John Frieda 7 days vs Gollumhåret

Det är många med mig som upplever sitt hår tunt, platt och trist. Jag går så långt att jag ständigt kallar mitt hår för Gollum, eftersom det känns som om jag verkligen inte har många strån att lägga i kors! Känner mig som den lilla figuren i filmen! 🙂 Får alltid leta volymprodukter och tänka på att inte tynga ner håret med fel sorts saker.

John Friedas event så var en serie specifikt inriktad på volym. Jag har nu provat den specialprodukt som kom med schampot och balsamet (som jag inte har provat), och det är den lilla pumpflaskan med namnet 7 days volume in shower treatment, (näe inte 7 days hybridnaglar denna gång!)

John Friedas volymserie 7 days
John Friedas volymserie 7 days

Faktiskt så har jag varit riktigt duktig och gjort precis som man ska! Efter tvätt och balsam ska några pump av 7 days volume masseras in i håret, med mest fokus på kronan, alltså högst uppe på huvudet. Det är en lite geléartad tjockare blå produkt som ska in i håret. Den ska verka några minuter och sen bara sköljas ur och sen är du klar att kliva ut ur duschen.

En pumpflaska som tog slut ganska snabbt
En pumpflaska har stått i min dusch under mars månad och närmar sig sitt slut.

När jag sen har gjort som vanligt, haft i min hårolja men hoppat över en stylingprodukt för att känna skillnaden, så känner jag att håret har blivit något fylligare och lite strävare så man kan jobba lite med det. Inget platt fall direkt som jag skulle få utan någon hjälp av produkter. En bättre textur och lättare att få till en snygg frisyr eller uppsättning.

~Dagens beautyflash: Okänd kvinna hör av sig på min mejl och vill visa sin uppskattning, helt oväntat men oj så trevligt!

John Frieda 7 days volume
John Frieda 7 days volume ska ge håret en fylligare textur och ge en synbar skillnad av mer hår.

Så den här lilla flaskan var inte så tokig. Köpa den nu när den snart tagit slut? Ja kanske! Det som hindrar mig från ett rungande JA är den extra proceduren i duschen som redan innehåller så många moment. (Lite skillnad mot när min man tar en dusch!) Det skulle vara lite enklare och smidigare om jag hade fått en stylingprodukt med samma verkan att ha i håret när jag kommer ut ur duschen, istället för en tredje ursköljning av en produkt i duschen. Kanske en smaksak.

Annars håller den måttet helt okej tycker jag. Den håller sitt löfte om mer volym och till priset 99 kr är den verkligen värd att prova om du har samma typ av hår som jag har. Den räcker dock inte särskilt länge med sina 100 ml (1kr/ml).

Demo av volymprodukten som vi sen fick känna på
Demo av volymprodukten som vi sen fick känna på

Att det skulle byggas upp volym efter tid är däremot något jag inte märkt. Det står att man ska ha i denna ca varannan tvätt, alltså få sju dagars volym innan du behöver ha i den i håret igen. Njae, det kan jag inte säga på rak arm, men möjligtvis en liten skillnad. Där fallerar denna lite i mina ögon.

Ser du vilken sida modellen har produkten i?
Ser du vilken sida modellen har produkten i? Japp, åt vänster i bild.

Inte ofta jag skriver om hårprodukter, och i den takt som jag avverkar sådana kanske jag skulle dela med mig mer! Jag är på en ständig jakt på den magiska volymprodukten!

Vad är ditt bästa stylingtips för att få upp volym och allra helst få till det där hollywoodsvallet om du inte är en lyckos och redan född med det?? Har du hittat ditt hårvårdsmärke, eller blandar du hej vilt och plockar guldkornen? 🙂

Kram Lotta

12 reaktioner på ”John Frieda 7 days vs Gollumhåret

 1. Linda 24 mars, 2015 / 21:04

  Låter ju som något för mig men glömmer ofta att ta in såna där produkter i proceduren, jag vet attt jag börjar men sen rinner de bara ut i sanden. Men kske värt att prova 😀 Kram

  • beautybydonnachic 24 mars, 2015 / 21:27

   Haha ja jag vet ju, känner igen mig! Därför skrev jag att jag hade ”varit duktig” för jag har hållit i proceduren sedan jag började med pumpflaskan i duschen. Och det är dessutom inte poppis med ännuuu fler flaskor i duschen! Då säger jag bara gå ner och duscha i den andra så får jag ha min ifred! 😉

   Jamen varför inte ge den en chans, för en hundralapp? Tror du kommer känna skillnad! 🙂
   Kram! ❤

 2. kashaya 24 mars, 2015 / 21:12

  Ungefär samma som jag kommit fram till efter att ha använt den. Man märker lite skillnad efter att man använt den men jag har inte heller märkt att den skulle bygga upp någon volym.

  • beautybydonnachic 24 mars, 2015 / 21:39

   Ja precis, det stämmer ju in mycket på min egen upplevelse det du beskriver. Så visst lät det vara lite too good to be true, men är glad att den ger volym på en snabbt och enkelt sätt ändå. Trodde väl inte riktigt på denna produkt om jag ska vara ärlig, så där blev jag motbevisad! 😉
   Kram!

 3. Lilian 25 mars, 2015 / 10:50

  Tänk så olika det kan vara. Jag lägger ner enormt mycket tid och energi på att få håret att bli eller åtminstone kännas mindre tjockt. Tunnar ut, köper produkter som tynger ner, plattar för att få ner lite av ”volymen”… En gång blev jag så irriterad på mitt hår att jag helt enkelt rakade bort underhåret upp till halva huvudet. Syntes inget när överhåret var utsläppt men äntligen kändes det lite lättare. Jag har alltid önskat mig tunt hår!
  Kram

  • beautybydonnachic 25 mars, 2015 / 13:41

   Nämen åååh, Lilian det är ju min dröm att ha sånt hår som du har!! Och så rakade till och med bort hälften, hahaa!! 😀 Du är ju grym! Tänk ja, vilka olika förutsättningar vi har! Min högsta dröm är någon annans mardröm. Jag kan förstå ditt dilemma. När jag frågar vänner som har det där hollywood-svallet som jag dregglar efter, så säger alla samma sak. ”Guuud så jobbigt att tvätta, reda ut och för att inte tala om att få det torrt efter duschen?!” Plus att håruppsättningar bara rasar ner av tyngden och det blir svettigt.

   Så jo, jag ska ha dig i åtanke när jag sitter här med mina fjösiga strån på skalpen! 🙂 Roligt att du beskrev ditt motsatta problem!
   Stor kram till dig! ❤

 4. Sofia 25 mars, 2015 / 20:13

  Jag tillhör de som har tjockt hår. Eller rättare sagt mina hårstrån är tjocka! Däremot har jag NOLL självfall så det är urknepigt att jobba med. Mitt hår äter hårspray….Det enda som kan hålla upp litegrann är dessa torrschampon som numera finns och som jag använder första dagen efter dusch (om jag duschat på kvällen) och sedan är det bara mindre mängd hårspray som behövs. Men mitt hår blir tungt pga av de tjocka stråna….

  Klipper också ur det lite hos frisören för att lättare få lite volym! Och vad schampo och balsam det går åt i ett tjockt hår….

  Nu ska jag återgå till Kemi och Showbie och fundera över vad jag ska säga på medarbetarsamtal så jag kan få en 10 000 kr mer i månaden… ”wink”. Några tips? Hehehe.

  Kram!

  • beautybydonnachic 25 mars, 2015 / 20:55

   Men åh, du också Sofia?? Jamen grattis till er alla som har hår då! Hmpf. Vid nästkommande frisörbesök var snäll att be frisören samla ihop det urklippta i en liten påse som du sen snällt skickar över till mig för påklistring! Bra, då har vi hittat en lösning för både er med svallet och mig som Gollum!:D

   Näe jag veeet, det kan verkligen vara en pain in…, med för mycket hår också. Och på sommaren brukar jag vara lite gladare åt min luftiga hårman. Plus de gånger jag fixar med uppsättningar där jag klarar mig på två hårnålar och en rejäl hårspray bara! Sen är jag snygg i flera dar! 🙂

   Och jag som tycker jag använder mycket schampo (alltid två tvättar i duschen pga alla stylingprodukter) balsam och de dyra flaskorna går åt som smör. Men då kan jag tänka mig hur dyrt det är för dig! Huu!

   Självklart ska du ha tio lax extra! Det är bara att knalla in med den förvissningen och hålla huvudet högt så blir det en deal! Och för 17 mänska, skriv upp alla dina veckotimmar, och hur mycket övertid du redan ligger på så kan det kanske få chefen att förstå hur energisk, ambitiös och hårt arbetande lärare du faktiskt är! Räcker inte det så kan jag kopiera våra konversationer och skicka över till personen i fråga! Nu gäller det Sofia! Inställningen är allt, det vet du, och you are worth it! Without a doubt!! Lycka till och rapportera! 🙂

   Största kramen! ❤

   • Sofia 26 mars, 2015 / 22:34

    Tack för pepp- och jag ska komma ihåg en liten påse nästa gång jag klipper mig! (hehehe)

    Min närmaste chef är världens bästa chef, och det menar jag, har aldrig haft en sådan bra chef-någonsin!
    Det är hen jag har mitt samtal med. Det gick nog bra (vi diskuterar aldrig siffror direkt), eller det gick bra, inte nog! Ska bli spännande att se vad det resulterar i i lönekuvertet. Samtalet om lönen får man ha sedan, när man fått sitt, liksom inför nästa omgång. Lite knäppt men inget vi kan göra något åt. LR…
    Eftersom jag är förstelärare så hoppas jag att jag ändå får lönelyft, och inte minst, så det inte blir så att de där extra pengarna man får ”minskar” varje år….
    Jag har nämnt att min försteläraruppdrag tar massa extra tid så vi får se…! (Allt annat tar ju också en himla massa tid och energi såklart)

    Nu ska jag återgå till lite mer tänk innan jag kastar mig i säng- är jättetrött!

    Kramar till bästa Lotta!

   • beautybydonnachic 26 mars, 2015 / 23:24

    Å bra där Sofia, glädjer mig verkligen att höra att du känner att din chef är bra, du har nämnt det förr, och min tilltro till rektorer är för evigt sargat men det kanske inte ens är en rektor du talade med? Hur som helst, hejja dig som fick fram allt och som även för stödet uppifrån! Tror absolut det kommer synas i lönekuvertet, men som sagt där har ju LR och den där potten nästan redan all makt över! Jag gick upp 10000 kr i lön på bara mina första år som gymnasielärare, (med en attans olika uppdrag ovanpå min tjänst), men sen plötsligt tog varje krona slut och ingen fick mer än nån hundring och allt stannade av. Vems fel det var kunde vi inte lista ut, trist för det hade gärna kunnat få fortsätta, haha! 🙂

    Glad att du kikar in här och skriver, fastän du är helt slutkörd och ska kasta dig i säng! Tack för det!
    Sov gott och nattkram! ❤

 5. Emma 28 mars, 2015 / 14:20

  Jag är ju också en av de där med tjockt, tjockt hår.. Varje besök hos frisören börjas med att tunna ut så att det går till att få en frisyr av det hela, haha. Jag är nog ungefär världens lataste människa när det handlar om att göra i ordning håret. Tjoff upp i en snodd och sen är det klart! Skulle så gärna orka stå och fixa till Hollywood svallet varje morgon, men nej.. Dessutom har jag en ganska avlång, smal ansiktsform så jag ser ut som en häst om jag har håret utsläppt ;D
  Funderar på att göra något radikalt nästa gång… mitt hår växer dessutom som ogräs, så om det inte passar så är det snart utväxt igen.

  Mina must-haves är torrschampot från Lernberger&Stafsinger, hårsprayen från Tigi och håroljan från Schwarzkopf. Klart!

  • beautybydonnachic 28 mars, 2015 / 20:35

   Aaahhgg!!! Alla har ju hååår utom jag!!!!! 😦 Tunna ut håret?? Betyder skallig i mina öron!! Och du svassar inte ens omkring med glamlooken du har?! Borde vara förbjudet med hårsnoddar!

   Okej, lyckos dig oxå Emma! Jag kanske får grovt hår när det blir grått. Har hört att det kan hända!

   Ha en skööön kväll nu! 🙂

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s