Olaplex på Operaterassen

Det var en fullsatt lokal på vackra Operaterassen i tisdags då det amerikanska utbildningsteamet kom för att presentera det nya helt revolutionerande medlet för vårt hår! Produkten som kan laga ett skadat hår! Say what?

Olaplex presenterades av det amerikanska utbildningsteamet under en presslunch
Olaplex presenterades av det amerikanska utbildningsteamet under en presslunch

Jodå, en enda molekyl gör att bindningar inne i hårstrået lagas!

Olaplex – en molekyl som förändrar allt.

Så presenteras produkten på pressmaterialet vi fick med oss. Den består av tre varianter:

 1. Bond Multiplier är den starkaste varianten som frisören blandar in i blekmedlet eller färgningen på salongen.
 2. Bond Perfector är den näst starkaste som också används av frisören när blekningen/färgen sedan sköljs ur. Innehåller 15% av molekylen och ska sitta i minst 10 minuter.
 3. Hair Perfector (som vi fick med oss hem), använder kunden mellan frisörbesöken 1 ggn/v. Används före schamponering i handdukstorrt hår i minst 10 minuter. Den innehåller 12,5% av molekylen.
Lanseringen har gått fort och många salonger använder Olaplex redan på sina kunder.
Lanseringen har gått fort och många salonger använder Olaplex redan på sina kunder.

Olaplex produkt lagar alltså håret i tre steg. Låter too good to be true, men Jordan och Slim berättade att de jobbar med många kändisar i USA som snabbt måste kunna byta färg mellan filmningar, och med det här medlet är det nu möjligt att göra det utan att förstöra håret helt och bli tvungen att sätta i extensions på dessa kunder istället.

Jordan och Slim från USA berättade hur snabbt detta har spridigt sig, en frisörs största lycka!
Jordan och Slim från USA berättade hur snabbt detta har spridigt sig, en frisörs största lycka lät det som!

Olaplex innehåller varken silikoner, sulfater, ftalater, DEA, aldehyder. Det är inte testat på djur. Det Olaplex gör är alltså att återskapa brutna disulfidbindningar i hårstrukturen. (detta är grekiska för mig, men kanske inte för dig?) När man bleker håret, använder hög värme för styling och allt annat som sliter på håret, så går bindningarna av. Men nu finns det en chans till att reparera skadan.

Jag är ju lååångt ifrån frisör, så det vore hemskt intressant att få höra av någon som kan hår, och allra helst av någon som jobbar med Olaplex, vad de tycker. Den svenska ansvariga tjejen sa att det är en kanonbra produkt som hon använder mycket på sina kunder.

Jag har bett Mildh Press om en mejllista på salonger här i Stockholm och norrort där jag bor, för det skulle vara jättespännande att få prova en full behandling, inte bara den flaska med nr 3 som vi fick med oss ett prov på.

Medan de berättade om Olaplex fördelar, så njöt vi av både utsikt och god lunch.
Medan de berättade om Olaplex fördelar, så njöt vi av både utsikt och god lunch.

Jag klagar ju alltid på mitt Gollumhår som är typiskt tunt, fint skandinaviskt hår som gör att jag måste vara väldigt försiktig med vad jag gör. Jag har inte blekt slingor på minst tio år. Jag gick över till att färga slingor. Och de senaste åren gör jag bara vanliga toningar för att skona mitt hår så mycket som möjligt. Självklart använder jag bara produkter som min frisör rekommenderar. Så hår är av stort intresse för mig, och säkert flera!

Operaterassens fina lokal ligger i samma hus som Operan, och Opera Café längst ner i Kungsträdgården i Stockholm. Utsikten vetter ut mot slottet, Strömkajen och Grand Hotel. En vacker solig dag men otroligt kalla vindar.

Kungliga Operan i Stockholm
Kungliga Operan i Stockholm, från framsidan.

På baksidan av det här fina huset gick vi in till Operaterassen där Mildh Press hade anordnat denna presslunch väldigt fint, alltid lika trevligt att gå på deras event!

~Dagens beautyflash: Materiell lycka existerar, om än inte för evigt, särskilt om det doftar rosor! Fick med mig en hem. 🙂

Skyltat ordentligt till den fina entrén, Operaterassen öppnar inte förrän vid Valborg för de som vill äta här.
På baksidan går man in till både Operaterassen och Café Opera. Operaterassen öppnar inte förrän vid Valborg för de som vill äta här.

Jag tycker att du ska gå in på Olaplex svenska hemsida http://olaplex.se/ för att läsa mer information om den här produkten. Senare på kvällen var det visning för branschfolk. Flera hundra salonger i Sverige har redan börjat använda Olaplex på sina kunder. Och för mig som lekman är det såklart svårt att bedöma hur bra den här produkten är. Därför vill jag komma i kontakt med en frisör här i Stockholm som kan använda det på mitt hår.

Det låter onekligen för bra för att vara sant! Jag är den perfekta kandidaten för denna produkt med mitt tunna hår.
Det låter onekligen för bra för att vara sant! Jag är den perfekta kandidaten för denna produkt med mitt tunna hår.

Denna lunchtimme, som blev lite längre än så, var väldigt intressant och jag ser fram emot att höra mer om det här framöver. Och fler med mig blev riktigt entusiastiska. Roligt!

Sen begav vi oss ut i det lynniga aprilvädret och skingrades åt olika håll, och jag hittade de första träden i Kungsträdgården som börjar blomma nu! Jo jag ska visa en till bild på dem, älskar verkligen det rosa taket! ❤

Det rosa taket är ett vackert och säkert vårtecken som alla vill dokumetnera varje år! :)
Det rosa taket är ett vackert och säkert vårtecken som alla vill dokumentera varje år! 🙂

Hur intresserad är du av specialprodukter för ditt hår? Hört talas om Olaplex till och med? Hur sköter du håret? Som om det var gjort av porslinsstrån eller en buske med massa grenar? Experimenterar mycket på egen hand? Eller bara frisörer som får röra ditt hår?Jag önskar bara lite lite mer hår, inget mer! 🙂

Kram Lotta

18 reaktioner på ”Olaplex på Operaterassen

 1. Jessica 16 april, 2015 / 18:58

  Det låter verkligen för bra för att vara sant, hehe. Min frisör har det och jag ska dit nästa vecka så då lär jag ju kunna testa det och det ska bli sååå spännande!

  • beautybydonnachic 16 april, 2015 / 19:00

   Va?? Ska du?! Nästa vecka? Men är inte du….?? Haha!! Jag vill iaf veta allt om denna superduper-produkt!! ❤

   • Jessica 17 april, 2015 / 18:44

    Haha, jooo, vi får se om.jag hinner klippa mig eller inte 😉 Jag kommer att uppdatera dig 😃💕

   • beautybydonnachic 18 april, 2015 / 11:35

    Tack, känner mig genast lugnare! 🙂
    Kram till er båda! ❤

 2. Kashaya 16 april, 2015 / 20:33

  Vore spännande att testa hos frisör men där jag fixar håret har de inte Olaplex.

  • beautybydonnachic 16 april, 2015 / 20:40

   Ja det var precis det jag också kände! Men min frisör har inte heller Olaplex. Så jag har inte bestämt mig för om jag ska gå på tiden jag redan har inbokad hos henne och ha i nr 3 själv innan. Eller om jag ska söka upp en salong som har det. Hur känner du efter presentationen? Och så härligt att jag fick sällskap av dig!
   Kram! 🙂

 3. Rebecca 17 april, 2015 / 07:27

  Alltså jag älskar din blogg, du är så sjukt duktig på att skriva o förklara för de som inte är ifrån samma planet inom smink mm ( Hej hej , typ jag haha)
  Stor kram!!

  • beautybydonnachic 17 april, 2015 / 08:41

   Tusen hjärtligt tack fina Rebecca!! Jag blir jätteglad av dina ord! Du är inte så illa själv heller, men helt andra ämnen…
   Största kramen! ❤❤❤

 4. Sofia 17 april, 2015 / 20:17

  Alltså det är en fröjd att läsa här. Kommer på mig själv med att sitta och undra om du skrivit något…måste in och titta….:-)

  Har inte hört om märket förrän nu när det bloggas om på var och varannan blogg. Måste vara en massiv marknadsföringsinsats….

  Nu har jag tjockt hår så för mig handlar det mer om att ha produkter som orkar lyfta det från skallen då jag har noll självfall dessutom. Men tjocka hårstrån har ju andra fördelar.

  Håller på att testar mig igenom DrTemts produkter som jag fick prover på. Det är spännande då de inte känns som något annat jag haft. Möjligen känns dagkrämen lite fet men jag tror jag hade lite för mycket (knepigt med provpåsar). Dock blir man len som en barnrumpa i huden. Fick ju prov på peeling, resolution serum, ögonkräm och dagkräm. Testar på och ser så att jag inte får en reaktion iaf. Vad som sker sedan får vi se. Men inte PTR iaf.

  Många kramar!

  • beautybydonnachic 18 april, 2015 / 11:52

   Nämen åååh, tusen tusen hjärtligt tack gulligaste Sofia för dina fina ord!! Blir såå glad ska du veta! När man sitter här på kammaren känns det som om ingen läser väl det här…, typ. Så det är guld värt att du både tar dig tiden att läsa och att kommentera! ❤

   Jamen eller hur, känns som om Olaplex syns och hörs överallt. Och det är ju givetvis tanken nu när det har lanserats som enda land i Europa (hörde jag iaf)! Många är ju väldigt intresserade av hår, och gör många behandlingar som sliter mycket på de stackars stråna. Så en produkt som Olaplex som inte finns maken till på marknaden är förstås frisörernas dröm som en representant i det svenska teamet sa. Vi får se vad som händer nu när intåget har gjorts, och många börja använda Olaplex. Jag vill gärna prova iaf en gång för att se om jag kan skona mitt hår lite.

   Ja förstår att det inte alltid är jätteroligt att ha det där drömhåret som jag säger om hår som ditt! Det blir tungt, svårt att få till vissa uppsättningar kan jag tro, osv. Jag skulle ändå mer än gärna köpa ditt hår!! Vilken fördel ändå mot för att ha fula små trasiga tunna strån… ;(

   Åh så spännande att du testar Dr. Temt nu! Jag har inget mer än den vita masken därifrån! Så du får berätta för mig hur de känns! 🙂 Kul att några känns bra ändå. Innehåller mycket hyaluronsyra som nästan alla krämer gör numera tycker jag, men det gillar vi ju!

   Nej bra, du har bestämt dig att inte ha något mer PTR i ansiktet. Vilka produkter har du kvar? Något att sälja eller byta?

   Ha en riktigt skön lördag vännen, och ta hand om dig!
   Stor kram! ❤

 5. Sofia 17 april, 2015 / 20:21

  Förresten- hur kan håret ta upp något? Håret är ju dött material. Och fjällen på håret sägs ju öppnas av schampot, därav att man måste ha conditioner efter för att ”stänga”.

  Är därför lite fundersam över det där. Men- vem vet- forskning går ju framåt!

  Kram!

  • beautybydonnachic 18 april, 2015 / 11:53

   Jamen exakt, precis som naglarna. Så jag har inga svar att ge dig, men de hävdar att en molekyl kan förändra allt… We will soon see!! Bara hoppas att de faktiskt har rätt här, för det skulle göra mig gladare iaf! 🙂
   Kram! ❤

 6. Maria 18 april, 2015 / 11:06

  Du är ju fenomenal på att skriva så man förstår och njuter av det samtidigt, och visar fantastiska bilder av vår vackra huvudstad! Och detta med Olaplex låter för bra för att vara sant som du säger, så jag väntar på utlåtanden av salongskunder innan jag vågar tro på denna.
  Ha en härlig helg!

  • beautybydonnachic 18 april, 2015 / 12:01

   Nämen Maria, tack igen, det går rakt in i hjärtat när du säger såna fina ord! ❤ Ja visst bor vi i en otroligt vacker stad som jag alltid tänker att jag borde leka turist i mer, och bara gå ut och titta en fin dag, kanske ta med sig kameran och njuta av allt fint vi har i Stockholm!

   Ja vi väntar spänt på fortsättningen av historien om Olaplex. Tänkte försöka hinna testa provet i helgen och se hur det känns, vi får se. Men det kommer mer om Olaplex längre fram när jag vet mer om faktiska resultat!

   Trevlig helg till dig också!

 7. Emma 18 april, 2015 / 17:19

  En av de andra frisörerna där jag klipper mig använder Olaplex. Tror inte jag är en kandidat i nuläget, men det låter onekligen spännande! Ser fram emot din recension 🙂

  • beautybydonnachic 18 april, 2015 / 19:25

   Nämen, vilken grej! Har du fått frågan om du vill prova eller hur marknadsförs de på salongerna? Vore intressant att höra! 🙂
   Kram!

   • Emma 18 april, 2015 / 20:45

    Det kan vara nytt hos dem också, för jag såg det först för någon vecka sen när jag skulle boka om en tid. Får kolla lite mer nästa gång jag är där!

    Kramar 💜

   • beautybydonnachic 18 april, 2015 / 21:00

    Jamen gör gärna det! Presentationen av USA-teamet did some serious namedropping som gjorde att man lätt kunde tro att det verkligen är The Secret of Hair på riktigt! Ja spännande i vilket fall som helst! 😊
    Kram på dig! ❤

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s