Dr. Temt ordinerar lugnande

Det är så fantastiskt roligt att hitta nya guldkorn i beauty-djungeln, särskilt när det kommer till helt nya märken jag aldrig hört talas om! Österrikiska Dr. Temt är ett av dem!

Dr. Temt ansiktsmask
Dr. Temt ansiktsmask

Hudvårdssalongen ACASIA är enda agentur för Dr. Temt  i Sverige. På salongen vid Mariatorget i Stockholm finns hela serien, såväl som på onlineshoppen där du hittar hela paketlösningar för just din hy.

Den här masken, Resolution, som är till för irriterad och känslig hud beskrivs så här:

 

17 reaktioner på ”Dr. Temt ordinerar lugnande

 1. Sofia 7 april, 2015 / 13:10

  Hahaha. Nä ett val går inte. Måste jag? Elemis Exotic moisturizer anti-age. Underbar!

  Måste fråga dig;
  Exuviances serum: vespera och Collagen booster? Vad är skillnaden? Och vad gör Vespera så bra? Nyfiken!

  Kram!

  • beautybydonnachic 7 april, 2015 / 15:28

   Haha, näe usch så sträng jag var med den frågan! :/ Kan ju själv knappt svara på den! 😀 Det är ju faktiskt dagsläget och behov som gäller, men visst kan man ha favoriter! Elemis har underbara produkter, många som jag beställt från Lookfantastic. Synd bara att de har gjort om fri leverans till fri enbart över en beställning på ca 500 kr. 😦 Så man får väl samla ihop ”ett behov” som når den summan för att få lite billigare produkter från UK! 🙂

   Exuviance har jag kört med i över 2 års tid nu. Med ett uppehåll förra sommaren, och ett uppehåll just nu. Så jag kan säga att jag fått en rätt bra uppfattning om serumen du frågar om Sofia! Men. Det är ju olika hudtyper vi alla har och jag är amatör…, men det vet du ju redan. So here we go! 🙂

   Vesperan var mitt allra första serum då jag började med Ex. Det förändrade hela min hud. Den bygger ju på två syrors kombination. Alla inkapslingar i pannan puts väck och jag fick upp en bra lyster och en ”ung hud” som en annan hudterapeut sa. Jag tror att Vesperan gjort mycket, både med dessa problem jag hade och även antiage under längre sikt.

   Så jag använde det både morgon och kväll ända tills nu i höstas då jag var till Elin på Skincity. Då bestämde vi oss för att gå in med lite mer antiage, som jag själv efterfrågade, och då rekommenderade hon mig direkt Collagenserumet. För det första så älskar jag känslan av att slippa klistriga Vesperan på morgonen och istället ha den enbart till natten och istället använda den mycket lättare och skönare Collagenserumet på morgonen. Så det är själva känslan, som jag tycker är en viktig faktor också då jag tycker man ska trivas med sin hudvårdsrutin.

   Skillnaden i verkan och resultat, så är Vesperan en bredare syraprodukt som rekommenderas till alla olika hudtyper och åldrar. Det är ett riktigt bra bas-serum som jobbar ordentligt på antiage, exfoliering och förebyggande mot åldrande mm. Ett väldigt bra serum att ha som grund till sin hudvård. Det är Exuviance mest kända produkt har jag märkt när jag har pratat med folk om märket! Många känner igen namnet. 🙂

   Collagen Booster är just ett kollagenserum som rekommenderas till mogen hy. Ingenting som en 25-åring behöver använda, (där rekommenderas ist Vesperan oftast om personen vill börja med Ex). Serumet är inriktat på att ge huden ett lyft med de peptider och den sammansättning av aminosyror plus hyaluronsyran som gör att huden både plumpas och stärks under en längre tids användning. Den hjälper huden att få mer fasthet och volym på ett sätt som inte är Vesperans number one-uppgift om du hänger med här? Även om Vesperan också är superbra att ha som en grund för bla antiage den också, så är Collagenserumet snäppet vassare för oss 40+ 🙂

   Jag trivs superbra med Collagenserumet på dagtid och tycker att jag kände resultat rätt så snabbt, kanske för att jag redan hade Vesperan i grunden. Men om man bara ska välja ett av dem så skulle jag faktiskt gissa att hudterapeuterna skulle säga Vesperan då den jobbar så brett. Och Collagenserumet som ett senare tillägg framöver i så fall. Precis som jag gjort. Antagligen inte så ovanligt.

   Som du vet är jag inte hudterapeut, men så mycket som jag och framför allt Elin har diskuterat fram och tillbaka angående min hud och vilka Exuvianceprodukter som hon rekommenderat mig, så känner jag att jag har lite på fötterna för att svara dig. Vi har diskuterat dessa serum en hel del (plus massa annat!!) och den här kombon blev perfekt för mig. Jag brukar inte gå in på djupare ”hudråd”, men jag hoppas du tar det för vad det är och hur min egen uppfattning om dessa också har känts på min hud. Plus att jag tänker på vad Elin har sagt till mig hur jag ska tänka angående serumen när vi satt och pratade rätt länge på mitt besök hos henne.

   Ett antagande alltså här, baserat på min egen upplevelse och erfarenhet, plus mina frekventa diskussioner med Skincity, så skulle jag tro att dessa råd skulle passa in på dig också med tanke på vår ålder och vad vi vill uppnå för resultat.

   Hur gör du just nu? Vad har hänt sen sist på hudvårdsfronten? Blev det inget lyckat, eller hur går tankarna nu? Du får gärna fråga mer om Exuviance som jag tycker gör otroligt mycket för min hud, om det är fler produkter du vill kolla av läget med eller så! Hoppas det blev något klarare, annars är det bara att hojta till, det vet du! 🙂

   Massa kramar! ❤

   • Sofia 7 april, 2015 / 16:34

    Åh. Tack för snabbt svar! Jag som bara slängde in frågan!
    Tankarna snurrar ganska friskt när det gäller hudvård… Efter att jag tagit bort PTRs syraprodukter så sa min hud ”ja tack och amen” och mådde mycket bättre. Det är två produkter jag gillar mest (glöm masker och sådant, där gillar jag att kunna blanda hej vilt med det som går): dag/nattkrämen och ögonkrämen som jag tycker har minskat djupet på mina rynkor synbart.

    Dock har jag ff visst problem med plitor/finnar (mer röda fläckar liksom, svårbeskrivet!), men de minskade också när jag slutade använda PTRs unwrinkle peelpads. Nog blev jag len av dem: men inte så fin…. Exuviances Skinrise bionic gillade min hud mer…den använde jag tillsammans med BP förut (fungerade bra!).

    Så jag funderar och lurar. Vad ska man ha? BP igen? Åtminstone till sommaren tror jag… Eller helt annat? Och vad i så fall? Biodroga MD? Exuviance (fixar min hud syrorna där tro?) Både Elin och andra har rått mig att återgå till BP eftersom jag fick fin hud av det. jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag tvekar? Krämerna från PTR som jag gillar går dessutom att kombinera med BP. Men ändå så funderar jag. Kan inte riktigt sätta fingret på det. Var jag missnöjd med BP? Nä, ville bara har mer resultat. Är det kanske det som stör mig? Att jag vill ha mer än vad kakan kan ge?

    Skulle vilja träffa en riktigt bra hudterapeut live som kan mycket om många märken och få en rejäl analys! Jag har också Elin att bolla med, skulle vilja träffa henne live och få en diskussion! Vore guld värt!

    Imorgon ska jag på ansiktsbehandling (fick ett presentkort hos lokala som måste användas!). Ska se vad den hudterapeuten säger om min hud. Men vet inte riktigt vad jag känner för den terapeuten….får se….Tänk att det känns tryggare med en som man aldrig träffat, bara mailat med, än en irl person! Sjukt!!

    Jag skulle eg. tro att Exuviance skulle fungera. Men?

    Just nu har jag på eget bevåg (men har i efterhand rådgjort med Elin!) tagit bort PTRs rengöringsprodukter och använder istället Biodroga MDs Clear+ för att se om det kan hjälpa mot ”plitorna”. Det ska gå, jag får känna själv, det går tydligen inte att vara helt säker. Än så länge gillar jag rengöringen jättemycket. Ansiktsvattnet har jag bara testat 2 ggr än så länge.

    Men vet du- måste ta med det här också i historiens längsta kommentar- jag känner mig sååå duktig: I veckan har jag gjort slut på 3 produkter! Håller på att försöka ta slut på 2 flaskor C-esta från Jan Marini som jag hittade i mitt skåp. Efter mailande med Elin insåg jag att BÅDA var serum! Hahaha, jag som använt ena som serum och den andra som ansiktskräm! (står face cream på den…) Ja nedrans vad c-vitamin jag fått i 4 dagar nu! Så ser du en gående apelsin så är det jag ! 🙂

    Jag gräver i skåpen och rensar. Har gett bort smink jag inte använder (sånt som går att ge bort) och det känns så bra! Det kommer till nytta! Kan verkligen rekommenderas! Och hittar jag slattar i burkar så fram med dem, kolla att de är kompatibla med det jag använder, och så använda!! Hoppas att jag ska göra slut på en hel del nu….

    Många kramar, innan wp säger att kommentaren är för lång!

   • beautybydonnachic 7 april, 2015 / 17:03

    Att träffa en hudterapeut är det första du ska göra, så superbra att du hade planen klar för det redan! Sen om du vill, kan jag återigen råda dig att bara visa upp dig hos ACASIA, där en konsultation är gratis. Om det är så att du vill se lite mer vad proffsen tycker. Fler rekommendationer. Betyder inte att du måste göra alls som de säger. För att bena ut detta själv…?? Nej, det blir too much. Särskilt vi som klickar hem mycket och byter och grejar och får råd över nätet. Vill få ut det bästa och vet eg inte hur. Det är ju en jädrans djungel där ute! Och som du själv sa, man vill ju bara ha det bästa resultat som går att få! Och hur vet man det?? 😉

    Men att städa upp i skåpen, yes jag hakar på direkt! 😉 Jag har börjat lite smått och kastat några tomma flaskor, känns superbra att röja lite här och där! Har också gjort presenter av vissa saker och slattar har gått åt! 🙂

    Hoppas verkligen att du får något positivt ur träffen med hudterapeuten, och skriv gärna vad hon sa. Och vilka märken hon jobbar med. Det ska man ju också ha i åtanke på varje salong… alla talar såklart i sitt eget språk med det de är vana att jobba med.

    Lycka till Sofia! Nåt är ju uppenbarligen inte helt rätt med din hud, och jag hoppas du hittar rätt nu!
    Största kramen! ❤

 2. cultureofmakeup 8 april, 2015 / 08:41

  Oj, nej det var ett nytt märke för mig! Men kul att det verkar funka så bra för dig? Kanske något att testa? Jag är lite ”between masks” just nu och letar efter något nytt. Håller just nu på och använder upp en gammal provförpackning av en mask från MD Formulations, en brightening nånting. Blev imponerad över lystern jag fick av den. Men den finns ju typiskt nog inte att få tag på längre, eftersom MD inte säljs på den europeiska marknaden längre. Får hitta nån annan favorit i stället.

  • beautybydonnachic 8 april, 2015 / 10:24

   Javisst är det trist att MD Formulations inte säljs här längre, helt galet!! Jag köpte på mig lite när de såldes ut. 😊

   Jamen Therese, det här märket skulle kanske vara ett perfekt komplement till din övriga hudvård eller mellan märken, då det är rekommenderat till personer med rosascea! Om du vill så mejla eller ring och prata med Kristin som är den hudterapeut som själv har rosascea och som utförde den första IPL-behandlingen på mig (dags igen nästa måndag!) De har prover på de märken som de jobbar med, så om inte annat kanske du kan få prova på?? Kolla lite på deras hemsida acacia shop.com om du vill veta mer!
   Största kramen! ❤

   • cultureofmakeup 9 april, 2015 / 11:56

    Ja jag får kanske slira förbi och kika på vad de har någon dag! Tack för tips!

 3. Maria 8 april, 2015 / 19:58

  Har aldrig hört talas om detta märke, men det beror antagligen på det du säger, att jag inte varit på en salong på länge! Borde verkligen göra det nu och vårstäda huden lite! Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska göra någon kur eller en klassisk som alltid är skönt? Vad skulle du välja om du fick välja? 🙂

  • beautybydonnachic 8 april, 2015 / 21:06

   Åh jag önskar att jag fick göra en lite mer grundlig behandling än bara en klassisk ansiktsmask där de rengör lägger mask och cremer. Vill hemskt gärna se nu vad IPLen kan göra innan jag tar några vidare beslut om hur jag ska ta hand om min hud! 🙂
   Kram!

 4. Lena 8 april, 2015 / 20:01

  Min absoluta favoritmask är rosmasken! Det har den varit från dag ett, men visst kan det förändras under tid och vad huden behöver. Tex så körde jag Camu Camu hela tiden ett tag, men nu är det samme man men rosen istället! Din? Kan du svara på det? 😉

  • beautybydonnachic 8 april, 2015 / 21:04

   Jamen det där är två av mina favoriter också! Men ingenting slår La Prairie sleep mask, åååhhhh ljuvligt!! Men i den här vanliga världen så är det en ny fuktmask som stärken min hud och som matar på med all fukt jag kan få! Och det är Dr Temt som jag visar i inlägget, superskön!
   Stor kram! 🙂

 5. Sofia 8 april, 2015 / 20:30

  Åh Lotta. Orkar inte skriva allt här igen så jag tänkte att om du orkar läsa om hur det var hos hudterapeuten så kika in på bloggen. Skrev allt där. Nästan.

  Ska se om jag orkar ta vägen förbi Acasia på fredag. Tror du de kan kolla på min hud om man bara tittar förbi utan bokning? Skulle gärna vilja ha en second opinion…

  Och nä, det är inte så illa som det låter. Mest jag som är trött men lite besviken på produkter som inte alls gjort jobbet. (och jag som inte kan något om hud. Men jag ska väl inte kunna det egentligen, jag är ju inte hudterapeut…, jag har alltid haft svårt att ”beskriva” hur huden ”mår”. Behöver bolla med någon.)

  Tusen kramar bästa Lotta!

  • beautybydonnachic 8 april, 2015 / 21:01

   Nämen vännen! För det första så har jag gått in lite då o då på din blogg och märkt att du inte haft tid att blogga så jag har missat det här senaste rycket, förlåt! ;( Och för det andra, gud vad jag känner med dig!! ❤ Det låter som om ingenting är särskilt tipp topp just nu. Och plitor runt munnen brukar betyda magbesvär sa alltid en gammal hudterapeut till mig. Nä du kanske inte får i dig det bästa i kostväg, men vad är det för fel med huden?? Att du gått runt och varit lika yttorr som jag, fast inte vetat om det och då inte behandlat det såklart! Det gör ju att man ser mindre fräsch ut milt sagt… Vet ju själv! Fyyy och usch så himla trist! Men en sak är riktigt bra och det är att du faktiskt fick veta att det är nåt knas här som du inte kan laborera med själv. Du behöver mer hjälp än online och klicka hem snygga burkar som lovar härliga saker! Nej jag vet att du är mer påläst än så!! Men känns det igen?

   Jag tycker att du tar numret till ACASIA och ringer och frågar om du får komma och bara visa hudstatus och om de kan titta på dig och ge dig en konsultation. 08-640 30 05 Det kan hända att de vill att du köper deras produkter, jag har ingen aning, men säg isf att du måste tänka på allt som varit nu ett tag först. Vilket märke hade hudisen idag?

   Jag skriver ett mejl till ägaren av salongen och förbereder henne på att du ringer under morgondagen så får ni ta det därifrån. Det känns i mina öron som om du har bytt märken lite då och då och inte riktigt fått de resultat du varit ute efter. Proffsen kan iaf se om det handlar om yttorrhet, obalans, andra saker som inte vi själva kan ställa diagnos på. Och får du rätt hjälp kommer det kosta dig mindre än alla dyrgripar du klickar hem. Det får kosta till en viss nivå, men då ska jag veta att det är det som är rätt för min hud!

   Du låter ju inte glad, och on top of things är lovet snart slut igen… Om jag var du så skulle jag absolut se till att få ett till utlåtande innan ekorrhjulet startar igen!

   Jag skriver ett mejl till Anna-Karin nu, och så hoppas jag att Kristin jobbar på fredag, hon som gjorde min behandling. Om det är fullbokat kanske du kan få ett snabbtitt bara, ett tränat öga ser mer än vad vi gör!

   Sköt om dig nu kära Sofia, så skickar jag tusen varma kramar till dig! ❤

   • Sofia 8 april, 2015 / 23:41

    Vad snäll du är Lotta. 💟 Jag ska se om jag hinner ringa imorgon, har middagsbesök på G. Guinot hette märket hon hade. Hon tyckte att jag skulle testa det, såklart, men kanske annat till hösten, t.ex. Dermaceutic. (Som hon också hade….) Har googlat lite om det: salongsmärke.

    Mina Ptr som jag gillar innehåller det jag behöver men troligen inte på rätt sätt för mig? Lutar lite åt BP nu….vet ju att A – vitaminet var bra. Om inte annat för att få bra omstart över sommaren.

    Knepigt är det Skulle vara intressant att gå till en hudterapeut som jobbade med många olika märken.

    Mår ok, är lite low just nu bara eftersom det blev så knepigt. Det intressanta är också att hon inte pratade så mkt fukt utan tyckte att det är collagen som är viktigast, och lyster via t.ex c-vitamin…. Är inte fukt a och o mot yttorrhet?!

    Vet precis vad du menar med tjusiga burkar som lovar mycket. Klart man tar det med en nypa salt. Och just nu tänker jag inte klicka alls. Väntar och tänker istället . 😉

    Kramar!

   • beautybydonnachic 9 april, 2015 / 08:31

    Skriver lite snabbt svar till dig, har fått svar fr Acasia att de tar emot dig på en konsultation så fort du ringer. Du har prio ett och de vill se hur du ser ut!! ❤
    Kram kram!

 6. Sofia 9 april, 2015 / 09:55

  Men åh, vilken guldmänniska du är Lotta! Kramar!

  • beautybydonnachic 9 april, 2015 / 15:06

   Massa kramar tillbaka till dig Sofia!! 🙂 Tyckte liksom du behövde lite coming your way…. ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s