La Prairie puderlyx i variation

Okej, när jag ändå är uppe på den dyrbara hyllan i skåpet mitt så passar jag på att visa även pudret från La Prairie, efter gårdagens foundation-frossa. Sen har jag inte så mycket mer att komma med i termer av hutlösa oförsvarbart höga priser och lyx på makeuphyllan! Så let’s do this!

I samma veva som jag fick den vackra foundation jag visade igår, fick jag som jag berättade, även puderdosan i färgen Soleil Beige. (Finaste H som tog med gåvor till sjukhuset, från jobbet på Arlanda!) Som hon anade så var båda produkterna något för mörka och då särskilt detta puder. Det är tänkt att användas som ett compact powder i handväskan för att dämpa ner glansig t-zon under dagen, alternativt foundationpuder. Så mörkt i färgen Soleil Beige! Men så plötsligt…

DSC02735
La Prairie Powder Finish och tacksamhetsdockan som självklar accessoar

…tänkte jag till! 😉 Är det något som jag har lärt mig och blivit bättre på under denna tid som bloggare, och särskilt under Instagrammandet, är hur andra superduktiga makeupartister eller talangfulla autodidakter lyckas hitta alternativa ändamål för sina sminksaker!

Så ta daa! 🙂 Hur bra som helst att kunna använda ett krämrouge som lipstain, en ögonskugga som rouge eller en ögonpenna som läppenna. Jaha? Vad är nytt under solen tänker du nu?!

Dra av sammetsfodralet och öppnar den silvriga compactdosan
Drar av sammetsfodralet och öppnar den silvriga compactdosan

Jo! Jag har inte varit fantasifull nog att gå utanför boxen här. Det står ju vad produkten är till för på paketet, or what?? Och sen har jag varit helt enkelt för lat och bekväm av mig för att testa hej vilt. Där har jag varit superdålig. Men nu så! Nu har till och med jag hakat på den flexibla trenden att variera olika produkter och använda dem till heeelt andra ändamål än vad tillverkarna tänkte sig!

Hur fiffigt som helst istället för att ge bort/byta – hitta nya användningsområden! (Slänga fortfarande användbara saker finns inte på min radar!) Så sent omsider är jag on board, mina vänner! Det ena och det andra får rycka in om jag glömt nåt på resan eller bara har handväskan med mig när jag är borta. Och ”bara” handväskan ja…, brukar gömma sig en hel del där i! 😉

Öppnar nästa lager och hej lyxpuder i färgen Soleil Beige
Öppnar nästa lager och hej lyxpuder i färgen Soleil Beige

La Prairie Powder Finish har nu fått anställning som ett av mina shadingpuder på vinterhalvåret och som ett matt solpuder på sommaren! Underbart att få använda detta guldkorn, (eller okej då, silverkorn!) Det kan verkligen inte ligga oanvänt, och det gör det inte heller nu längre!

Pudret i sig är ingen aha-upplevelse. Där ligger gårdagens foundation i en helt annan liga, men bra är det utan tvekan! Lite roligt att se vad Paula Begoun, as in Paula’s Choice, aka The Beauty Cop säger på sin beautypedia om detta puder! ”GOOD!” Ha ha! 🙂 Så där är vi överens. Att pudret är riktigt bra men det går också att hitta billigare puder som är minst lika bra. Exakt min egen slutsats. Detta ligger på ca 7-800 kr och är inte värd prislappen. Bra och fin förpackning med hög lyxfaktor, lent och bra pigmenterat puder. Men det är väl typ det!

Färgen Soleil Beige är mycket att ha som nedmattande puder i min handväska
Färgen Soleil Beige är inte mycket att ha som nedmattande puder i min handväska

Jag tog fram en av mina andra favoriter som jag är så glad för, Anastasia Beverly Hills Contour Kit och jämförde pudret med de mörka färgerna i den paletten. Denna palett hör ju också till de dyrare sminkprodukterna med sina 600 kronor, men mycket användbar och kommer räcka lääänge! Precis som både Diors och Chanels paletter som även de ligger där nånstans i pris, plus någon mer foundation. Men utöver det så tror jag inte att jag har så mycket mer superlyx i sminkhyllorna!

Anastatia beverl
Anastasia Beverly Hills Contour Kit och La Prairie Powder Finish

Jag hade på känn att pudret skulle ligga i närheten av en av de mörka shadingnyanserna och ja det var inte så långt ifrån Havanna, som du ser längst ner till höger i paletten. Ska försöka visa på handen så gott jag kan.

Dagens beautyflash: Fick ta hand om lurvig sammetslen liten vovve i några timmar på kvällen. Som bara ger en massa kärlek villkorslöst.

Swatches Anastatia Beverly Hlls och La
Swatches Anastasia Beverly Hills Contour Kit, färgen Havanna överst, och La Prairie Powder Finish i färgen Soleil Beige underst

Nu drog jag på ordentligt med färg så det blev lite smuligt. (Och färgerna är tagna i sent eftermiddagsljus, inte mycket att ha i novembertider). Men jag tycker faktiskt att jag skulle kunna använda La Prairie (undre färgen) som shading. Jag har alltid foundation med gul underton och använder bara varma färger. Så jag ska prova fler gånger och se hur det blir!

DSC02747
Swatches contour kit överst och pudret underst

Vad tror du – funkar det? Det är ju lite gulare helt klart (det nedersta). Det övre drar mer åt rostrött nästan. Det var nog lite större skillnad än jag trodde, men får testa mer på ansiktet. Jag har även stor användning av MACs Baby Don’t Go vid shading, som by the way säljs som ett rouge! Måste genast ta fram den nu bara för att jämföra! Säkerligen fler matta solpuder i hyllan som skulle funka. (Note to self: kolla alla puderdosor och innehåll!)

Nu vet jag inte hur mycket du är för contouring? Brukar du använda shading med mörkare skuggor för att dra in och highlighter för att lyfta fram? Jag gör det med några snabba drag med en shading under kindbenet och lite vid tinningar/panna och käkben/haka, sen highlighting på kindbenets högsta punkt och under ögonbrynet. Till mer avancerade makeuper brukar jag lägga lite mer tid på det. På mitt stora runda ansikte tycker jag att det gör rätt stor skillnad, särskilt på kinderna som rymmer en halv fotbollsplan vardera!

Vad har du själv för fiffiga produkter som du har till något annat än vad det står på förpackningen? Finns det någon smart produkt som kan användas på flera ställen i ansiktet och kan packas med på resan till exempel, för att minimera hela smink- och hudvårdspackningen (I know, såå mycket plats det tar!) Invig mig i denna värld av outgrundliga användningsområden så blir jag glad! Underbart att få specialtips från mina fellow pros! ❤

Med detta inlägg kan jag avsluta avdelningen lyx och gå tillbaka till alla mina övriga produkter i både mellanklass och budget. Ibland får man det man betalar för, ibland inte. Så det är bara att testa sig fram, och ingen blir gladare än jag om jag kan fynda!  🙂

Kram Lotta

8 reaktioner på ”La Prairie puderlyx i variation

 1. AnnaKaize 4 november, 2014 / 10:32

  Redan i slutet av 80-talet började jag att konturera nyllet (kalla mig Hipster) o det var bara för att jag försökte efterlikna modellerna jag såg i ”Vogue” o div Amerikanska modetidningar som fyllde mitt hem på den tiden.
  Minns att jag hade en gråbrun, tjock ögonpenna (billig som tusan) o helt enkelt ritade några streck i gropen under kindbenen o suddade sedan noggrant o vips- Contouring Before it Was Cool 😀
  Märkte du hur jag redan då lät pennan dubbeljobba både som ögonskugga o contouring? Va? I feel like a total boss now!
  Har tyvärr fått lugna mig lite med contouringen nu för mitt ansikte har liksom förvandlats från ett litet näpet hamsternylle till ett ansikte som skulle kunnat vara förebild till Disneys Onda Fé- det är tyvärr åldern som tagit ut sin rätt och givit mig skuggor där jag inte vill ha några. Ska fanimej testa ”Reverse Contouring” för visst- det kan vara ascoolt att ha kindknotor som skrämmer små barn men det ser inte direkt daggfräscht ut :/
  Minns också hur jag använde läppstift som rouge/ögonskugga på den tiden- kommer ihåg Kenzos visningar o hans modeller hade ofta korallfärgat rouge som lagts under brynet o sen fortsatte ut i tinningen med skarpa kanter (!) o givetvis ville jag också se ut så. Att jag tillbringade dagarna som Syrra på Barnakuten o inte på Chict Belyst Catwalk bekymrade mig icke det minsta utan jag gick all-in jag, o detta hade jag förträngt tills jag började skriva den här kommentaren så nu måste jag ta en paus och hämta en skämskudde. Eller snarare ett Skämstäcke för jag begriper inte hur jag tänkte riktigt där men jag skyller på Dåligt Sällskap:
  Var nämligen ihop med en oerhört modeintresserad snubbe som också läste Vogue (eller snarare tittade på bilderna eftersom han köpte den Italienska utgåvan o inte begrep ett smack) o han tyckte iaf att de manliga modellerna var så coola med sina bleka läppar o ville såklart inte vara sämre själv så han använde helt sonika Clearasil Täckstift. På Munnen. Dagtid.
  Sen knallade vi med näsan i vädret på Västerås gator och torg och tyckte vi var assnygga- iaf till vi träffade en bekant som ba ”Men Bjööörn! Vafan har du på munnen?????”
  Nu kom jag ifrån ämnet ju. Vad pratar vi om? Ja just ja (var tvungen att scrolla tillbaka o kolla. På riktigt) Contouring och Dubbelarbetande Produkter var det ja, och sammanfattningsvis kan jag då säga att jag ääääälskar den konturerade looken men måste dämpa mig lite på den fronten, och jag har använt smink och hudvård till alla möjliga saker de inte var avsedda för och med ett oerhört varierande resultat.
  Ska bli spännande att se hur ditt ursnygga puder funkar som kindskugga sen- jag tror det blir jättefint på dig som kan bära upp dessa nyanser mkt bättre än jag som måste hålla mig till gråbrunskalan för att inte se ut som Oompa Loompa.
  Dina kinder ser fö inte alls ut som fotbollsplaner, o inte är det runt heller. Det är helt enkelt bara jäkligt snyggt! ❤

  • beautybydonnachic 4 november, 2014 / 17:04

   Darling, behövde läsa detta tre gånger för att smälta hela din berättelse om att du VAR the model of the 80’s, gick i bräschen för hela contouring-trenden, hade stenkoll på alla stora modehus och körde stenhård på haute cotour med senaste sminkningen, hade med dig en likasinnad vän som använde det ikoniska Clerasilsticket på läpparna och att du gled fram i Västerås som one of the Supermodels, i stil med Linda, Naiomi, Brooke och co!🌟🌟🌟 Wow!!! Känner mig som den gråaste lilla musen i jämförelse med den vackra svanen!❤️
   Så himla roligt att du skriver och berättar dina fantastiska historier! Tack söta fina du att du delar med dig!❤️ Längtar redan efter nästa anekdot och berättelse om ditt glamourösa förflutna som lever vidare än idag (kan ju vem som helst se!)
   Största kramen till dig!❤️

 2. Jessica 4 november, 2014 / 12:42

  Synd på en så fin produkt, att inte kunna använda den, så himla tur att du kom på det fanns andra användningsområden 🙂 Jag tror alldeles säkert att det kommer att funka fint!

  Jag använder ett matt solpuder i ljusaste färgen från Maybelline.när jag shadear. Det är lätt att det ser smutsigt ut om det är för mörkt, iallafall på mig 🙂

  Kram!

  • beautybydonnachic 4 november, 2014 / 13:46

   Åh det låter jättesnyggt Jessica! 😍 Men precis, det måste vara nyanser som passar ens egen hudton. Jag har ett som det ser ut som jag fått smuts på kinden! 😁
   Ja jag vill ju helst kunna få användning för det som finns i skåpen, och särskilt detta som känns lite extra roligt att ta fram!😊 Många som ser lite orange/gula funkar faktiskt på mig o inte alls på andra.
   Visst gör det stor skillnad att dra några snabba drag m penseln på kinden?😄
   Kram på dig!❤️

 3. Lena 4 november, 2014 / 19:29

  Jag brukar bara använda ett lite mörkare rouge eller matt solpuder under kindbenen. Tycker det gör stor skillnad. Ansiktet känns så platt annars, särskilt när man lagt på foundation och inget mer, då ser man ut som en blek platt canvas som måste skulpteras lite! Men jag är inte så duktig på nästa steg, hur man gör sen. Fast det räcker för mig.
  Lyxig känsla att ha så fina puderdosor i skåpet, som små smycken!
  Kram! 🙂

  • beautybydonnachic 4 november, 2014 / 19:42

   Jamen men exakt, Lena! Jag känner mig glad över de där fina föremålen i skåpet som kostar en slant! Att det blir som en fin sak i sig att se varje dag! 🙂 Så lite välmående för stunden ger de ju mig iaf.
   Tycker det funkar perfekt att ta ett solpuder/bronzer utan glitter förstås och få till ett djup i kinderna och få en form på ansiktet. Man kan göra rätt så stora förändringar om man är bra på contouring. Tänkte att jag skulle lära mig mer om det när jag köpte contourkitet fr AH, men har inte stått och lekt så jättemkt med det om jag ska vara ärlig. Men nu får jag lust att ta fram det igen! Superfint!
   Kram på dig! ❤

 4. Sofia 4 november, 2014 / 21:33

  Nu har jag varit borta lite från kommenterandet i bloggar, har alldeles för mycket att göra på jobbet…, men detta med lyx, använda till annat, osv osv, måste jag kommentera.

  För några år sedan tyckte jag att Isadora eller Lumene var helt ok. Och det är de fortfarande men jag har upptäckt så mycket mer. Det är roligare att använda en ögonskugga med bra pigment än stå och irritera sig på att det inte syns något hur mycket man än lägger på. Nu behöver inte dyrt vara lika med bäst, ett bra exempel är en rosa vårig skugga från Lancôme, uruselt pigment och retar gallfeber på mig varje gång jag ser den…., utan det kan mycket väl vara budget som är bra kvalitet.

  Men det lyxmärkena har är det där lilla extra som får mig att känna mig lite extra redan innan jag har använt produkten. Den fina asken. (Även om jag önskar att ALLA kunde sluta med de där sketna applikatorerna som följer med, de är verkligen urusla.) Jag har under våren och hösten insett att bra skuggor ger bättre resultat. Bra borstar ännu bättre resultat än dumma applikatorer. Och får man bra resultat är det roligare att använda dem. Nu behöver man inte sådär supermånga ögonskuggor och just nu har jag nog så det räcker för en bra lång tid framöver. Men jag känner mig nöjd, för nu kan jag välja det jag känner för just nu, och behöver inte bara tänka ”trend”.

  Clarins har seglat upp som en superfavorit nu i höst. Allra mest på makeupfronten där jag bara älskar deras skuggor, Be Long mascaran som bara är helt vansinnigt bra (vad ska jag göra med de mascaror jag har i skåpet?) och fås vattentålig med Double fix mascaran ovanpå, deras olika primers för både ansikte och ögon, 3 dot-linern som är THE liner om man frågar mig och …ja, de har mycket som är bra just nu helt enkelt! Deras foundations är inte fy skam de heller även om jag tycker att Diors är strået vassare. Framförallt så finns rätt nyans där, finns inte riktigt rätt för mig hos Clarins tyvärr.

  Århundradets längsta kommentar och vad vill hon säga? Ja, pladdrar glatt! Skrivglädje!

  Angående att använda produkter på ”fel” ställen så är jag mer försiktigt när det gäller ögonen, särskilt eftersom jag har linser, och använder inte vad som helst där, utan helst sådant som är tänkt för ögonen, eller åtminstone sådant som jag då väljer att BARA ha för mina ögon, så att de känns mer hygieniska…..

  Contouring är jag urusel på och nöjer mig med rouge på kinderna. Är jag på riktigt fint humör på morgonen kan jag möjligtvis ha på lite mörkare rouge under kindbenen och lite highlighter ovanför….Det är det enda jag vågar mig på. (Inte har jag highlighter på näsan heller, när jag jobbat så hårt för att få bort blänket!)

  Med risk för att översvämma dig i allmänt svammel (skrivklåda å det grövsta här) så försöker jag sätta punkt. Stackars dig som måste läsa detta…..

  Förresten, kan du inte maila mig (du ser väl min mail?), jag har en sak jag skulle vilja skicka dig…

  Kram, Sofia
  (som sitter på händerna numera, här ska inte klickas alls på ett tag, nu ska det användas istället!)

  • beautybydonnachic 4 november, 2014 / 23:57

   Jaha?! Nu vet jag hur jag kan locka in dig hit genom lyyyyyx!!!😊
   Javisst är det något helt annat att jobba med kvalitetsprodukter! Både borstar och smink. Och generellt tycker jag att man oftast får det man betalar för. Men självklart finns undantag. Som en Isadoraskugga som jag älskar färgen på. Eftersom jag alltid använder primer så sitter den på plats och funkar jättebra. Medan en skugga ur en Chanelpalett blir smulig och som du skriver helt hopplös att få till färgen med. Såå trist på så fina saker!😁
   Jag har samlat på penslar i många år och kompletterar då o då senast idag, ett tröstköp med Idun som jag måååste köpa mer av! Borsten är super och likaså rouget! Kanon! Och hade 20% på allt!😊 Tjejmatten briljerar!
   Men visst ligger det mycket i själva känslan av lyxen?? Tyngden i förpackningen, designen och hela asken som andas lyx ger mig genast en mer positiv upplevelse innan jag ens börjat använda den!😊😍
   Shading är ett måste på mittt stora fejs, men jag fattar vad du menar med highlighting och den fina gränsen till blänkande flottigt fejs!😄😊 Så hellre sparsamt än too much, absolut!
   Näääeee det är jätteroligt med långa kommentarer!😊😍 Jag skriver ju gärna långt själv, i ren skrivarlycka ja! Skriver du aktivt på din egen blogg numera? Är in lite då o då, kul!
   Förresten, håller med om Clarins som hottat till sig för varje kollektion! Bra grejer!😊
   Oj nu blir jag ju nyfikem så jag mejlar nu genast!
   Sköt om dig och vila ordentigt!
   Kram!❤️

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s