Två månaders jubileum – and we have a winner

Den 1:a september 2014 skrev jag mitt allra första blogginlägg in history! 🙂  Det var gassande sol, högsommarvärme och alla bronzers och solskydd gick fortfarande på högvarv. Det var nytt och spännande för mig att kasta mig in i denna värld av sociala medier, där allt rullar på i en rasande fart.

IMG_0351
I september var mitt bästa inköp Diors palett Trafalgar (halvtaskigt mobilfoto)

Efter första månaden skrev jag:

Och bloggen min har firat 1-månads-jubileum! 🙂 Det är jätteroligt och jag har redan fått så många nya trevliga möten med olika människor som jag lägger till i min upplevelsebank. Nya relationer, nya upplevelser och nya lärdomar är något som jag värderar högt. Vi får se hur bloggen tar form framöver – detta är bara början på en ny resa för mig. Och som du redan märkt så är detta ingen traditionell skönhetsblogg. Om det nu finns regler för sånt? Stort tack till dig som bidrar till min blogg och nya resa! ❤

Två månader in i bloggandet känns det som om det jag skrev i början av oktober är i allra högsta grad aktuellt även idag. Jag har reflekterat lite kring det här med skönhetsbloggande och känner mer och mer att jag kommer fortsätta vidare på min egen bana och låta skrivandet ta form allt efter humör, intresse och vad som känns rätt i stunden.

Och blir det kanske även något annat? Än fokus på skönhet? Mitt intresse för hudvård och makeup gör att det blir mycket skrivande om olika produkter, men jag vet inte hur jag väljer att göra framöver. Har många funderingar åt olika håll, så det får ge sig med tiden!

Jag sitter inte och gör upp scheman eller bestämmer långt i förväg vad mina inlägg ska handla om. Jag vill att det ska komma utifrån en lustkänsla och det jag känner är aktuellt just då. Min magkänsla säger ibland ifrån och jag har lärt mig med åldern att bli bättre på att lyssna på den!

Annica och Elin i behandlingsrummet
I oktober var höjdpunkten mötet med Annica och min hudterapeut Elin på Skincity

Vissa saker måste få ta tid, till exempel hudvård och utvärderingar. Där har jag ju såklart en typ av förutbestämmelse och planering. Men i övrigt, nej jag har inga färdiga inlägg som jag schemalägger.

Inget fel alls med andra upplägg! Det är inte det jag försöker säga. All heder till de som sliter hårt och ständigt levererar det allra senaste. Men då kanske en annan drivkraft ligger bakom. (Nu pratar jag givetvis utifrån mig som amatör och hobbybloggare, självklart inte om de som har det som en del av sitt arbete, no need to say!)

Pauline och jag
Sista september träffade jag Pauline Youngblood på Grand Hotel i Stockholm

Samtidigt har jag också insett att vi människor gärna vill sätta in allt och alla i olika fack. Så man vet vad som är vad, och vem som är vem. Precis som när frågan ”och vad jobbar du med då?” kommer ganska fort på olika tillställningar, så tycker vi att vi har lite mer koll på vem den nya människan bredvid oss är. Och en viss typ av blogg ska leverera det man har satt som etikett för bloggen. Eller?

Jag är ju inte en traditionell skönhetsbloggare, om det nu finns som sagt, och jag strävar inte heller efter det. Har varken tiden, orken eller viljan. Har även tackat nej till en del uppdrag (och ja till andra roliga!). Det var därför jag började att skriva – att få ha min egen lilla oas där jag får fly en stund in i en annan värld som är något positivt och roligt! Vardagen kan vara väldigt tung ibland, så mitt eget rum är viktigt för mig.

Kan du se mig
Fotograferandet blev en utmaning, här en bild från city på ett bussfönster vid ett övergångsställe

Hur som helst, babbelmaja, så är jag jättejätteglad för att du läser min blogg och för att du vill kommentera mina inlägg! 🙂 Tusen tack för det! Utan läsare och din respons skulle det kännas ganska tråkigt… Så du ska veta hur mycket jag uppskattar dig! ❤

Grönt är skönt, även i ansiktet
Vinsten av PTR Max All Night Repair går till……………

Moving on! Vi har ju för sjutton en vinnare av tävlingen! En förhoppningsvis väldigt glad vinnare av Peter Thomas Roth Max All Night Repair! 😀

Men först, vilka enormt kloka, intressanta och galet bra kommentarer jag har fått ynnesten att läsa! Om du inte redan gjort det, så LÄS igenom varenda en! Vilka grymma brudar ni är var och en av er! Kring varenda kommentar har jag suttit och tänkt efter, funderat på var jag själv står och hur olika vi människor är. Och ändå lika. Mer kring detta ämne kommer, var så säker! Jag blir faktiskt berörd av varje ord – så det är med största nöjet jag skickar iväg vinsten till en av er! Helst en till varenda tjej som skrivit!! 🙂

Jag skrev ner era namn på en lapp, vek ihop, lade dem i en skål och sen fick maken agera lottodragare! Jag lade ut filmklippet på Instagram @donnachic71 så du kan se hur det gick till när……..

Ulrica

…….vann detta fina nattserum! ❤ Största möjliga grattis till dig fina gulliga vän! Hoppas du blir nöjd med denna och har glädje av den! Mejla din adress till mig eller skicka ett DM på Instagram, så kommer paketet på posten i början av veckan! Tjoho så roligt!!

Ha en fin Allhelgonaafton och tänd ett ljus för de som inte är med oss längre. Ta väl hand om varandra! ❤

Kram Lotta

16 reaktioner på ”Två månaders jubileum – and we have a winner

 1. Malin 1 november, 2014 / 17:28

  Vad härligt att höra att du kommer fortsätta på samma spår! 😊 Du ska inte vara en traditionell skönhetsbloggare, då försvinner allt det unika och fina med din blogg.. Tycker verkligen att du har valt ett bra spår i bloggandet.. 💜
  Måste även säga att jag verkligen håller med dig, väldigt bra och kloka kommentarer har vi fått läsa.. 😊
  Kram, kram..

  • beautybydonnachic 1 november, 2014 / 21:03

   Tack finaste Malin för dina snälla ord! ❤ Jag vet ju inte vart detta spår bär hän så jag är glad att du vill hänga med om the ride! 🙂
   Jamens visst är det otroligt fin läsning, jag måste gå igenom alla kommentarer en och en igen och få ge lite feedback, för detta väckte bara ännu mer frågor i mig! Så kul att du ville bidra med ditt personliga inlägg, tack så jättemycket! Du är värd en present du oxå!
   Kram i massor! ❤

   • linnea 1 november, 2014 / 22:28

    Jaaa jag håller också med!! du har en fantastisk blogg, älskar att läsa den 🙂 Ditt sätt att uttrycka sig är du ensam om, inte många som lever upp till din kreativa sida 🙂 vill också hålla med om alla fina tankar och funderingar som fanns ihop med din PTR-tävling! Du bör uppmana oss till fler funderare 🙂 kram & PUSS !!

   • beautybydonnachic 1 november, 2014 / 23:38

    Men goa Linnea! ❤ Tack så hjärtligt för dina fina och härliga ord! Jag känner att det är tack vare dig och de andra tjejerna som bloggen känns så givande, för ni skriver ju så knivskarpa kommentarer som nu på detta inlägg med tävlingen! 🙂
    Det är jätteroligt om du och även andra kan tänka dig att skriva mer om såna och liknande ämnen. Då tror jag att det verkligen kan bli en plattform för att utbyta tankar och känslor om hur vi tjejer idag i alla åldrar förväntas se ut och göra etc. Det är rätt tufft att orka stå emot många av de där förväntningarna som ligger på oss. Det är förstås olika hur vi är som personer, men jag har mött så himla många gymnasietjejer i mitt jobb som mår fruktansvärt dåligt av all stress och press från alla håll. Sånt gör mig väldigt engagerad!
    Så JA, kan kan absolut uppmana till fler funderare! Största kramen! ❤

 2. Ulrica 2 november, 2014 / 02:14

  Å vad glad jag blev över att vinna det här fina priset!! 😍 Jag älskar ju många av PTR’S produkter och är jättespänd på att få testa även den här!!

  Att dina blogginlägg inte är traditionella är ju det som gör din blogg intressant!!
  Finns ju hur många bloggar som helst som mer eller mindre bara innehåller recensioner av olika produkter eller swatches av olika slag och ska jag vara ärlig så blir man lite trött på det, tror det är många som håller med mig om det!
  Jag läser dina inlägg för att dom är personliga, välskrivna och innehåller både allvar och humor. Det går inte att titta på rubriken och bilderna och tro att man vet vad texten innehåller, som i många andra skönhetsbloggar. Dina texter håller kvar intresset från början till slut och väcker inte enbart intresse för olika produkter utan även tankar och funderingar av olika slag.

  Du ska självklart fortsätta med bloggen på det sättet som du själv känner för, jag ser framemot att se hur den utvecklar sig och kommer självklart att fortsätta att läsa!!

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 2 november, 2014 / 14:13

   Miljoners taaaack Ulrica för din kommentar! Jag blir så himla glad och varmt i hjärtat när jag ser vad du skrivit och vad du tycker om min lilla blogg! ❤ Underbart att få sån feedback som gör att jag bara vill skriva ännu mer!
   Ja det finns otroligt många duktiga och drivna bloggare out there och alla är bra på sitt sätt. En del ger en det absolut senaste i produktväg, en del ger bra tutorials, en del recenserar alla nya pressutskick och några andra blandar hej vilt. Jag tycker ju inte att det ska behöva finnas en mall som jag märkt att många anser. Det roliga med att läsa olika bloggar är ju variationen tycker jag själv, trist om alla sa samma sak!
   Jag ska slå in din vinst i ett paket nu ikväll och lägga det på Posten imorgon! Det ska verkligen bli roligt att höra vad DU tycker om denna PTR eftersom du faktiskt är rätt väl insatt kan man väl lugnt säga! Haha! 😉 Så jag förväntar mig ett utlåtande av nåt slag så småningom! 🙂 Who knows, en ny favorit eller en flopp??
   Ha en skön söndag och ta hand om dig!
   Kram! ❤

 3. Sandra 2 november, 2014 / 11:40

  Alltså gud, sluta aldrig blogga!! Fann din blogg för någon vecka sedan och har läst igenom hela ditt arkiv, haha. Jag blir glad av att läsa din blogg, din värme lyser igenom varje inlägg! Du skriver om skönhet och hudvård på ett sätt som jag inte tycker någon annan gör. Du behövs! Kram 🙂

  • beautybydonnachic 2 november, 2014 / 14:05

   Men åååh tuuusen tack Sandra! ❤ Nu blir jag ju jätteglad och hedrad att du suttit och läst alla mina inlägg, wow bästa omdömet jag kan få! 🙂 Otroligt snällt av dig att skriva den här kommentaren, jag vet ju själv hur lätt det är att bara surfa runt och läsa lite och hoppa över att lämna ett avtryck efter sig. Så tack så jättemycket för dina fina ord, verkligen från hjärtat!
   Kram till dig! 🙂

 4. Pernilla 2 november, 2014 / 17:02

  Kan bara hålla med ovan skrivna kommentarer.Ta åt dig av de fantastiska kommentarer du fått! Det är inte många förunnat! Och grattis till dina månader på bloggen! Kram! Pernilla

  • beautybydonnachic 2 november, 2014 / 19:17

   Tack så hemskt mycket Pernilla! ❤ Du har varit ett stort stöd och fin inspiration till mig, verkligen! Ja jag är så tacksam över varenda kommentar, det är inte något jag räknat med alls. Många surfar snabbt förbi som du vet. Det gör mig bara tusen gånger mer inspirerad att skriva! 🙂
   Stor varm kram till dig! ❤

 5. Rebecca 2 november, 2014 / 18:45

  Är så glad att du började blogga 🙂 väldigt intressant läsning för mig – du öppnar upp en helt ny värld haha!
  Stor kram! ❤️❤️❤️

  • beautybydonnachic 2 november, 2014 / 19:13

   Taaack Rebecca! ❤ Och jag säger detsamma till dig – är så glad att du startade allt med gula brevet som jag hoppas att många tjejer blivit hjälpta av! Så strongt av dig när du mår som du gör!
   Största kramen tillbaka! ❤

 6. Linda 2 november, 2014 / 22:57

  Peelingen låter grym men har fastnat för Beaute pacifiques peeling och syramask, så sjukt bra så jag skulle kunna bunkra ett lager. Men blev nyfiken på denna med 🙂 Kram

  • beautybydonnachic 2 november, 2014 / 23:25

   Oj!! Nu blev ju jag supersugen på BPs produkter som du gillar haha! 😉 Men jo denna nya fr Exuviance är det bäst drag i av alla deras peelingar kan jag verkligen säga! Vänta och hoppa på nån kampanj framöver! Tyvärr är just Ex det märke som har minst kampanjer, typiskt… Måste in o läsa om dina favoriter! 🙂
   Kram! ❤

 7. AnnaKaize 3 november, 2014 / 10:19

  Grattis till 2 fab månader!
  Din blogg är så himla bra helt enkelt för att den sticker ut och inte är mainstream tycker jag. Att läsa den är som att sitta o fika med en väninna samtidigt som man pratar om både det ena o det andra- snack om crémer kan övergå i snack om helt andra ämnen o JUST så känns det för mig att läsa din blogg!
  Älskar det faktum att du är så engagerad både i dina läsare och i det du skriver om, och du har ett unikt språk som gör din blogg till en sann fröjd att följa!
  Så grattis igen finaste, o TACK för att du började blogga o för att du gör det på DITT sätt ❤

  • beautybydonnachic 3 november, 2014 / 17:21

   Tuuuusen tack finaste Anna! ❤ Du är ju så himla snäll och gör mig så glad med de här orden! Jag hoppas verkligen att det känns så som du säger, att det blir en personlig kontakt. Det är i alla fall min önskan. För utan dig, utan er läsare, så blir det ingen blogg i min mening iaf! Så jag är tacksam över att du tar dig tiden att läsa och att kommentera också! Det blir så mycket roligare för mig att fortsätta skriva då! 🙂
   Största varma kramen till dig! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s