Fuktspray och frusna rosor till jul

Helt otroligt att det är 4:e advent och jag hittade en ros i trädgården som fortfarande står och blommar! Och mina rhododendron blommade om på sina vårknoppar sent i höstas, så jag vet inte hur växterna beter sig i vår med denna otroligt långa varma höst vi haft!

Nu står julen för dörren och jag är väl inte riktigt med på tåget ännu! Snart så… Men jul blir det ändå! Hur är det min din stressnivå? Blodtrycket i taket eller smuttar du lugnt på glöggen och hummar på Last Christmas I gave you my heart…? 🙂

En röd frusen ros i min trädgård på 4:e advent
En ensam röd frusen ros i min trädgård på 4:e advent

För att få ner min stressnivå så doftade jag på rosorna, som tjuren vi snart ser på TV, i fredags med hjälp av Jane Iredales fuktspray. Den fina rosa flaskan kom i samma paket som min försenade PTR CC-cream i färgen Light från bästa Skincity (som håller på att ruinera mig totalt med adventskalendern!).

Det har varit försenade leveranser på PTR, så det dök upp ett mejl att vi skulle få lite plåster på såren! Otroligt proffsigt! Har förstått att du har fått denna lippy från PTR som jag inte blev kompis med (som för övrigt verkar mycket populär), och därför skickades rossprayen hit istället, makalöst omtänksamt! ❤

En rosspray som kom och överraskade i fredags
En rosspray som kom och överraskade i fredags

Hem till min brevlåda kom istället en limited edition från Jane Iredale Hydration Spray Smell the Roses, 90 ml. Och det gjorde jag som Ferdinand! Direkt! Plus att jag hann ut i solen och ta foto medan det fortfarande fanns dagsljus! Det är det svåraste just nu. Allt mörker.

Vad jag förstår så är den här rosa flaskan framtagen för ett mycket gott syfte: The 2014 Breast Cancer Awareness product, när jag letade på nätet. På Jane Iredales hemsida är den inte i lager, men beskrivningen ligger kvar:

Your sweet reminder to find time for yourself. 100% of profits from the sales of Smell the Roses Hydration Spray are donated to Living Beyond Breast Cancer. Charitable and pampering – the rose flower oil and extracts calm and support your skin’s functions while the rose fragrance refreshes and uplifts your mood. Everyone could use a good pick-me-up!

 • A facial spritz with organic Rose Damascena Flower Water that is an excellent skin tonic and cleanses the skin without disturbing its natural protective shield.

 • Rose Damascena Flower Oil and Extracts penetrate into deep layers of the skin. They nourish, tighten, cleanse, detoxify, increase blood circulation, calm and support the skin’s functions.

 • Recommended for any skin type, especially dry and sensitive skin. It calms inflammation and reduces redness.

 • Rose fragrance is refreshing and uplifting. It de-stresses and provides an overall feeling of well-being.

 • Sets minerals.

Känns fint att den dessutom är en ekologiskt certifierad produkt. Om du vill läsa vad det betyder så står det också i länken ovan. Det finns tre olika ordinarie sprayer att välja på och de ligger på runt 280 kr/90ml (2,10 kr/ml) på svenska webbutiker. Utifall du skulle vilja prova på någon!

Jane Iredale Hydrating Spray Smell The Roses
Jane Iredale Hydrating Spray Smell The Roses är en limited edition-doft

Jag gillar att alltid ha något slags ansiktsvatten på sprayflaska hemma, utöver mitt ordinarie på vanlig flaska. Så skönt att gå och fräscha upp mitt ofta yttorra ansikte med ett spray eller två. Med smink på eller ej. Och som jag vet att du redan vet, så är ansiktsvatten så mycket mer än ett komplement vid sminkborttagning! Läs Mette Picauts egen beskrivning till exempel, här nedan!

I somras stod några i kylen men nu har jag några stycken i badrummet. Perfekt att ta med till jobbet om du sitter framför en dator mycket till exempel, eller jobbar (alternativt ligger) i torr sjukhusluft.

M Picaut och Dr Dennis Gross ansiktsvatten på sprayflaska
M Picaut och Dr Dennis Gross ansiktsvatten på sprayflaska

Tre stycken olika varvar jag med just nu. Torr inomhusluft och särskilt nu i juletider när vi blir stugsittare med glöggen ett par veckor, då kommer dessa till bra användning! Fyll på med fukt även utifrån! 🙂 Trion just nu hos mig är alltså Jane Iredale, M Picaut och en doldis, Dr Dennis Gross.

~Dagens beautyflash: Att ge ingenting verkar bli en populär julklapp i år. Till de som verkligen behöver istället.

Två väldigt olika men bra ansiktsvatten
Två väldigt olika men bra ansiktsvatten

Om du också är halvt ruinerad vid det här laget i december, så är ett hett tips att hälla över ditt favorit-ansiktsvatten på en tom sprayflaska istället för att köpa nytt. Det gjorde jag i somras och kompletterade med andra som jag hade på lut. Ställde dem i kylen och svalkade mig skönt i hettan vi hade In The Summer Of -14!

När en ekoaffär tyvärr konkade på nätet så såldes bland annat M Picauts produkter ut till halva priset. Då köpte jag faktiskt två stora flaskor med ansiktsvatten, Hydrating Water med havtorn, trollhassel och aloe vera. Ordinarie pris ligger runt 290 kr för 100 ml (2,90 kr/ml) för denna. Så ett fynd för 150 kr!

Mette Picaut gör riktigt fina ekologiska produkter
Mette Picaut gör riktigt fina ekologiska produkter

Efter att ha testat Mettes travelkit på västkusten i somras, så visste jag att jag gillade hennes produker. Riktigt kul med bra ekologisk och svensk hudvård! Mette startade sin egen hudvårdsserie 2012 och har redan vunnit flera priser för sitt fina ekologiska sortiment. Grym tjej tycker jag! Du hittar hennes fina saker bla på Hudoteket. Alla återförsäljare finns i länken till hennes stilrena fina hemsida.

Hydrating Water beskriver hon så här:

 • Ökar celluppbyggnaden

 • Lätt sammandragande på porerna

 • Förbereder huden för vårdande produkter

Hydrating Water är ett ansiktsvatten i sprayform som ger en intensiv återfuktning och balanserar hyn, samtidigt som det tar bort de sista resterna av make-up. Baserad på Aloe Vera och Trollhassel som tillsammans gör huden fräsch och strålande. Väldigt fin som ansiktsvatten, framför datorn, på flygresor som after sun för att behålla solbrännan längre eller efter rakning. Kan med fördel även användas utav män. Användning: Spraya en fin dusch efter rengöringen för att ta bort de sista resterna av make-up och för attbättre förbereda huden för återfuktning.

Våra huvudingredienser:

 • Aloe Vera Barbadensis: (Eko) Den mest verksamma sorten av Aloe Vera, som innehåller hela 60 aktiva substanser. Fantastiska egenskaper, b l a läkande och fuktighetsbevarande, samt påskyndar den naturliga celltillväxten. Har en tusenårig tradition som läkeväxt.

 • Trollhassel: (Eko) Även kallad hamameliss. Har en lindrande och något sammandragande effekt på porerna och är dessutom bakteriehämmande. Använts traditionellt av nordamerikas indianer

Återkommer till M Picauts fina ansiktsvatten igen
Återkommer till M Picauts fina ansiktsvatten igen efter miniflaskan som gav mersmak

Den andra jag har är en liten rest från min shopping när jag var inne i stan på besök hos Militus Medical på Valhallavägen i Stockholm och hälsade på i somras. Då hade de bland annat denna spray till ett mycket bra pris. Dr Dennis Gross är en framstående hudläkare i USA och hans produkter säljs på vissa salonger och någon webbutik här i Sverige, men det verkar som Militus Medical har slutat med dessa.

Hydra Pure Smart Spray är ett av hans ansiktsvatten som beskrivs så här på den egna hemsidan:

What is it? A refreshing spray that acts as a pollution shield with Dr. Gross’ proprietary blend of detoxifying compounds that protect skin from harmful elements while protecting against impurities. It immediately protects and improves skin texture, and contains natural antibacterial properties with Tea Tree Oil.

Who is it for? Anyone seeking an multi-tasking refreshing spray with instant results. De-stress irritated skin with a spray of this nourishing, soothing and refreshing formula that contains Tea Tree and Peppermint essential oils. It immediately protects and improves skin texture.

Why is it different? Hydra-Pure® Smart Spray is the only detoxifying formula that combines hydration and anti-aging properties in a sanitizing “shield” to protect against free radicals. It also sets & refreshes makeup, hydrates, tones & balances and revitalizes skin with invigorating Peppermint Oil.

How Do I Use It? Hold bottle approximately 8-10 inches from face. Close eyes & mouth and mist 2-3 times. AM or PM, before or after makeup application or throughout the day to refresh, as needed.

Benefits:

 • Sets & refreshes makeup

 • Hydrates, tones & balances

 • Revitalizes with invigorating Peppermint Oil

DSC03011
Dr Dennis Gross Hydra-Pure Smart Spray är lite svårfångad på bild

Militus Medical har otroligt många fina märken och är kopplade till Stadions Läkarmottagning där de jobbar med hudverksamhet. De har både en liten butik och två hudläkare driver den fina webshopen med härliga fina salongsprodukter och cosmeceuticals (medicinsk hudvård med aktiva ingredienser, läs gärna hur Hudspecialisten beskriver begreppet!)

Det enda jag har emot fuktsprayer överlag är själva spraydropparna. Det måste bli en lätt mistmoln med fukt. Inte stora regndroppar som både Jane Iredale, M Picaut och Dr Dennis Gross ger. (Där är Caudelie överlägsen med sin otroligt fina mist!) Men att inget ansiktsvatten kan komma med samma små superlätta droppar? Lite synd. Mettes Hydrating Water är nog ändå den som har finast mist av dessa tre!

Annars är fuktsprayer en riktig kanonbra produkt! Jag är supernöjd med mina nuvarande sprayer som bor här! De har lite olika syften enligt beskrivningarna, men jag märker ingen skillnad nu när jag använder dessa som komplement till mina ordinarie hudvårdsprodukter.

Gemensamma nämnare som dessa tre har är till exempel att de sägs vara porsammandragande, antibakteriella och ska återfukta huden. För mig är det just uppfräschningen jag vill åt.

Är fukt på flaska nånting som du har använt dig av? Några favoritmärken där? Eller känns det som en onödig produkt i det antagligen redan fulla badrumsskåpet? Det går faktiskt att leva utan en spray, men har man väl testat och fått smak för något…hmm, farligt! 😉

Med både rosor och vinter så hoppas jag att du har kommit i en riktigt fin julstämning nu och kan njuta så här i sista timmen före julen och alla helger som kommer! Ta hand om varandra! ❤

Kram Lotta

8 reaktioner på ”Fuktspray och frusna rosor till jul

 1. Inredning & Guldkanter 23 december, 2014 / 08:43

  Tack för dina fina tips, en riktigt god jul önskar jag dig och din familj. Kram Pernilla

  • beautybydonnachic 23 december, 2014 / 12:02

   Tusen tack Pernilla! Jag hoppas att du och familjen får en lång skön och mysig julledighet! God Jul!
   Varma kramar till dig! ❤

 2. AnnaKaize 23 december, 2014 / 10:05

  Hade en liten ”Sprayperiod” för ett par år sen då jag använde fuktspray, settingspray, ansiktsvatten i sprayform- you name it. Fanns produkten i sprayform så hade jag den!
  Märkte dock att jag hade svårt att hitta nån som var riktigt bra- endera så var trycket i flaskan så jäkla hårt att det kändes som att sätta nyllet framför en Kärcher Högtryckstvätt, eller så var dropparna som kom ut just DROPPAR och inte den fina mist man ju vill ha (ja, jag pratar om dig ditt förbannade ansiktsvatten från Dermalogica) så nuförtiden så håller jag mig till ren fukt i sprayform- hade exempelvis med mig Avéne i kylväskan på stranden och på biltävlingar och när det blev alltför svettigt och klibbigt så sprayade jag ystert både mig själv och omgivningen med iskallt vatten. Tror faktiskt att Avéne är just vatten. Jävligt dyrt vatten förvisso men det var skönt att svalka nyllet med det.
  Hemma så sitter jag ju mer eller mindre vid datorn hela dagen och hade en period när ansiktet plötsligt blev blossande rött o alldeles varmt men då hjälpte det faktiskt att spraya med Biotherm´s SOS spray…nånting i grön flaska. Det doftade milt och trevligt o kändes lugnande för hyn.
  Så för att besvara din fråga- Om det ligger en sprayflaska i nån box så använder jag den, men det är inte en produkt jag går o köper.
  Ha nu en riktigt, riktigt skön Julafton bejbi- jag håller fortfarande på att jobba ifatt eftersom jag ju trodde att den var på torsdag… Snacka om Epic Fucking Fail 😦

  • beautybydonnachic 23 december, 2014 / 12:15

   Hahahaaa! 😀 Käraste Anna, du bjuder på dagens största och stressförlösande gapskratt! tusen tack för det så här dan före dopparedan då nerverna sitter på utsidan! 🙂 Det där med att själva flaskan och pumpen och sprayet inte kan bli optimalt har jag svårt att förstå. Här bjuder du på fler förslag som sällar sig till gruppen Regndroppar och Kärscher (!) som iofs var ny för mig! Men misten?? Where is it? Det kan väl inte bara vara Avene och Caudelie som kan fixa ett lätt fuktmoln??
   Biotherms spray lät alldeles förträffligt när huden får spatt och behöver lugnas ner! Det ska jag lägga på minnet. Thank you dearest! 😉
   Nu är det du som tar det lugnt och varvar ner ett hekto inför Den Stora Dagen, så ska jag lova att göra detsamma! Julafton kommer, vare sig vi har allt på julbordet eller bara hälften, var så säker!
   En riktigt God Jul önskar jag dig, så hörs vi efteråt och ser om vi överlevt även i år! ❤
   Stor kram vännen!

 3. Ulrica 23 december, 2014 / 20:39

  Ett tips är att köpa en tom sprayflaska och hälla över i. Åhléns har en liten som ger ett perfekt mistmoln! Den är liten och ryms perfekt i handväskan!!

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 23 december, 2014 / 21:34

   Jamen der var väl ändå ett ännu bättre tips! Tack för det Ulrica! Jag har köpt och fått små refillburkar med bla pumpflaska men ingen spray! Det måste ju kollas nästa ggn på Åhléns! 😊
   Kram till dig! ❤️

 4. Linda 23 december, 2014 / 22:33

  Jag är dålig på att använda facemist, har de bara för att få bort de pudriga på basen. En favvo är MakeUp Stores pga doften, den doftar galet gott. Jag är ju torsk på allt som doftar smarrigt. Varit nyfiken på jane Iredales dock. God jul fina du och hoppas du mår bra (bättre). ❤ Kram

  • beautybydonnachic 23 december, 2014 / 22:37

   Åh MUS lät ju smarrigt! 😍 Jane Iredale doftar lätt av rosor, inte parfymerat eller too much. Jag har glömt bort min fix från MAC. Plus fix heter den väl. Måste letas fram igen för att fixera mejken. Även glömt vad jag tycker om den, haha! 😊
   God jul till dig fina Linda! Hoppas du får en underbar och skön jul med faniljen!❤️ Och tack för dina värmande ord!
   Varm kram!❤️

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s