Långa naglar med L’Oreal

Åh så glad jag blev när jag fick denna i brevlådan, skickad som en överraskning till mig av nya fina vännen på andra kusten av vårt land! Ett nagellack som ska hålla i 12 dagar. Nu känns det som om alla märken tävlar om vilket nagellack som kan sitta på längst. Hur långvariga kan de bli egentligen?? 🙂

L'Oreal Infallible Nailpolish
L’Oreal Infallible Nailpolish med nagellack och överlack

Jag hade helt missat L’Oreals Infallible Nailpolish, med färgen i ena sidan och det speciella överlacket på andra sidan. De utlovar alltså minst 12 dagars hållbarhet. Du målar på som vanligt (jag tar förstås underlack först), sen tar jag två lager med nagellacket ”step 1” och sen målade jag två lager med överlacket ”step 2”.

Två-stegs-variant från L'Oreal
Två-stegs-variant från L’Oreal

Detta lack heter Forever Burgundy och har nr 106, knappt läsbart på flaskan. Jag gick in på Kicks hemsida och där stod det att man skulle applicera överlacket varannan dag. No way. Jag kör på som vanligt, och detta ska hålla utan specialare. Precis som Depends hybridlack som jag älskar och sitter som berget tills du tar bort det! Inget duttande under tiden, tack!

Kicks tar 99 kr för 5 ml nagellack och 5 ml överlack. Vet inte hur jag ska räkna här men eftersom du får två lack så blir det ju 9,90 kr/ml vilket är ett ganska vanligt milliliterpris.

Här står det Forever Burgundy nr 106, en blodröd mörk färg
Här står det Forever Burgundy nr 106, en blodröd mörk färg

Den här färgen var lite svårfångad, men tänk blodröd, torkat blod och en gnutta mörkbrunt i det mörkröda. Riktigt snyggt på kortklippta naglar egentligen tycker jag personligen. Men nu har jag en lång-period igen, så jag målade på detta i torsdags kväll och ska se hur det ser ut under kommande vecka.

Långa mörka naglar
Långa mörka naglar från L’Oreal

Annars brukar jag helst ha franskt när det blivit så här långa. Sen klipper jag ner dem och börjar om från början. Och då gärna med mörkare lack.

Penseln var ingen superhit, men det gick bra att måla med. Mediumbred skulle jag säga och ingen rundad pensel nertill som till exempel Idun har. Lagren torkade snabbt och jag körde på utan uppehåll, även med topplacket. Det torkade snabbt och manikyren blev glansig och fin. Nu är det bara att vänta och se! 🙂

Det ser ut som alla nagellacken har ett topplack som går i samma ton som färgen på lacket, undrar varför? Det ser lite roligt ut, undrar bara om det finns en förklaring till det?

~Dagens beautyflash: Det sitter redan på naglarna, min överraskningspresent!

Dag fem och färgen håller fortfarande utan chippande
Dag fem och färgen håller fortfarande utan chippande

Hur länge sitter ditt nagellack på? Vad använder du för märken? Nån favorit? Jag byter aldrig bara för att jag blir uttråkad av just en färg, som jag vet vissa gör. Tycker det är skönt om jag kan lacka ca en gång per vecka, oftast varje söndagkväll. Hur ser din manikyrrutin ut, om du har nån?! 🙂

Kram Lotta

6 reaktioner på ”Långa naglar med L’Oreal

 1. Sofia 17 februari, 2015 / 22:13

  Just nu har jag inte lackat på länge! Tänker hela tiden att jag ska göra det men hinner/orkar inte med det på kvällarna.
  Jag har också upptäckt att det är stört omöjligt att få det att sitta snyggt mer än 3-4 dagar, förmodligen p.g.a. att jag skriver mycket på ipad och dator….Sliter hårt på nageltopparna även om du ska använda fingertopparna så tar naglarna en hel del stryk!

  Favoritmärke är Essie. Har några OPI som jag gillar också, men gillar inte storleken på flaskorna. Alldeles för stora. Är väldigt nyfiken på IDUNs nya men de har inte landat i butik ännu….och i ärlighetens namn har jag ju inte sådär stort behov av att skaffa nya färger…hahaha!

  Blir jag sugen på en mer udda färg har jag lärt mig att hellre köpa ett enklare lack för att se om jag kommer att trivas med färgen.

  Jag byter oftast lack för att det inte ser snyggt ut längre. Mina naglar mår också bäst av att inte hela tiden vara täckta av lack så jag försöker att ha perioder när de får ”andas”.

  Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Imorgon blir det extra tidigt då maken är bortrest och jag ska sköta ruljangsen själv. Imorgon ska det också skrivas argumenterande text med min etta. Den du! (På deras nivå förstås: mer en intro kring hur en sådan text ser ut och så får de följa en mkt enkel mall).

  Kram!

  3 dagar kvar….till lov!!!

  • beautybydonnachic 18 februari, 2015 / 12:49

   Men har du inte sett några IDUN-lack ännu?? Jag har sett dem på flera Apotek. Tror du kommer gilla både färgerna och själva lacket och penseln! ☺

   Hihi så gulligt att ha argumenterande texter med små ettor?! Jag kör ju det i både ettan, tvåan och studentklasserna och det blir ju ett sablans rättade, men ofta väldigt roliga och bra texter!

   Håller inget av dina lack mer än 3-4 dagar?? Med överlack och hela proceduren. Jag knattrar på hej vilt men ändå håller färgen bra. Det hänger ju lite på vilka naglar man har också. Det är så skönt att veta att jag har en manikyr som jag inte behöver tänka på under veckan.

   Håller med om att jag egentligen föredrar mindre flaskor så de håller sig riktigt fräscha och fina. Jag vet faktiskt inte exakt vilket märke som får min första plats. Både Essie, OPI, IDUN, Depends hybridlack gillar jag. Jag ska ligga lågt med inköp av lack, för jag måste beta av några flaskor. Det svämmar liksom över överallt!! 😁

   Oj det lät tufft att vara ensam flera dagar. Då får man faktiskt göra det så enkelt som möjligt för sig själv, shortcuts om det går!

   Varmaste kramen! ❤

 2. hanna 17 februari, 2015 / 23:22

  Ja, på mig är ett lack som sitter så länge helt bortkastat, det kan jag ju säga 🙂 För mig hänger färgen hänger så himla mycket ihop med vad jag har på mig, jag ser mer lacket som en accessoar till kläderna. Jag undviker rätt ofta att lacka – med färg, ofärgat lack med någon nagelstärkande effekt, har jag alltid – just för att jag tänker ”men nä, det passar säkert inte till vad jag ska ha resten av veckan, ska jag verkligen ödsla lack och tid och hålla på för att sen ta bort det i övermorgon igen?”
  Möjligen om jag hade hittat en riktigt bra nyans som kändes som en förlängning av mig själv och passade till allt? Men det har jag inte gjort.

  Efter att ha varit inne i en lång ofärgad period på grund av just det resonemanget målade jag med en rödorange nyans i går enbart för att det bröt av snyggt till en ljusgrå stickad tröja. Nu har jag försökt anpassa min klädsel till naglarna både idag och i morgon, men sen åker det.
  Haha, ja, alla har vi våra egenheter 🙂

  • beautybydonnachic 18 februari, 2015 / 12:26

   Haha, så roligt Hanna för jag tänker nämligen så själv också! ☺ Jag vill att lacket ska gå i stil med det jag har på mig och vilken stil jag vill ha just nu. Så när jag har långa naglar så är det nästan alltid fransk manikyr som gäller som sagt. Det tycker jag är klassiskt och funkar till allt! Kan du inte tycka att ett ljust i ”fransk stil” passar till det mesta? Jag tycker det är väldigt fräscht!

   Annars har jag ofta olika färger precis som du säger ska matcha en outfit. Men jag är för lat för att lacka var och varannan dag! 😁 Men att gå utan lack finns inte i min värld. Då går naglarna av lättare också. Jag väljer ibland kläder efter nagellacket istf tvärtom! Jag vill helst inte göra om hela proceduren med lackandet mer än en gång i veckan.

   Nu kom jag på ett som är snyggt, OPIs Bubble bath! Det kan vara en snygg subtil färg som passar till mycket! Eller Essies Marshmallows.

   Kul att det finns fler som tänker som jag! Tack för dina tankar om lackandet och färger! 💖
   Kram!

   • hanna 18 februari, 2015 / 20:24

    Jamen precis, latheten! Det är därför jag är väldigt mycket periodare, tror jag. Nu har jag kommit ur färgperioden och då kommer den in: Äh, jag kör på ofärgat lack, det blir enklast. Och så kommer jag in i den igen (nu kanske? det behövs nåt som drar blickarna från mitt vinterglåmiga ansikte och mitt hår som har en månad kvar till frisörtid…) och då blir det inte så besvärligt att ”måla om”.
    Dina färgtips var snygga! Jag lyckades ju lära mig använda ljust, ljust babyrosa (eller vad man ska kalla det) förra sommaren, efter att ha skolat in mig via ljust babyblått. Hyfsat otippat att jag skulle trivas med ljusblått, men det gav mig lite 60-talsvibbar och funkade bra med svart som är basfärgen i min garderob. Men, förstås, funkar det rosa bara till, hm, vissa typer av kläder… 🙂
    Jaja, jag är väl ett hopplöst fall kanske?
    Kram tillbaka!

   • beautybydonnachic 18 februari, 2015 / 20:53

    Hahahaaa Hanna, det är så roligt att du beskriver det svåra valet av nagellacksfärg! Trodde jag var lite on the edge, men kul att hitta likasinnade som ser naglarna som en asseccoar som man alltid går runt med och som folk verkligen lägger märke till! Jag har faktiskt fått beröm, komplimanger från okända människor, som ser mina händer (tex på en matbutik i kassan)! Det blir jag så glad över! Gulligt, och jag försöker själv ge komplimanger till människor på stan, så roligt att se någon spricka upp i ett leende! 🙂 Men ja, ta och testa något nagellack med en ytterst liten nyans på istf helt omålade. Babyrosa har inte alls varit min stil när det kommer till kläder, men på naglar blir det mer sofistikerat och ser mest ut att vara välmanikyrerade och omhändertagna händer! 🙂

    Kram kram!<3

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s