Hårsprayefterlysning

Ja det är väl också ett ord? Att efterlysa bra hårspray! Ibland kan det lättaste vara svårt – att hitta en perfekt hårspray. Är det något som jag är riktig storkonsument av så är det hårspray. Kan absolut inte vara utan, därför står det minst en handfull flaskor i mitt skåp av olika sorter, styrkor och märken. Det finns många bra, men många många fler riktigt dåliga som bara är klistriga, klibbiga och tunga.

En av mina favoriter är Moroccan Oils hårspray (219 kr/330 ml). Den gillar både mitt hår och jag. Elnetts hårspray funkar också, även om jag har lite svårt för mormorsdoften, Davines More Inside (269 kr/ 400 ml) och L’Anzas Healing Volume (199 kr/200 gr) är alla spray som jag gillar.

DSC05173
Moroccan Oil Luminous Hairspray, Medel finish

Jag använder fortfarande Moroccan Oils hårolja efter varje hårtvätt, även om jag tyckte om de andra olika oljorna jag testade under en period. Davines, Macadamia, något från Schwarzkopf m fl. Men så återvände jag till slut till min Moroccan-olja Light ändå. Och därav blev det även denna hårspray.

~Dagens beautyflash: Sitta på bryggan vid sjön med bara ljudet av löven i den lätta vinden och fåglarnas kvitter.

DSC05172
Ett av mina favoriter i hårspraysskåpet. Men behovet av fler bra hoppas jag att jag får hjälp med!

Det är en fin gräns för hur ett hårspray ska vara i min värld. Inte för stora droppar, då går det bort direkt. Nej, ett fint lätt hårspraysmoln. Det får inte vara för mesigt, för då faller mitt tunna hår ihop pladask. Inte för stenhårt, då ser jag ut som jag har en hjälm på huvudet som inte rör på sig, fastän jag rör på mig. Ja, du fattar!

Så snälla, ge mig dina bästa hårsprays-tips! Gärna så många du kan komma på, tack! 🙂

Kram Lotta

 

20 reaktioner på ”Hårsprayefterlysning

 1. Linda 18 maj, 2015 / 13:42

  Jag använder bara Elnetts😊 Billigt och jag älskar tvärtom doften😁 Gillar lätta som går att borsta ur och inte klibbar. Den har allt det. Men blev nyfiken på de andra du nämnde också. Kram

  • beautybydonnachic 18 maj, 2015 / 20:57

   Haha, så kul att du gillar doften! 🙂 En av de få som gör det tror jag, roligt! Men visst är den bra?! Används mycket backstage på modeller, så den kan ju inte vara helt fel!

   Tusen tack för trevligaste sällskapet idag! Du fick såå himla snygg sminkning, kul att hinna snacka över ett par glas champagne en måndag och åka hemåt med en härlig Dior-påse full av härligheter! 🙂

   Lycka till imorgon, största kramen! ❤

 2. Emma 18 maj, 2015 / 20:07

  Jag får nog sno dina tips istället för att ge egna. Jag letar fortfarande efter den perfekta sprayen! Just nu kör jag Tigis Bed hair ”Rockaholic”, den är ok och luktar typ godis. Passar ju bra om man är på det humöret, men jag skulle ju gärna hitta någon som inte luktar godis, gammal öl eller mormor. Jag avskyr verkligen Elnett doften, kan INTE med den.

  Kram ❤

  • beautybydonnachic 18 maj, 2015 / 20:53

   Jag kan säga vad du iiiinte köpa!!! Ville ha en minispray till resor/handväska. PROFFS billiga hårspray klistrar ihop håret till den milda grad att den bryter av mina tunna hårstrån när jag ska försöka borsta ur det!! Varning!! 😦 Men Tigi brukar ha bra hårprodukter. Men jag vill slå ett slag för Moroccanoils vårdande spray! 🙂

   Ha en skön kväll kära Emma!
   Kram kram! ❤

 3. Jenny 18 maj, 2015 / 22:14

  Hej! Jag har använt hårspray från Sebastian i flera år, finns i några olika varianter/styrkor. Det håller bra men är även lätt att kamma ur. Enda minuset är att det är en stor flaska som inte får plats i mitt skåp men å andra sidan så räcker det lääänge!! 😊 kram Jenny

  • beautybydonnachic 18 maj, 2015 / 23:07

   Tusen tack Jenny för ditt tips! 🙂 Jag har haft nåt fr Sebastian hemma för länge sen, men det var inget hårspray. Så nu har jag ett hett tips att kolla upp, toppen!

   Ha det fint söta Jenny!
   Stor kram! ❤

 4. Anna 19 maj, 2015 / 06:51

  Jag kan tipsa om Redken Forceful 23 eller Kevin Murphys rosa flaska. Bästa två jag testat, köper jag en idag så skulle det dock bli en rosa flaska från Konsum som mormor använde, just för att den luktar mormor.:)

  Numera använder jag dock enbart saltvattenspray från John Masters Organic. Bästa för mig.

  Stor kram fina, glad tisdag till dig! ❤

  • beautybydonnachic 19 maj, 2015 / 08:43

   Superbra tips Anna! Har sneglat åt Kevin Murphy faktiskt. 🙂 Jasså du klarar dig med enbart saltvattenspray? Det är ju så olika mellan olika typer av hår. Men ska ta fram min och testa lite mer!

   Tack för dina tips Anna!
   Hoppas du får en fin dag!
   Stor kram! ❤

   • Anna 19 maj, 2015 / 16:50

    Olja, torrschampo och saltvattenspray är det enda jag använder som styling till håret. För mig funkar det perfekt så länge jag har en bra ”grund”. För några år sedan hade jag ett helt högskåp i badrummet med hårprodukter och jag var ändå aldrig helt nöjd. Skänkte rubbet och började från början liksom och hittade min väg. 🙂 Sen är jag så tråkig att när jag hittat något jag verkligen älskar så använder jag det och enbart det. Föralltid. Typ. 😉

    Men som alltid, det som funkar för mig kanske är ett katastrofalt val för dig. WC-rent i håret eller ej, haha! 😉

    Stor kram & tack för en härlig blogg med massa inspiration och klokheter. ❤️

   • beautybydonnachic 19 maj, 2015 / 17:20

    Jamen precis så Anna skulle jag också vilja göra! Köra på välfungerande produkter och strunta i alla andra flaskor som bara tar upp plats i skåpet! 🙂 Bra strategi tycker jag!

    Tusen tack till dig fina Anna, är så glad för dina kommentarer! Kram! ❤

 5. hanna 19 maj, 2015 / 13:43

  Elnett är toppen, men jag fixar inte heller doften. Det är ju inte bara det att den luktar när man har näsan i håret, jag tycker att den stinker på långt håll? Jag stod ut så länge de hade den gröna flaskan (någon volymvariant), som funkade jättebra på mitt hår, men när den utgick för ett gäng år sen, så utgick även Elnett som märke för min del.
  Redkens Forceful 23, som någon tipsade om ovan, är också jättebra om man bara ser till funktionen. Men samma där, LUKTEN! Jag tycker att den luktar gammal badrumsspray, precis den sorten min farmor och farfar hade när jag var barn. Och när man försöker göra sig lite fin, forma till håret lite extra, tar på sig parfym – och så luktar håret bara wc-spray? Det tar liksom bort hela effekten för mig. Snyggt hår, luktar toalett. Funkar ej.
  Det är ju lite klurigt det där med spray också, ofta rätt dyra och stora flaskor och svårt att veta om man köper grisen i säcken. Eller hårvårdsprodukter överhuvudtaget. Önskar att man kunde be om ett litet prov som man kan göra ibland när det handlar om hudvård och testa. (kanske inte på spray just, då det blir ju lite svårgörligt, men på andra stylingprodukter)

  • beautybydonnachic 19 maj, 2015 / 17:18

   Du har precis som jag Hanna, den där doftkänsligheten som gör att många spray går bort direkt! Sorry, men det går bara inte att ha ett hårspray som till och med tar över parfymen som du säger!

   Och ja, det är ju ett famlande i mörkret att köpa ett helt nytt hårspray, så jag har en hel samling oanvända flaskor i skåpet! Inte bra… Men nu har jag ju fått fina tips så jag ska kolla upp dem och se om det är något för mitt hår!

   Ha en fin kväll Hanna!
   Kram! ❤

   • hanna 19 maj, 2015 / 19:24

    Ja, det kanske är det jag är, doftkänslig? Har undrat många gånger hur man kan producera en hårspray som luktar så illa för vilken marknad kan det finnas för en wc-doft – men det kanske bara är du och jag och några andra som märker den? Alltid nåt – jag känner att jag luktar illa, men kanske inte andra 🙂
    Tack detsamma och kram tillbaka!

 6. Sofia 19 maj, 2015 / 18:45

  Elnett är förskräckligt! Doften kan jag inte tåla, och den stannar kvar länge…. Dessutom fungerar själva hårsprejen inte i mitt tjocka tunga hår.

  Hårspray är jag också storkonsument av, även om jag använder mindre än förr. Schwarzkopf gröna som finns i livsmedelsbutikerna har jag haft länge. Det fungerar bra, fin spridd dusch, ingen doft som stannar kvar. Dock har jag också provat Davines More Inside och den är riktigt bra. Framför allt dryg tycker jag .

  Jag har LernbergerStafsings torrschampo. Men bara första dagen efter hårtvätt. Sedan borstar jag ur både spray och dylikt på kvällen. På morgonen sedan behövs bara lite hårspray. Så skönt!

  Jag har tjockt hår och noll självfall vilket gör mitt hår tungt och dessutom ”äter” mitt hår hårspray, har till och med min frisör kommenterat….

  Kramar!!

  • beautybydonnachic 19 maj, 2015 / 18:59

   Ja jag kan verkligen förstå att vi har väldigt olika behov av hårvårdsprodukter Sofia! 🙂 Älskar LernbergStafsings torrschampo och tex Moroccanoil eller Davines hårspray på det!

   Elnett är verkligen en vägdelare! Den är bra, men doften ja… Annars ska jag kika på ditt tips om den gröna Schwartzkopf! Låter som ett spray i min smak!

   Tusen tack för tips snälla Sofia!
   Stor kram! ❤

 7. Malin 21 maj, 2015 / 00:05

  Jag fick ju hem Swartskopf glamination spray från lyko för ett tag sen (testpilot) och har nyliigen använt upp den och köpt en ny, kan tillägga att jag aldrig nånsin gjort slut på en hårspray förut och aldrig köpt samma två gånger, så det är ett bra betyg från mig.. Den är väldigt bra, doftar inget speciellt men doften som är är lätt och fräsch, ger en bra stadga utan att håret blir hårt och ger håret en helt fantastisk glans, det är till viss del glansen som gör att jag gillade den så mycket som jag gjorde. Det blev ju en två-i-en produkt, spray + glans..
  Såhär ser den ut: http://www.lyko.se/schwarzkopf-professional/schwarzkopf-glamination-strong-glossy-holdspray

  • beautybydonnachic 21 maj, 2015 / 00:13

   Nämen ååå, helt perfekt! Tusen tack, jag ska definitivt testa denna! Det bådar gott om du dessutom har använt upp en och köpt en ny! Det är det sällan jag gör. Jo, Moroccanoils har jag avverkat på löpande band, men det är nog också den enda. Du är riktigt bra på tips, Malin! 🙂

   God natt! (Ska bara skriva lite mer om Dior från i måndags, åh så läckert det var! Får bli nästa inlägg! )
   Nattikram! ❤

   • Malin 21 maj, 2015 / 00:53

    Så lite så, bara kul att få tipsa andra.. Jag har ju själv hittat favoriter både bland dina tips och andras..

    Ska bli spännande att läsa inlägget om Dior, har ju sett alla fina bilder på Instagram..

 8. Malin 21 maj, 2015 / 00:06

  Felstavat såg jag nu.. Schwartzkopf, så nu har jag lärt mig det.. 😉

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s