Grönare naglar

Det var ju det där med nyårslöften som jag inte brukar ha. Men tänkte ändå för mig själv att ha ett mål inom skönhetsområdet under 2015 – att göra lite grönare val! Göra mer medvetna ekologiska och bra val i år. En bra början!

Nagellack använder jag i alla fall 360 dagar av 365 om året, så jag har börjat uppmärksamma när det står tex ”3 free” på flaskan. Jag har en lacksamling som heter duga, och jag skäms när jag nu ska visa vad jag har i klassen ”grönt”…

DSC03283
Butter London

Butter London är ett amerikanskt märke som har väldigt fina lack tycker jag. Horse Power är ett bra stärkande underlack. Pink Ribbon är ett lite pärlemorskimrande ljust lack. Dessa är 3 free; fria från formaldehyd, toluen och dibutylftalater (DBT). Exakt vad de är för typ av gifter tänker jag inte ens ge mig in på att försöka förklara, mer än att de är bla cancerframkallande, påverkar nervsystemet och kan ge hormonrubbningar och andra ickeönskvärda biverkningar.

Butter Londons nagellack kostar 165 kr för 11 ml (15 kr/ml) men går att hitta billigare online.

~Dagens beautyflash: Snabb hjälp av godhjärtad person räddade min dag

Kure Bazaar
Kure Bazaar

Franska Kure Bazaar gör nagellack på 85% naturliga ingredienser och är 4-free i rankningen av kemikalier. Jag har helt kärat ner mig i Kure Bazaars nagellack och i höstas köpte jag Catwalk, det skimrande lila, och Scandal, ett mörkare rött som drar aningen åt mörkbrunt. Det kommer definitivt bli fler av dessa som har hög hållbarhet, ordentlig fin glans och har många vackra färger. Ordinarie pris är 175 kr för 10 ml (17,5/ml).

Sen har vi även 5 free och helt vattenbaserade nagellack. Jag blev väldigt förvånad när jag läste att tex Chanel är 5 free och att OPI är 4 free. Perfekt!

Det var ju inte så illa ställt i mitt skåp ändå! Så visst har jag fler än bara dessa två märken i mina skåp som får en stor OK-stämpel på sig! Bara det att jag inte uppmärksammat det. Yes vilken glad överraskning! 🙂

Nu är det dags att jag läser på lite mer om gröna alternativ, rent generellt! Det känns riktigt roligt och intressant att lära mig mer! Bra för både jorden och människan, så vad kan bli bättre? En spark där bak i mitt fall! Jag hittade denna lista där man kan kika både vilka som är 3, 4 och 5 free. Riktigt spännande att se! Kolla vilka du har!

Hur grön är du? Har du ett område som är grönare än annat? Många har kommit en bra bit på väg när det kommer till maten. Men hela skönhetsområdet? Och det är ju inte så lätt att få information när företaget själv inte går ut med det. Men en mer medveten konsument är det allra viktigaste, och det tänker jag verkligen jobba på i år!

Kram Lotta

 

2 reaktioner på ”Grönare naglar

 1. Jenny Sandström 8 januari, 2015 / 14:38

  Tack för bra tips!
  Jag har inte kommit så långt med det gröna inom hudvården. Jag har nästan varit lite skeptisk till ekologiska produkter. Vet inte varför men jag har nog inställningen att den bästa effekten får man av mer high-tec produkter och inte naturliga ingredienser. Min skräck är artiklar i veckotidningar när man skall göra sin egen ansiktsmask av avocado eller havregryn, sånt klarar jag inte ens av att läsa! Jag vill ju ha mina fina burkar och tuber i badrumsskåpet!! Självklart har jag många produkter med naturliga ingredienser som är bra, men resultaten har varit viktigare än om det är eco eller ej. Nu har jag upptäckt Maria Åkerbergs produkter för kroppen och är riktigt nöjd. Jag skall byta till en deo utan aluminium, men har inte riktigt bestämt vilken ännu. Jag är på väg att bli lite grönare tror jag!! Kram Jenny

  • beautybydonnachic 8 januari, 2015 / 15:43

   Men så roligt att du beskriver hur du sett på det här gröna alternativet – för jag har varit precis likadan! 🙂 Jag har trott att då får man göra avkall på någon effekt eller vara inställd på tråkiga trista produkter! Men oj så fel jag haft! Med tiden så har det ju hänt massor! Så jag tror faktiskt vi har lite lite rätt i vår inställning om vi talar om hudvård för kanske fem-tio år sen. Men numera finns kanonbra alternativ och jag hoppas att jag kan börja i nån ände där. Fast gamla vanor sitter hårt! 😉

   Kul att du också funderat på att byta deo! Och tack för tips om MÅs produkter till kroppen, har inte testat mer än peeling för ansiktet och rengöring. Så det måste jag ju testa. Vi kanske kan dela lite tips med varandra så inte skräckbilden av havregryn i ansiktet stoppar oss, haha!

   Stor kram! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s