Rosiga äppelkinder

Igår visade jag lite snabbt på mitt Instagram mitt impulsköp på sjukhusets Apotek Kronan. Länge länge har jag fingrat på Iduns produkter och tyckt att de varit jättefina. Men har duktigt lagt band på mig. Eftersom jag inte behöver mer smink i skåpen. Och dääär brast det! 😉 Så mitt tröstshoppande igår ser alltså ut så här!

Vackert äpple på Iduns rouge i färgen Smultron
Vackert äpple på Iduns rouge i färgen Smultron

Ett jättefräscht rouge från svenska Idun Minerals, Pressed Minerals Blush. Ordinarie pris för 5.9 gram är 259 kronor (44 kr/gr), men nu hade jag kundrabatt på 20% och betalade det lite mer humana priset på 207 kr. Till och med fotat kvittot hehe! (Och som du ser ska jag testa Depends Dip-in remover till naglarna också.)

För dig som gillar prisjämförelser så kostade mitt rouge från Dior 65 kr/gram och Rituals 16 kr/gram, (de jag köpte i september i samband med Spanienresan). Så Idun är inte det billigaste märket. Jag skrev om mina två nya rouge här, så nu får jag ju erkänna att det räcker även med rouge på ett tag! 😉

Tre inköp på Kronans Apotek med tre olika rabattkuponger
Tre inköp på Kronans Apotek med tre olika rabattkuponger

Rouget har en fin och frisk färg och man ser ut som har varit ute gått en frisk promenad och fått lite färg på kindäpplet!  Där man för övrigt också applicerar rouget! Mycket snyggt! Så nu kan jag ligga inne en hel dag och ändå se ut som jag gått långa hälsosamma promenader, smart va?! 🙂

Idun är ett svensk mineralsminkmärke
Idun är ett svensk mineralsminkmärke

Jag dras sällan till rosa produkter men eftersom jag har en hel del persiko-/korallfärgade saker hemma redan, så tog jag denna som jag hoppas kan komma till användning nu i höst och vinter. Det är väldigt bra pigmenterat och det blir en naturlig rosa ton, inte så skarpt rosa, så jag känner mig bekväm med detta rouge!

Jag tycker förpackningarna är så fina på Iduns produkter. Det står en signatur på varje ask som du ser här, ovanför ”IDUN”. En italiensk kvinnlig konstnär, Patrizia Gucci.

DSC02771
Iduns förpackningar är designade av en italiensk konstnär

”Naturlig kosmetika möter skön konst” skriver Idun på sin hemsida och berättar:

Den italienska konstnärinnan och designern Patrizia Gucci står bakom de konstnärliga tolkningarna av Idun gudinnan på IDUN Minerals förpackningar

Om du är intresserad av formgivningen och Iduns syn på den svenska kvinnan, så läs mer här! Feminin, andlighet och elegans är tre ord som dyker upp i texten. Trevlig läsning tycker jag! (Förutom tillägget att denna svenska kvinna också ser sig i spegeln och ”drömmer om att vara evigt ung”. Varför då?? Just detta som jag skrev om i tävlingsinlägget, hetsen kring kvinnoidelalet idag, som jag skriver lite om längre ner här.)

Idun är utvecklat i samarbete med en svensk forskare, apotekare och hudexpert med 30 års erfarenhet. Det är ett rent mineralsminkmärke där hela ingredienslistan står på baksidan. Ingen Bismuth är med på listan här, så jag kan lugnt använda detta fina rouge utan något kliande! Jag har inte kollat deras mineralfoundation, men den kommer jag ändå inte att prova. Jag är mer nyfiken på rougen, paletterna, läpprodukterna och borstarna. Bara. 🙂

Få ingredienser som får plats på bara några rader
Få ingredienser som får plats på bara några rader

Just denna färg Smultron är så fin och lagom lystrig som jag hoppas du kan se på bilderna. Den beskrivs så här:  ”En persikorosa nyans med frisk glöd.”

~Dagens beautyflash: Hård lång varm kram som tröstade ännu bättre än nya rouget. Omtänksam varm god och fin person som jag är tacksam för att ha som vän.

DSC02777
Iduns basprodukter består av 100% rena mineraler

Här syns det lite mer hur mycket lyster man kan jobba upp med rouget. Inget glittrigt på kinden utan bara ett fräscht intryck, utan flottig margarin-varning!

Idun har tre färger på sina rouge, Smultron, Hallon, som är mer riktigt rosa och Havtorn som är mer åt det brunrosa hållet.

Här drog jag på ett ordentligt lager med borsten så lystern skulle synas på bild
Här drog jag på ett ordentligt lager med borsten så lystern skulle synas på bild

Borstarna är helt underbara och detta är min allra första borste från Idun. Men det kommer definitivt inte bli min sista! Och vilket pris! Ordinarie ligger på 195 kr och jag betalade 156 kronor för denna otroligt tjocka mjuka Kabuki Brush! Vet inte om det är något hyfsat bra märke som kan konkurrera med detta. Det skulle väl vara Real Techniques kanske? Som också har ordentligt bra utbud till bra priser.

DSC02769
Denna borste är den näst största storleken Kabuki Brush och alla kommer med en liten fot

Dessa borstar görs av taklon, ett väldigt mjukt syntetmaterial. Titta på alla fina borstar här! Jag skulle vilja ha den snedställda rougeborsten och den största Kabuki Brush/Powder Brush. Så nästa gång jag ser någon kundrabatt så siktar jag på dessa borstar att komplettera min samling med. Ja jag är ju en riktigt rearäv, extreme couponing here I come! Men det är ju sån skön känsla att ha gjort ett kap! 😀

Har du något från Idun? Produkter eller borstar? Något särskilt tips? Jag har sett många som gillar Idun, du kanske är en av dem? 🙂

Jag satt i taxin i baksätet hela vägen hem från sjukhuset och packade upp borsten, öppnade rouget, satt och fingrade och kände på allt ordentligt och drog på mig lite färg på kindäpplet. Och jag såg genast mindre spöklik ut.

Och blev genast lite bättre till mods. Som jag skrev till er som deltog i tävlingen om PTR-serumet. Jag valde igår kväll att skriva till var och en av er i kommentarsfältet. Gå in på inlägget här och läs om du vill se vad jag svarade dig. Skulle vilja skriva så mycket mer, men tänker att det kommer fler inlägg kring dessa ämnen om skönhetsideal, hetsen efter evig ungdom, shoppa sig glad, konsumera mera för att slippa känna… Precis som jag gjorde själv igår.

Ärligt talat, vem känner sig inte lite gladare för stunden av att köpa sig ett fint rouge till exempel, om det är smink man går igång på? Det är ju min hobby. Håller du med mig om att det är en medveten verklighetsflykt som du gör just där och då? Eller blir du inte varse om vad som händer förrän efteråt? När du kommer hem och får fakturan/kvittot och allt får en sur eftersmak? Ångrar du vissa impulsköp och/eller medvetna men oplanerade köp i stunden? Hur ser din shopping ut? Du kanske bara gör enbart väl inplanerade köp och fattar inte vad jag pratar om för karaktärslöst beteende?

Jag vet mycket väl om att jag tröstshoppar. För mycket. Jag har blivit bättre, lägger band på mig själv mycket mer numera än tidigare. Men lik förbaskat så fortsätter jag. Fast jag egentligen inte riktigt har råd med allt. Och definitivt inte behöver en enda pinal till!! Mitt argument igår var att ”jag köper ju väääldigt sällan just rouge faktiskt, och nääär köpte jag egentligen en ny borste senast?? Och rabatten går dessutom ut om några dar!” Mycket övertygande. Just då.

Kram Lotta

19 reaktioner på ”Rosiga äppelkinder

 1. Anne 5 november, 2014 / 15:35

  Har alla borstar från Idun och tycker att de funkar super! Den stora Kabukin är helt lovely!
  Kram

  • beautybydonnachic 5 november, 2014 / 15:53

   Nämen ååååh!!❤️ Har du?? Låter superhärligt! Ja jag ska förr el senare införskaffa den största kabukin och gärna några fler!😊
   Kram!❤️

 2. Ulrica 5 november, 2014 / 21:40

  Jag har aldrig köpt något från Idén faktiskt men min mamma har flera saker därifrån och jag vet att hon gillar dom väldigt mycket!
  Rouget ser jättefint ut, blir lite sugen på att gå in på något apotek och kolla in deras produkter!! 😍

  Jag har en fråga till dig som jag har tänkt på ett tag och nu när du har bloggat ett tag så borde du ju kunna svara på den.
  Hur har stödet och peppningen från andra skönhetsbloggar varit? Jag tänker framför allt på olika bloggar som du har läst och supportat själv tidigare. Finns det någon konkurrens/avundsjuka er emellan som du känner av eller anar??

  Bra inlägg som alltid!!

  Kram Ulrica 💗

  • Ulrica 5 november, 2014 / 21:41

   Idun ska det ju st såklart! Idun!!! Jäkla autocorrect… 😕

  • beautybydonnachic 5 november, 2014 / 22:21

   Jasså, så det är din mamma som har hittat Idun? 🙂 Roligt! Jamen du får ju kika lite på deras grejer när du är in på apoteket nästa gång. Har sett dem på fler o fler apotek, så det är lättar att få tag på dem nu verkar det som. Känn på borstarna!
   Tack så jättemycket Ulrica för att du alltid är så snäll som säger så uppmuntrande ord till mig! Det känns jätteroligt och skönt att höra ska du veta! Och ja det är flera av de större bloggerskorna som jag har följt länge som peppar och länkar till lilla mig. De har varit ett jättefint bollplank både innan jag startade och nu på vägen, medan andra inte har det. Det är lite olika, och det är inget som jag får ta personligt. Jag visste om det från början att det är så för de flesta i den här bloggosfären, mer eller mindre.
   Stor kram till dig! ❤

 3. Linda 5 november, 2014 / 21:55

  Är också förtjust i idun, har ett par favoriter från dem, dock inte testat rougen. Jag trötstshoppar också men är typen som shoppar mer när allt går vägen och känns bra, har jag motgångar köper jag knappt nånting. När jag mår som sämst spar jag mest pengar med andra ord 😛 Kram fina ❤

  • beautybydonnachic 5 november, 2014 / 22:08

   Roligt att höra att du har ett par favoriter av IDUN, blir nyfiken på vilka! 🙂 Lustigt att det är helt omvänt för dig med tröstshopping. Det är lite som med tröstätande. En del äter ingenting när de mår dåligt medan andra tröstäter som mest när det är jobbigt. Men bra för dig Linda att du är bra på att spara på pengarna! Det borde jag oxå göra! 😉
   Kram snälla fina du! ❤

 4. AnnaKaize 5 november, 2014 / 22:27

  Har ett par ögonskuggepaletter från Idun som jag gillar skarpt, o så har jag rougeborsten eller vad den heter (den snedskurna du vet) o alla ögonkuggeborstar utom just den snedställda o de är jättebra!
  Har inget rouge dock, helt enkelt av den anledningen att rouge är den produkt jag har minst av i min makeupsamling. Fram till för ett par år sedan så körde jag nämligen enbart med contouring o skippade helt enkelt rouget eftersom jag inte tyckte att jag behövde den lilla färgklicken i nyllet men oooo så fel jag hade!
  Blev sminkad på Åhléns (har jag för mig) o minns att jag var synnerligen skeptisk när den vrålsnygga tjejen drog fram rouget o applicerade det med van hand i mitt vinterbleka nylle, men JÄKLAR vad snyggt det blev! Vilken skillnad! Efter den Aha-upplevelsen så använder jag alltid rouge när jag sminkar mig men eftersom de räcker så länge så äger jag bara 5-6 stycken kanske.
  När det gäller Shopping/Tröstshopping så gör jag oftast helt oplanerade inköp- jag ser en ny produkt och faller som en fura när expediten påtalar dess förträfflighet, eller så får jag syn på någon vara jag läst om i en blogg eller sett i någon tevereklam o vips så ligger den i korgen vare sig korgen är virtuell eller bärs i min hand. Jag är en försäljares dröm jag 😀
  Hade en period när jag köpte skor på nätet flera gånger i månaden trots att jag var synnerligen medveten om att jag faktiskt inte behövde ännu ett par svarta killer heels men lik förbannat så klickade jag hem dem till min mans förtret. (Har fortfarande oanvända pjuck i skrubben precis som jag har oanvänt smink i mitt lilla skåp vilket iofs bäddar för skojsamma Fynd i Hemmet men sunt är det ju inte…)
  Är också mycket duktig på att intala mig själv att jag inte har just DEN nyansen på ett neutralt nagellack eller just DEN lila färgen på ögonskugga o om produkten dessutom är på rea så MÅSTE jag ju ha den! Eller hur?
  Har dock slutat att tokshoppa skor (iaf för stunden) o det roliga/märkliga är att jag saknar känslan av att klicka hem dem, men eftersom kicken vid klicket uteblev på slutet så är det helt enkelt inte lika roligt längre- så egentligen är det DEN känslan jag saknar.
  Som en junkie med Toleransutveckling.
  Nu skrev jag sådär långt igen att jag lyckades tappa bort mig själv och vad jag egentligen ville ha sagt, men jag hoppas o tror att du hänger med i mina vindlande tankebanor sötlök ❤

  • beautybydonnachic 5 november, 2014 / 22:42

   Vaaa??? Åh du din lyckans ost (låter ju äckligt!!), du vackra lyckliga kvinna som har typ allt som jag vill ha från Idun!! 😍❤️ Såklart! Och jag förstår verkligen vilka fynd du gör i ditt skönhetspalats till hem!
   Jag klickade/shoppade kläder precis som du o dina skor i tid o otid men lusten försvann plötsligt! Saknar oxå känslan av att ha stenkoll på alla nya kollektioner och komma hem med det ena plagget efter det andra till min nybyggda walk in closet. Men egentligen så har vi ju tur att vi har blivit ”botade” från den hetsen. Fast jag försöker bara säga att jag fattar vilken känsla du menar sweetie!❤️
   Och samma här med rouge, det tog sin tid innan jah verkligen såg hur mkt ett rouge ovanför bronzern/shadingen gör! Blir ju så mkt piggare intryck! Därav mitt rouge-hamstrande då jag ff tror mig ligga efter på den fronten. Fast jag åtgärdat det för länge sen!😊
   Älskar dina utlägg och har själv tappat bort mig nu tror jag! Haha!😃
   Sweet dreams cherry pie!❤️

 5. Anna Wahlberg 6 november, 2014 / 08:21

  Kan man annat än älska ett rouge med namnet Smultron? Det är ju bara så ljuvligt!

  • beautybydonnachic 6 november, 2014 / 10:11

   Eller hur? De har så fina namn på sina produkter!😊 Kram!

 6. Sofia 6 november, 2014 / 16:41

  Jag shoppar också för mycket. Mest kläder och smycken. Och eftersom jag älskar Georg Jensen och Efva Attling blir det ju inte så billigt precis. Jag inbillar mig att det är en investering för livet med smycken. Kläder är lite svårare att motivera med det argumentet. Smink köper jag inte lika mycket, men det är väl bara en tidsfråga det också. Tittade lite snabbt idag på smink från Idun, men köpte inget.

  Att den svenska kvinnan vill vara evigt ung tror jag är en dålig referens till namnet Idun. Idun är den person/gudinna i nordisk mytologi som har de äpplen som håller asagudarna evigt unga. Onödigt ändå att skriva så i en sminkbeskrivning.

  • beautybydonnachic 6 november, 2014 / 19:02

   Jamen just ja, tack för den påminnelsen! 🙂 Gudinnan som ville vara evig ung – men kände att det skar sig när jag kom dit i texten, för det var så fint skrivet fram tills dess. Helt onödigt inslag. Är min mening iaf. Och då är vi ju två! 😉
   Åh jag känner igen mig Sofia, jag har shoppat så otroligt mycket kläder förut! Men smycken, där sa du nåt… hehe, nej då. Den är faktiskt inte alltid roligt att ha det där beteendet. Jag har egentligen inte bättrat mig, har bara börjat fokusera på ett nytt område att ta ut mitt sug på. Så nu är det dyr hudvård och makeup istf kläder och skor.
   Har du haft det beteendet länge? Och är det känslomässigt relaterat? Eller bara kul? Det låter som det ligger nåt annat bakom även för din del. Och det är ju det som är kruxet. Det hjälper ju liksom inte i långa loppet. Och nej, det är verkligen ingen billig hobby, det här med shopping.
   Tack för att du delade med dig, Sofia!
   Kram till dig! ❤

 7. Inredning & Guldkanter 6 november, 2014 / 18:35

  Tröst shoppar och tröst äter, vet inte vilket som är värst:) Jag gör båda. Smultronfärg låter väldigt fint! Tycker att Iduns produkter är varierande. Att rougen var så dyr var överraskande. Kram Pernilla

  • beautybydonnachic 6 november, 2014 / 19:07

   Jamen samma här Pernilla – blev överraskad över de höga priserna på Iduns produkter. Inte så dyra per styck, men innehåller nästan hälften så många gram som andra förpackningar (iaf när det kommer till rouget). Ja Smultron är både fint namn och fin färg! 🙂
   Och jag kan bara hålla med tyvärr om tröstshoppandet och tröstätandet som jag delar med dig. Lika illa båda två tycker jag. Svårt att ändra på ett gammalt beteende som sitter i ryggmärgen. Periodvis bättre, javisst, men det är som om det är en del av mig som alltid återkommer i någon form.
   Tack för att du delar med dig vännen!
   Kramar till dig! ❤

 8. Emma 8 november, 2014 / 11:36

  Haha, vad jag känner igen mig! Senast i torsdags hade jag en rabatt-check på Apoliva som var på väg att gå ut, så jag var ju ”tvungen” att köpa något… Har inte testat nåt från dem tidigare, så kom hem med en mascara för 70 kr. Rena fyndet, man sparar ju pengar – eller hur?! 😀
  Idun har jag aldrig provat, har varit lite skeptisk mot mineralsmink efter Bareminerals foundation, men jag måste nog ompröva det beslutet efter att ha kört Jane Iredales mineralfoundation till och från under ett par veckor. Det får väl bli ett test nästa gång jag har en rabattcheck som MÅSTE lösas in 😉

  • beautybydonnachic 8 november, 2014 / 14:01

   Hehee, skönt att det finns fler som jag! 😀 Superklipp med en så billig mascara! 🙂 Det är ju lustigt hur man funkar, man är ju faktiskt smartare än så! Eller inte… 😉
   Jag har inte heller tänkt så mkt på Idun förut, eftersom jag gått ifrån det mesta av mineralsminket mot förut. Men deras produkter som inte är löst puder tycker jag verkar jättefina. Så länge det är något i pressad form eller läppstift etc så är det okej för min del. Så Idun har vuxit i mina ögon. Lite litet sortiment, men roligt att det är svenskt och lite renare än annat jag penslar på mig i ansiktet! 😉
   Jag har oxå Jane Iredales mineralfoundation, den med kulor i pumpflaskan, om det var den du menade?. Jätterolig och en bra produkt! Men den har jag inte haft på ett tag, så jag måste ta fram den tror jag o prova!
   Yes, vi ses vid nästa rabattkupong och visar upp resultatet! 😀
   Ha det bra, stor kram! ❤

   • Emma 8 november, 2014 / 20:42

    Det är J.Is pressade mineralfoundation jag testat, har fått dem i resestorlek vid två olika tillfällen från SC. Har varit lite sugen på att testa den flytande också, kanske i det lilla provkittet de har just nu. Har dock hållit klickfingret i styr, har fler foundations och cc creams just nu än vad jag kan göra åt… (men snacka om att det rycker i det!)

   • beautybydonnachic 9 november, 2014 / 00:12

    Nämen så behändigt att få små miniaskar med puder som prover, perfekt på resor! 🙂 Har inte testat JIs vanliga puder. Men provkit sa du…?? Hehe!! 😉 Nån till går nog att klämma in i skåpet va?
    Kram! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s