpar verkligen inte upp mina läppar. Den suddar inte ut några linjer runt munnen. Den kanske möjligtvis återfuktar läpparna lite, men inte som ett vanligt bra lipbalm som jag alltid brukar ha på natten. Nej på alla punkter.

Den smakade dessutom illa, Men framförallt så sved och brände den så pass mycket att jag i början var på vippen att sluta. Det lugnade ner sig efter ca två veckor (!) och sen var det ”bara” en obehaglig brännande känsla under hela resten av tiden. Känner mig som en idiot som över huvud taget fortsatte trots chili-hettan på läpparna i början, men jag ville verkligen utvärdera om den faktiskt uppfyllde alla löften??

Nej. Och åter NEJ. Den gjorde absolut ingenting för mig och mina läppar. Jag trodde mig se en liten liten skarpare läppkontur ett tag på överläppen, men jag fick verkligen syna in i minsta detalj hur läpparna såg ut för att se någon tillstymmelse av effekt. Kom på mig själv med att stå och försöka lura mig själv i spegeln, clever woman, not haha!

Nu är jag inte så vansinnigt ledsen för det uteblivna resultatet, då jag tycker mina läppar duger och är helt okej som de är. Men jag kan tycka att det är roligt att testa såna här produkter och få lite fylligare mun, inte mig emot! Utan det som gör mig extremt irriterad när jag skriver den här utvärderingen, är att jag vet att det finns andra som verkligen söker med ljus och lykta efter en fungerande läpplumper så att de ska kunna känna sig lite finare.

Även personer som kanske till och med är beredda att betala och göra fillers för att känna sig tillfreds med sig själv i spegeln. Och lägger man då ut 300 spänn på en produkt som lovar guld och gröna skogar men inte förstorar läpparna det minsta lilla, ja då blir jag både väldigt besviken, arg och känner mig lurad! Säger som Edith Södergran, du letade efter en läpplumper, du fann en bluff – du är besviken. Hell yes! (På ren svenska, sorry!)

DSC01725
Så här såg krämen ut

En rejäl sågning blir det alltså av PTR Un-Wrinkle Lip Treatment, (för min egen del ska jag väl för säkerhets skull tillägga.) 😦 Bottennapp från PTR! Att märket håller hög kvalitet i övrigt och att jag har flera favoriter av det hemma, gör mig nästan ännu mer besviken. Hade höga förväntningar. Om du funderar på att lägga en beställning nu när den finns i lager igen – don´t do it! Inte om du frågar mig! Spara dina tre hundralappar till något roligare!

Vet att andra har testat, men har inte hört något exeptionellt åt nåt håll. Förutom stackars Anne, @hornsgatansros på Instagram, vars läppar blev totalt förstörda (står mer om det i det gamla inlägget och i kommentarerna). Eller vad säger ni som också lade en beställning på denna tills den sålde slut? Bara jag som ger den en stor fet NOLLA på Donnachics skala?? Hur långt är du beredd att gå för ett par fylliga läppar?

Så här såg det ut samma dag som jag skrev mitt första inlägg om PTR-lippyn
Så här såg det ut samma dag jag skrev inlägget om läpplumpern

Över till något desto roligare! Höjden av dagens beautyflash: Alla era kommentarer angående mina funderingar om skönhetsbloggandet, hela beautyindustrin, kvinnoidealet och masskonsumtionen. Ni är grymma, var och en av er!! ❤ Jag kommer svara dig enskilt som jag brukar, men väntar in lördagen först så alla får chansen att skriva fritt utan att jag blandar mig i. Men jag måste i alla fall få tacka er allihopa för alla personliga åsikter, hur just du ser på det här, att du delar med dig av dina egna erfarenheter och funderingar. Tusen tack, underbar och väldigt intressant läsning!

Du som inte har skrivit något ännu – tveka inte! Ordet är fritt kring detta ämne fram tills på lördag eftermiddag! Ja, såklart även senare, men då utan belöningen i form av just PTRs nya nattserum! Haha lite komiskt! Men jag lovar, Max All Night Repair var absolut inget bottennapp och jag fann ett härligt serum och blev inte besviken! 🙂

Kram Lotta

14 reaktioner på ”Plums ner i sjön med PTRs plumpa produkt

 1. Ulrica 30 oktober, 2014 / 19:58

  Haha!! 😄 Det är alltid lika roligt att läsa dina målande inlägg och precis som jag efterlyste från bloggvärlden så kom här en rejäl sågning!!
  Jag håller inte riktigt med dig då det gäller det här produkten, men det vet du ju redan. Däremot kan kan jag hålla med om att den inte ger någon direkt plumpande effekt. Jag tycker att den återfuktar väldigt bra och ger läpparna en mjuk och len yta, sen finns det antagligen många andra produkter som ger samma resultat.
  Jag har inte heller känt av något som helst obehag eller någon brännande känsla på läpparna och då brukar jag ändå peela läpparna precis innan jag smörjer in dom med den här.
  Jag kan absolut tänka mig att köpa den igen, är inte på nåt sätt missnöjd men kommer antagligen att testa andra grejer oxå!!

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 31 oktober, 2014 / 13:59

   Haha jamen det kom ju så passande då jag precis höll på att skriva om PTR-plumpern som jag är så besviken på! 🙂 Det är verkligen snopet att betala flera hundra för en produkt som inte alls gör nåt av vad den lovar. Men bara kul Ulrica om du har en annan upplevelse av denna, så den faktiskt hjälper till att plumpa läpparna! Hoppas fler också har den upplevelsen! 🙂
   Lip XL-grejen, minns inte namnet nu hehe, fortsätter jag med för den är ju till och med skön att ha på sig och känns som den återfuktar bra oxå, men större läppar?? Hmmm det är tydligen nåt med mig och de där produkterna! :/ Den är oxå lite för dyr tycker jag om den inte ger mig någon effekt, så det lutar åt att det inte blir något mer köp av den heller, men tack för tips! ❤
   Ha en skrämmande härlig Halloween och vila upp dig ordentligt i helgen!
   Kram! ❤

   • Ulrica 31 oktober, 2014 / 20:02

    Jag har beställt hem den där Lip Voltage, den som man blandar själv. Ska bli spännande att se om den fungerar!!

   • beautybydonnachic 31 oktober, 2014 / 20:15

    Jaha?? Den som Linda provar mellanstarka varianten? Kul! 😊Då får du gärna återkomma med din upplevelse av den!😍 Tredje ggn gillt för mig kanske? Hoppas du gillar den! Kram!❤️

 2. Lena 30 oktober, 2014 / 20:27

  Ojoj, det var ord och inga visor! 🙂 Säger som Ulrica, kul att läsa en rejäl sågning bland idel positiva inlägg i bloggvärlden! Men såga för sågandets skull är inget att sträva efter, men en nyanserad bild av alla dessa skönhetsprodukter som rullar ut varje vecka tycker jag skulle vara jättebra om fler kunde skriva om.
  Jag har bara provat såna där vanliga lipgloss med lite kylande stickande känsla som ska förstora läpparna men aldrig märkt nån skillnad. Min sambo blir däremot irriterad på mig när jag har det läppglanset på mig och han ger mig en puss och får stickiga läppar, inte poppis! 😉
  Jag tror inte att det finns några produkter som verkligen förstorar läpparna. Då är det nog sprutor som gäller. Och där är jag inte, än i alla fall… Men man ska väl aldrig säga aldrig. Märks att vänner i min ålder som fyllt 40, börjat titta på den ena fillern efter den andra. Där har du ett ämne att skriva om! Skönhetsingrepp i dagens idealvärld!
  Kram Lena

  • beautybydonnachic 31 oktober, 2014 / 14:05

   Hehe, så trevligt att jag kunde komma med något lite annorlunda inlägg för en gångs skull! 😉 Men visst finns det folk som gillar denna oxå, detta är min egen upplevelse. Fast det fattar ni ju såklart som läser detta! 🙂 Det finns en uppsjö av produkter som sägs förstora läpparna, men jag är villig att hålla med dig Lena. Det är bara sprutor som kan göra det jobbet på riktigt.
   Bra tips för kommande inlägg, om att diskutera olika skönhetsingrepp! Tror att folk kan vara mer benägna att faktiskt prata om det mer numera än för bara några år sen. Det får vi allt återkomma till, tack för att du säger till! ❤
   Trevlig helg! 🙂

 3. Kajsa 30 oktober, 2014 / 20:31

  Roligt inlägg Lotta! Nu använder jag själv inga såna här produkter eftersom jag inte tror på det helt enkelt. Och du säger tydligen detsamma! Men visst det kanske finns nåt supermedel, men då skulle väl alla köpa just den i så fall!
  Fina sommarbilder fast det bara är 8-9 veckor sen! Så fort det gått. Nej nu måste jag in och skriva nåt för jag skulle gärna vilja vinna det där fina serumet! 🙂

  • beautybydonnachic 31 oktober, 2014 / 14:07

   Kul att du gillade att läsa inlägget Kajsa! 🙂 Så du har inte heller funnit något supermedel till läpparna?? Näe det lär vi nog få höra om den dagen det kommer på burk! 😉
   Ja såklart du ska vara med och tävla, roligt!
   Trevlig helg! 🙂

 4. Emma 1 november, 2014 / 10:06

  Har ju också kört denna ett tag, och nej, ingen jättesågning från mig men verkligen inga stående applåder heller. Märker av liiite, lite plumping, men det var faktiskt inte det jag var ute efter. Jag har en del ärr efter munsår, så jag hade hoppats på att den här krämen skulle hjälpa till att få bort dem. Sen förebygger jag för rynkor på överläppen då jag kommer från en familj där man skulle kunna odla potatis i rynkorna där. Jag kommer testa en annan kräm när min är slut, och det borde inte vara jättelångt borta nu.. Dags att börja snoka runt inför nästa köp 🙂
  kram!

  • beautybydonnachic 1 november, 2014 / 23:55

   Hur länge har du du kört på med denna morgon och kväll? Tror du att den långsiktigt slätar ut lite ärftliga rynkor och ger liiite grann av plump ändå? Men låter ju som det inte blir ett till inköp av denna för dig heller! 😉
   Vi ska kanske kolla in vad Ulrica och Linda tycker om Lip Voltage som de båda provar nu? Nåt som man tydligen blandar ihop själv och bestämmer hur stark man vill ha den. Låter väldigt avancerat och förhoppningsvis effektivt?! Men leta gärna vidare och get back to me så får vi se om trolleri-produkter finns på riktigt?? 😉
   Tack för att du tog dig tiden att skriva ner dina funderingar om skönhet Emma! Trots att du inte vann… :/ Jag blev uppriktigt väldigt glad, berörd och engagerad av alla era svar och ska återkomma med mina egna tankar kring det ni skrev! Så roligt att få till en diskussion och höra vad andra tänker om ämnet! 🙂
   Kram fina du! ❤

   • Emma 4 november, 2014 / 18:11

    Tror jag började strax efter dig, så min är nog slut när som helst. Har inte sett någon skillnad på ärren eller läpplinjen alls, så ger den inte en chans till. Lip Voltage har jag inte hört om, måste spana!
    Tack själv för ett bra inlägg… Mitt blev mest svammel så här i efterhand, men roligt att läsa alla andras bidrag! Kram ❤️

   • beautybydonnachic 4 november, 2014 / 19:10

    Nej så trist att den inte funkade på dig heller, Emma! :/ Hade inte heller hört om Lip Voltage, helt nytt för mig. Men jag ligger lågt ett tag på den där läpp-fronten, känner mig inte så lockad. Fast om nån skulle visa fina resultat som tex Linda så kanske jag kan tänka om…, haha! 🙂 Svårövertalad, NOT! 😉
    Kram! ❤

 5. Linda 2 november, 2014 / 22:55

  åh den där ville jag ju sååå gärna ha men nu blir jag tveksam haha 😛 Hann inte va med i PTR tävlingen, en dag too late sitter jag och läser bloggar men så är de ibland. Paket till dig påväg, de tar sin tid men de kommer i promise 😉 Kram ❤

  • beautybydonnachic 2 november, 2014 / 23:22

   Nej men vad synd Linda att du missade tävlingen, men jag ska försöka ha flera! 🙂 Jag är som sagt väldigt personlig i min recension av PTR-lippyn så det är mkt möjligt att den skulle funka på dig. Men den du berättade om, Lip Voltage, funkar inte den bra? Så väldigt fint ut på bilden! 🙂 Ingen fara med paketet som sagt, hoppas bara att du har nytta av serumet!
   Kram! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s