Från ful-deo till fin-deo

Alla larm om aluminium och otäckheter i våra vanliga deodoranter har nu äntligen nått fram till mig. Det tar sin tid innan jag går ifrån en produkt som jag kört med i åratals åratal! 🙂

Men plötsligt händer det! Och här har jag minsann bytt ut fulingen till en ekologisk och ren fin-deo! Av en ren slump så valde jag detta deostick, Green Love deodorant.

Min nya fina deodorant utan fula ingredienser
Min nya fina deodorant utan fula ingredienser

Att vi människor luktar är helt naturligt och normalt. Även för oss tjejer. Vissa svettas mer än andra. Vissar luktar överlag mer än andra. Inget konstigt med det. Våra hygienprodukter gör ofta ett bra jobb för att vi själva ska trivas med våra kroppsdofter, men det är ju inte alltid så bra saker i de där produkterna.

Jag är inte den bästa på eko-hudvård, men att byta deodorant ska jag väl i alla fall klara av! Och nu är jag väldigt glad över det valet!

Det har gått ca ett par veckor nu då jag använt min nya deo och jag måste säga att övergången inte varit besvärande på något vis. Vissa har upplevt en svettlukt några dagar tills kroppen vänjer sig, men det har jag faktiskt inte känt. Haha, ja jag har även kollat med omgivningen! 😉 Det är så personligt det där, så det går inte att säga i förväg hur det blir.

DSC03133

Denna som heter Vanilla & Strawberry tycker jag mycket om. Den kommer från märket Green Love. Det var på samma sajt som sålde ut ekologiska produkter pga konkurs som jag fick fatt i min till ett väldigt bra pris. Här kostar den 175 kr på ordinarie pris från Green Loves egna hemsida. Och det är den verkligen värd!

När jag nu kollade upp deon lite närmare inser jag vilken fin produkt jag fick hem! Jag är så glad över den och den känns bara bra att använda. Lite ovant med ett deostick att försöka dra på den lite tunnare huden i armhålan, istället för att snabbt rolla på en blöt deo, men det vänjer jag mig vid.

~Dagen beautyflash: Omtänksamma personer, främlingar som gör en extra fin gest. Det lilla i det stora.

Ett deostick istället för roll-on är allt jag märker av
Ett deostick istället för roll-on är allt jag märker av

Jag blev väldigt berörd av att läsa på hemsidan att Jenny Jahn som kämpar mot cancer lägger ner sin själ och hjärta i Green Love. De säljer enbart svensktillverkade, handgjorda, vegan, rena och organiska produkter. Så här fint skriver hon:

Att få och ge tillbaks.
Vi på Green Love tror starkt på att sprida nytta omkring oss om än liten. Vi stödjer stolt djur, barn & natur med bidrag på 10 % av företagets vinst. Organisationer som vi delar vinsten mellan är för närvarande: WWF, WSPA, Green Peace, Rädda barnen, Amnesty, Djurrättsalliansen, Naturskyddsföreningen och Läkare utan gränser.

Med ljus och kärlek.

Tänk om fler hade den inställningen till livet och oss människor?! Så denna fina hemsida kommer jag framöver definitivt besöka frekvent och försöka lära mig mer om att göra bra val inom hälsa och hudvård. Jag tipsar varmt om att du i alla fall tar en liten titt på deras förstasida på länkarna ovan, verkligen inspirerande och fint! ❤

Bye bye ful-deo
Bye bye ful-deo

Billiga vanliga deodoranter fullproppade med ingredienser som kroppen inte mår bra av är nu endast ett minne blott hos mig. Jag uppmanar dig att haka på! Jag var som sagt seg i starten, men nu blir jag bara ännu mer taggad att hitta fina produkter till min kropp! Undrar vad mitt nästa steg blir?

Vad är din kropp värd för typ av produkter och ingredienser? Hur går dina funderingar? Provat något nytt redan?

Kram Lotta

11 reaktioner på ”Från ful-deo till fin-deo

 1. Lena 28 december, 2014 / 12:19

  Tack för reminder! Jag ska oxå byta ut min deo, men glömmer bort det hela tiden. Använt vanlig ”mataffär-deodoranter” så länge jag kan minnas. Nu ska jag göra slag i saken. Ska läsa på denna hemsida som verkar bra.
  Ha en skön dag!
  Kram Lena

  • beautybydonnachic 28 december, 2014 / 14:21

   Så lite så, bästa Lena!❤️ Jag behövde själv en ordentlig påminnelse flera gånger innan jag kom till skott och beställde den här!☺️ Och visst är det svårt att bryta rutiner som suttit i ryggraden i åratal! Men nu när jag väl gjort det kan jag undra varför jag inte gjort det tidigare haha!😄
   Visst är det även dyrare, men detta deostick som jag har verkar iaf väldigt drygt och jag skruvar bara upp någon millimeter och drar litet tunt lager i armhålan. Doftar väldigt svagt vilket jag gillar. Vill hellre ha diskreta kroppsprodukter och välja en god parfym som doft!😍
   Hoppas du kommer bli nöjd med det du väljer och berätta gärna vad du hittade för fin-deo!😊
   Stor kram och ha en skön söndag!❤️

 2. Anna 28 december, 2014 / 14:37

  Hej vackra,

  Vill börja med att tacka för all inspiration, vackra både ting och tankar som du delar. Fint så. 🙂

  Jag trodde aldrig att jag skulle byta ut min fuldeo från biotherm som jag använt typ så länge jag kan minnas. Jag har tänkt tanken förr, testade och det gick inte alls. Då. Men nu har jag funnit min findeo som jag aldrig kommer byta ut, Maria Åkerbergs saltdeo. Testade efter tips från bästa Annika på SC och nu snart sex månader senare så kan jag helt ärligt säga att detta är en fantastisk produkt. För mig.

  Roligt att du funnit en som passar dig så fint!:) Bästa.

  Fin söndag!
  Kram

  • beautybydonnachic 28 december, 2014 / 15:48

   Nämen hej Anna, så glad jag blir att ett till nytt namn kommer upp här bland kommentarerna! ❤ Och mitt varmaste hjärtliga tack för de vackra orden om min blogg! 🙂

   Så roligt att du berättar vad du har hittat för lösning och alternativ till alla ful-deos som Annica kallar dem! Det var hennes senaste reminder om dem som fick mig att tänka till på allvar att det var hög tid att göra något åt saken!

   Så du har redan testat en gång och det funkade inte? Jag antar att det var en deo som inte hjälpte, och inte gjorde det den ska? Så tråkigt. Men just MÅs saltdeo tittade jag oxå på ett tag, så det var roligt att läsa att du tycker den är så bra! Den är jag nyfiken på, så kanske nästa inköp blir den? 🙂

   Ta hand om dig och njut av resten av söndagskvällen!
   Största kramen! ❤

 3. Ulrica 28 december, 2014 / 23:04

  Det där är något som jag också borde ta tag i. Är alldeles för dåligt påläst när det gäller innehåll och vad man bör undvika. Ska sätta mig in lite mer i det och kolla runt bland lite olika alternativ.
  En produkt som man använder så mycket borde ju verkligen vara av bästa kvalitet men tyvärr så är en deodorant lite ”småtrist” och jag lägger ingen tid på att söka på nätet efter information om innehåll och produkter som jag gör när det gäller hudvård!!
  Ska skärpa mig och ta tag i det!!

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 28 december, 2014 / 23:49

   Ha haaa!!! 🙂 Jag kunde inte uttrycka det bättre själv, Ulrica! Det är något tråkigt över deodoranter och jag vill inte lägga massa på det! Hur oglammigt som helst ju! 😉 Men av en ren händelse så beställde jag hem ett i samband med Mette Picauts Hydrating water. Visste liksom inte vad jag skulle börja i for ände, och köpte så köpte grisen i säcken kan man gott påstå, men det blev ett bra köp. So far! Känns jättebra att veta om att jag går runt i en ekologisk och vegan (?) deo. Det kommer nog smyga in sig lite mer gröna val, lite mer pö om pö (men jag vågar nig inte på ett löfte om en hel 360!! 😀

   Kram kram! ❤

 4. Linda 28 december, 2014 / 23:22

  God fortsättning!! ❤ Åh jag gillar aluminiumfria deos, den där vore något 🙂 Har testat rätt många men ingen får toppbetyg riktigt än… Kram

  • beautybydonnachic 28 december, 2014 / 23:34

   Tack fina du och detsamma till dig bästa Linda! ❤ Jaha?? Du har alltså provat några som inte hjälpte dig alls?? Så himla trist! ;( Jag kan ju inte rekommendera denna som jag köpt, då vi är så olika alihopa. Men saltdeon fr MÅ är inte nåt för dig då??
   Stor kram finaste Linda!! ❤

 5. Emma 28 december, 2014 / 23:35

  Hm jag får kanske göra ett nytt försök. Köpte en sån deo på Life för mågot år sen, och det funkade inte alls! Svettades som en gris och luktade inte rosor! Minns inte vad märket heter nu…

  • beautybydonnachic 28 december, 2014 / 23:56

   Meen fy o bläää Emma! Även om det är normalt med kroppsvätskor, jada jada…, så vill vi ju hålla oss fräscha! Så det måste ha varit henmskt jobbigt! Har du läst att Annica talat gott om saltdeon från Maria Åkerberg? Kanske skulle du våga testa den eller kika bara runt lite på den sidan jag hamnade på! En vecka skrev hon ju att man försöka stå ut, men inte mer! Jag är såå glad att jag slapp övergången!

   Kran! ❤

   • Emma 29 december, 2014 / 10:53

    Ja, jag får nog klicka hem en sån deo i nästa beställning 🙂

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s