UNEs nya eyeliner

Ett stort hjärtligt varmt tack till varenda en av er som har kommenterat mitt halvårsjubileum och nu deltar i tävlingen om min hemliga lilla beauty-vinst! 🙂 Lilla och lilla, det blir nog lite mer än så! Men jag måste få nån dag på mig känner jag innan jag helt slumpmässigt kommer att dra en vinnare, och sedan hinna kontakta dig som blir den glada beautytjejen. Det blir före helgen i alla fall har jag tänkt mig! ❤

Igår visade jag på mitt Instagram @donnachic71 att jag haft på mig den nya eyelinern från franska märket UNE som jag fick som pressprov i brevlådan för ett tag sen, UNE Absolute Blacks Eyeliner Stylo. Jag har inte testat ett endaste dugg från detta franska märke. Så jag hade varken höga eller låga förväntningar kan jag väl säga. Men väldigt nyfiken!

UNE Eyeliner
Franska UNEs nya eyeliner i brunt

Det är en helt ekologisk produkt som till 100% innehåller naturliga ingredienser. Bivax och jojobaolja är själva formulan, och färgen (svart eller brun) är mineralbaserat järnoxid. De beskriver den som ett ”krämigt vaxpulver” och visst glider den på bra. Och det blev inget kladd eller andra oönskade skönhetsmissar efter att ha haft denna på mig en hel dag. Har använt den flera gånger och tycker om den.

Man skruvar upp udden på pennan för att få fram mer produkt
Man skruvar upp udden på pennan för att få fram mer produkt

Den beskrivs som en eyeliner som går att få till en liten tunn linje eller en tjockare som enkelt går att sudda med fingrarna. Bara av att titta på den så tvivlade jag på att den skulle kunna bli som en tunn fin eyeliner. Det blir ett lite tjockare streck än vanligt när jag använder denna. Om jag är ute efter riktigt tunna streck tar jag fram en annan eyeliner med smalare spets.

~Dagens beautyflash: Kvinnlig taxichaufför som berättade ett helt otroligt livsöde som ger perspektiv på tillvaron.

Swatches på UNE Absolute blacks Eyeliner Stylo
Swatches på UNE Absolute blacks Eyeliner Stylo

Jag tycker att den kommer mest till sin rätta om jag vill ha en lite tjockare linje som jag suddar ut lite och sen lägger lite av en mörkbrun skugga ovanpå. Snyggast så tycker jag personligen. Jag gillar formulan som känns krämig och just den här färgen i mörkbrun blir väldigt bra för mig som ofta använder bruna/taupe-färgade ögonskuggor till vardags.

Helt ekologisk eyeliner
Helt ekologisk eyeliner

Denna eyeliner släpps i butik den här veckan och kommer att kosta 125 kronor för 1,7 gram. Finns alltså i svart och i brunt, och på bilden är den brun. Den säljs bland annat på Kicks, eleven.se och lyko.se. Jag skulle kunna tänka mig att lägga 125 kr på den här pennan. Den blir snygg på, håller sig på plats och är inte svårmanövrerad på något vis. Men alltså inget för den allra smalaste eyeliner-linjen!

Om du blir intresserad av UNEs filosofi och deras utbud så kan du gå in här på deras egen hemsida och kika runt lite. Jag skulle absolut kunna tänka mig att testa flera av deras ekologiska produkter. Kanske blir något framöver, men nu har jag varit alltför flitig med klickfingret igen så no more shopping for me! 🙂

Hur högt rankar du ekologiska produkter när du väljer dina sminkinköp? Är det bara en bonus eller är det helst enbart eko som gäller för dig? Jag skrev i januari att jag gärna bättrar mig på den punkten under detta år. Blir mer grön. Så denna faktor har ökat för mig, men kan knappast påstå att jag letar just efter ekologiska produkter när jag ser något nytt snyggt som jag får starkt ha-begär av! Det är den nakna sanningen för min del. Finns rum för förbättring alltså!

Kram Lotta

10 reaktioner på ”UNEs nya eyeliner

 1. Rebecca 4 mars, 2015 / 09:50

  Kör ofta på eko på mina få smink produkter jag äger 🙂 känns bättre på något sätt. Kram på dig finis!

  • beautybydonnachic 4 mars, 2015 / 14:55

   Bra val Rebecca! 🙂 Det är ju så mycket enklare nu än för några år sen, för att inte tala om för 20 år sen då jag var ung! Då fanns det väl knappt något val i sminkdiskarna?! Så jag är glad att hela marknaden har bättrat sig så att vi som konsumenter får välja själva om vi vill gå all in på eko eller bara någon enstaka produkt. Jag har ju då lite att jobba på…, men bättre sent än aldrig! 😉

   Kram vännen! ❤

 2. hanna 4 mars, 2015 / 10:13

  Förlåt en möjligen dum fråga, men vad är då skillnaden på den här eyelinern och en kajalpenna…?

  Jag är nog mer och mer på väg åt det gröna hållet. När försöker tänka eko i allt övrigt börjar det kännas lite konstigt att inte alls bry sig när det gäller hudvård och smink. Samtidigt så vill jag ju ha bra effekt, och nu har jag ju hittat märken och produkter som jag vet funkar på mig. Risken med att byta till något annat är ju att det inte alls blir bra på mig (det gäller förstås alla märken/produkter) och jag har inte riktigt budget att slänga produkter i sjön och testa bara för den goda viljan.
  Däremot provar jag gärna enskilda produkter, en mascara eller ansiktsmask är ju inte som att byta hudvårdsrutin. Une har jag ögonen på lite, har haft en mascara därifrån som var helt okej, och priserna var väl vad jag minns inte heller jättehöga.
  Jag tänker att medvetenheten och att byta till eko där man tycker att man kan åtminstone är ett steg på vägen, för oss alla?

  • beautybydonnachic 4 mars, 2015 / 15:13

   Det var en mycket bra fråga Hanna!! 🙂 Jag kan faktiskt säga att jag undrar samma sak när det kommer till den här varianten som UNEs eyeliner till exempel. För basics är ju att en kajalpenna alltid är en penna, där man kan välja att måla inliner på vattenlinjen eller som en linje på övre och undre fransraden i alla möjliga färger. En eyeliner har sen gammalt varit de flytande med en smal mjuk eller hård filtspets och där man kan dra supersmala linjer på övre fransraden och eventuellt dra ut en vinge, winged eyeliner. De är ofta i svart, mörk brunt och har en flytande formula. Men det finns även cake eyeliner där man får jobba med en fuktad pensel och få upp färg på den från en fast kaka som finns i rätt många färger. Eller så kan en eyeliner vara en tuschpenna med en hård spets, eller en gelliner som man vrider fram formulan på och lägger på franskanten alternativt också en mjukare formula i burk. Det går ju absolut inte att sätta alla olika varianter av pennor som finns idag i bara två fack, kajal eller eyeliner. Det vimlar av hybrider, mellanting och alla tänkbara färger. Varför UNE valde att presentera denna som en eyeliner kan jag bara gissa att det är tänkt att kunna ha den som en mörk färg nära fransraden, kunna dra ut en vinge och kunna sudda, smudge lite och få en fin övergång till ögonskuggan?? ja det är väl det jag kan komma på just nu! 🙂

   Låter toppen att du tänker mer grönt, ditt resonemang går helt i mina spår där jag har övergått mycket mer till eko när det kommer till livsmedel så varför inte göra det när det kommer till hudvård och smink? Men jag testar också enstaka produkter i taget. Alldeles för dyrt att byta ut allt som redan finns i skåpen och det är verkligen inte grönt! Att inte göra slut på det man redan har, men sen kanske välja en ekologisk variant när den produkter tar slut? Absolut en bra start med att bli mer medveten konsument! Det är så vi ändrar utbudet på marknaden också, om det blir en större efterfrågan så kommer företagen haka på den gröna linjen mer!

   Stor kram till dig!

 3. Pernilla 4 mars, 2015 / 17:28

  Eko & grönt är nog tyvärr mest en tanke ”jag borde verkligen….” Sen ramlar jag dit på alla fantastiska produkter jag vill testa med eko & grönt förpassat ur minnet 😳 Borde verkligen bättra mig, det finns ju trots allt mycket bra eko & grönt att välja på!
  Ha en bra kväll!

  • beautybydonnachic 4 mars, 2015 / 17:51

   Ja du Pernilla, jag känner igen mig alltför väl! Det blir mest fokus på produkten i sig, än om den är ekologisk eller inte. Och javisst finns det riktigt bra ekogrejer numera, så jag kan inte riktigt skylla på nåt mer än mig själv! Men tanken finns nånstans i bakhuvudet iaf, så jag får väl skaka om skallen lite ibland och bättra mig för att jag faktiskt vill bli bättre på gröna val! 🙂

   Ha en skön kväll du med!

 4. Sofia 4 mars, 2015 / 21:59

  Jo, visst borde man. Men jag har nog varit, och är än så länge, mest intresserad av att hitta det där som passar min hud allra mest. Är det ekologiskt blir jag jätteglad. Inte vill jag bidra till sämre miljö så värstingar där får också kanske gå bort…
  Men det är jättesvårt. Känner så många som valt ”naturligt” ” ekologiskt” osv och fått jättereaktioner därför att det glöms bort att bara för att det är naturligt eller ekologiskt så behöver det inte vara ”snällt”, mot huden då i första hand. Så jag är lite försiktig.

  UNE hade jag en tid innan jag började med mer heavy stuff i sminkväg. Hade deras minderalpuderfoundation. Den var helt ok. Jag har också testat ett bronze men jag störde mig på att förpackningarna var så stora att produkterna hann bli dåliga innan de var slut. Inte så ekonomiskt eller mijömässigt. Har haft en ögonpenna och den var hård och svåranvänd. Det låter jättebra om de förbättrat den! Har provat deras flytande foundation men den passade mig inte heller, var inte alls bra! Men som sagt, det var för några år sedan och förhoppningsvis har de utvecklat sig!

  Ja, du. Har en jättebra närmsta chef. Och jag menar verkligen jättebra! X har gått lite in i den berömda väggen själv….knepig sits… Men x bryr sig verkligen om oss. Min rektor är också bra men på rektors vis så är det ändå som det är. Han är iaf lyhörd och försöker agera när signaler kommer från oss att vi inte mår bra, att det är för hög arbetsbelastning och uppmanar oss att säga till, de kan oftast göra något, även om det inte är jättemycket. Pratade med en kollega idag och hon sa samma sak som jag , att det är helt sjukt nu precis efter lovet!! Hon har 3:or också och är såklart stressad av de stundande nationella proven…..Iaf har det införts på order från skolledningen (rektor) att alla vår AE-möten ska ha den stående punkten ”arbetsbelastning” så jag vet ju att jag turen att ha en ledning som faktiskt bryr sig. Men- yrket är ju som det är- och det är där det måste förändras: att det förväntas att man ska jobba ihjäl sig om man är lärare. Att man ska ordna allt från A till Ö. Önskar så att jag hade en ”assistent” som jag kunde sätta på en hel del dokumentationssortering, som kunde ringa föräldrar om sociala saker, som kunde kopiera och skriva ut och…ja, en hederlig gammal sekreterare!!! Så jag kunde ägna mig åt att utveckla min undervisning, planera och utvärdera. Prata med föräldrar och elever om KUNSKAP, inte om sena ankomster….

  Nåja. Nu ska jag ge mig här!

  Ha en härlig kväll – och en underbar morgondag!

  Kramar!

  • beautybydonnachic 4 mars, 2015 / 23:08

   Men oj du har ju testat en hel del från UNE Sofia! Så roligt att höra dina erfarenheter av märket, inte så vidare positiva iofs, men det kanske har hänt en del sen dess. Vi hoppas på det! 🙂

   Japp det är en himla massa som man borde, för att inte tala om den förhatliga tandtråden! Bor granne med min tandläkare och det räcker med att se rakt över gatan till hennes hus så får jag dåligt samvete, haha! Knäppt, I know! 😀 Hur som helst, att bli en grönare konsument ser jag som ett långsiktigt projekt. Att vi är bättre på att välja eko på mataffären känns jättebra. Men har en del kvar där med. Kläder…, nope. Flyger, yes och klimatkompenserar inte! Kör bilar. Ja det finns massor på listan, men om jag försöker tänka lite mer på de gröna alternativen inom skönhetsbranschen så inser jag att det ibland är riktiga höjdargrejer som finns! Min okunskap är så stor att jag lätt missar guldkornen bland smink och krämer. Men tex så kan jag nämna några jag verkligen gillar: M Picaut, REN, Kjaer Weis, Cicamed och hmmm några fler som hjärnan inte hajjar just nu! 😉 Jag känner ändå att jag är på g, att jag blir mer medveten och gör vissa val annorlunda mot för förra året tex. Men nej, jag nallar inte på resultatet av en produkt eller på mina viktigaste hudvårdsprodukter. Så långt har jag inte kommit, och kommer nog inte att göra heller. Där är resultat absolut prio ett! Men I am moving on… (underbar sång!) och det får väl ta sin tid, den här gröna processen jag ändå är mycket mer medveten om idag!

   Åh så underbart men också överraskande att du har en chef som gör allt för sin personals bästa och en rektor som tar ansvar för sin personal och är ordentligt medveten om hur pass stora problemen på arbetsplaten faktiskt är! Blir tyvärr (får jag lov att säga) positivt överraskad av det du beskriver. Har inte varit med om det själv och har inga kollegor på andra skolor som säger det du säger heller. Det ligger ju dessvärre djupare än en enskild chefs kunskap och hjälp. Detta är ett systemfel som sitter i grunden i vårt yrke. Och det kommer vi inte åt förrän våra politiker gör något ordentligt radikalt annorlunda inom en snar framtid. Vi går mot stor lärarbrist inom bara några år, och vem vill bli lärare där det förväntas att man helst inte ska ha ett eget liv?? Alla blivande studenter blir ju bortskrämda! Tacka 17 för det!! Allt fler vittnar om den sjuka arbetssituationen, och vid varje valår kommer detta upp men ingenting görs tillräckligt mycket för att det ska märkas i vår kalender och antal timmar jag har jobbat denna vecka.

   Nej ska inte bli långrandig, stackars ni andra kära bloggläsare! Men ni får hoppa över vårt jobbsnack haha! Snabbt scrolla vidare 🙂

   Tack jag ska göra som du och försöka att inte sitta uppe som en nattuggla, för det kommer bli en ordentlig tuff period från och med imorgon och ett tag framöver. Jag åker till Dalarna, där jag växte upp, och en begravning står på agendan uppe på allt annat. Så jag kommer faktiskt att vara lite frånvarande från bloggen en liten stund. Mitt i allt firande och härliga kommentarer från mina käraste läsare. Men så ligger det till. Jag väljer att berätta det här och skriva ihop ett litet inlägg om det till imorgon bitti då jag drar uppåt landet.

   Hoppas iaf att du får en underbar morgondag och ett riktigt skönt veckoslut!
   Stor kram!! ❤

 5. Ulrica 4 mars, 2015 / 22:29

  Det där är något jag är dålig på får jag lov att erkänna.
  De få, väldigt få, gånger jag har köpt någon ekologisk produkt så har jag inte varit riktigt nöjd och återgått till min gamla vanliga istället.
  Borde definitivt testa fler, finns garanterat likvärdiga alternativ som är minst lika bra som det jag använder idag!

  Kram Ulrica 💗

  • beautybydonnachic 4 mars, 2015 / 23:17

   Du är långt ifrån ensam om exakt det där du beskriver Ulrica. Jag känner igen mig väldigt väl och numera finns det faktiskt riktigt fina alternativ. Den creme-foundation och creme-rouge som jag köpte från Kjaer Weis är ett riktigt bra exempel men väldans dyrt. Fast jag lyckade knipa dem på 40% iaf! Jättenöjd med båda två! Det enda trista är att jag inte ser helt fin ut i pannan när jag penslar på basen så länge jag är så här yttorr. Men det är det enda. De känns superlyxiga med sina tunga vackra askar som man köper en mycket billigare refill till. Även M Picaut, REN och Cicamed har jag bra erfarenheter av. inte som hel hudvårdsrutin, men enstaka produkter som jag kan lägga till min vanliga för att variera mig lite.

   Minns du vilket märke som du blev besviken på? För jag nallar inte på kvaliteten eller resultatet bara för att göra ett grönt val. Där är jag lite nördig och vill ha det absolut bästa för min hy. Men naturligtvis en stor bonus om det är en ekologisk produkt då!

   Vi får tipsa varann när vi ramlar över något bra! 🙂
   Hoppas du sover bra inatt! Jag måste bums i säng och helst sova också! Kram kram! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s