1-års jubileum för Donnachic och tävling

Wow! Alltså, jag kan egentligen inte fatta hur det gick till att jag plötsligt har bloggat exakt ETT ÅR just idag 1:a september 2015?! Men så sa jag vid mitt halvårsjubileum också! 😀 Nu började ju allt tidigare än så här, då jag minibloggade på Instagram (@donnachic71) om mina skönhetsprodukter i säkert över ett år, innan jag till slut tog steget över till bloggen som gav mig lite större frihet i skrivandet.

Donnachic herself aka yours truly Lotta <3
Donnachic herself aka yours truly Lotta ❤

Det är jag väldigt glad för! Eftersom jag är humanist och en skrivande människa, så fick jag plötsligt ett eget rum att printa ner mina egna intryck och erfarenheter. Helt fritt från hjärtat. Och så har det fortsatt. Att jag skriver om det jag fastnar för och låter mig själv hålla en linje och takt som jag trivs med.

Jag har också varit öppen till en viss del med att jag är sjuk och ligger på sjukhus i perioder. Det är inget hemligt, men inget jag vill fokusera på. Utan istället hitta det som jag kan tycka om just den här dagen och använda skrivandet terapeutiskt. Och inte minst att få utvecklas och möta nya människor och se nya rum!

IDUN släppte urtjusiga nagellack i våras!
IDUN släppte urtjusiga nagellack i våras!

Ni som hängt med ett tag vet att jag inte är den typen av bloggare som alltså spottar fram ett inlägg per dag (hejja er som gör det!), eller lägger upp tjusiga sminkningar (oj så många duktiga det finns där ute!), utan den här sidan är min egen där jag försöker hålla det fritt från krav, press och eventuella oskrivna regler som till viss del finns inom bloggvärlden. Mina inlägg blir oftast längre än de flesta andras och färre istället, och det är så jag vill skriva.

Samtidigt vill jag naturligtvis att någon ska tycka att det är roligt att kika in då och då! Just nu fnular jag på framtiden, hur jag ska forma bloggen och skrivandet framöver. Inget är helt spikat, men jag planerar och hoppas på utvecklingsmöjligheter på flera fronter. Men mitt allra största TACK just denna dag går självklart till DIG som läser! ❤

Vackra körsbärsblommor till er alla vackra läsare! :)
Vackra körsbärsblommor till er alla vackra läsare! 🙂

Jag tänker hålla min vana trogen och blicka tillbaka sedan mitt halvårsjubileum, vad har hänt sen 1:a mars? Jo, en hel massa nya dörrar har öppnats och många nya vänner har kommit längs vägen. Några av mina highlights:

I mars hade Dermarome ett event där alla nyheter från bl a Bliss presenterades, och Bare Minerals flytande bas var esset i rockärmen (ursäkta om ni inte får upp bilder, ska försöka ordna det!) Bare Skin och Complexion Rescue. Och jag blev helt hooked som så många andra av By Terry! 😉

By Terry Blush Glacé
By Terry Blush Glacé, ett av flera! 🙂

I april kom det mycket nytt och spännande på beautyfronten! Jag halkade in på ACASIA på ett bananskal och därefter har vårt samarbete bara blomstrat, vilket jag är jätteglad över! Både IPL och Skinskop har jag testat, fantastiskt att få göra det. Du kanske har läst i bästa Daisy Beautys senaste nummer med läckra Kakan på framsidan, om Beauty by Ks upplevelse av Skinskop? Hon beskriver det så bra! På Operaterassen presenterades det banbrytande Olaplex av det amerikanska teamet, och Stockholm Beauty Week var riktigt härligt och gav mersmak för de läckra Beauty Pearls från tyska ekomärket AnneMarie Börlind.

Skinskop in action!
Skinskop in action! Superroligt! 🙂

I maj, den notoriskt späckade vårmånaden, då fick jag gå på årets kanske häftigaste event hos Skincity som hade bjudit in Paula Begoun och Paul Barron, personerna bakom det omåttligt populära amerikanska märket Paula’s Choice! Det blev även ett till lyxigt event med champagne hos Dior och ett besök hos Stureplanskliniken.

Paula Begoun in action!
Paula Begoun in action! And oh yes, she could talk! 🙂

I juni trodde vi sommaren skulle komma men istället blev det en mysig sommarfest med Bliss och en festlig kväll med Mildh Press där både Ciaté, FACE Stockholm och John Friedas hårvård presenterades.

Läckerheter från Mildh Press event!
Läckerheter från Mildh Press event!

Juli var den regnigaste och kallaste på många år, fast jag gjorde vad jag kunde och reashoppade som en tok! Dessutom fick Babors älskade ampuller konkurrens av Dr Temts dito!

Babors vackra påskägg!
Babors vackra påskägg!

I augusti blev det ju sommar i alla fall, och jag valde att lämna landet för ännu mer värme, haha! Nåja, jag vann en tävling och fick uppleva Elisabethskolans otroligt duktiga hudterapeutelever och njuta av en skön ansiktsbehandling deluxe. Och Isadora släppte en riktigt snygg höstkollektion!

Elisabethskolan på Mariatorget i Stockholm. Gå dit!
Elisabethskolan på Mariatorget i Stockholm. Gå dit!

Så, ja, återigen många nya erfarenheter som jag är så tacksam och ödmjuk inför. Ett halvår går fort! Men mycket har ändå hänt på flera plan. Hoppas du också känner så! Dela gärna med dig i kommentarerna hur du har haft det! ❤

~Dagens beautyflash: Äntligen september, luften känns frisk och klar. Älskar hösten så här i början och alla vackra höstsläpp!

För att komma till punkt (jaaa, finally!) så är det ju självklart tävlingsdags igen! Och vet du vad?? Jovisst, jag kör samma koncept som sist! Jag är jättenyfiken på dig som läser och kanske inte brukar kommentera, på dig som brukar skriva nåt, på alla läsare – vad vill ni att Donnachics blogg som nu är inne på andra året ska bjuda på? Jag vill jättegärna veta vad du gillar, är nyfiken på, vad du tycker kan bli bättre och hur du hittade hit, och gärna varför du återkommer? Eller inte…

Alltså, ris och ros, men gärna en klätterros tänker jag mig. Den har både vackra blommor och vassa taggar, fast den strävar trots allt uppåt! Vad tänker du på då? (Konstruktiv kritik kan det också kallas!) 😉 Men även bara en rad, en hälsning, blir jag jätteglad för!

Vackraste hjärtat till dig min kära läsare! <3
Vackraste hjärtat till dig min kära läsare! ❤

Vinsten blir, yes same as last time, en personligt anpassad produkt som jag hoppas att du kommer kunna njuta av! Det är slumpen som får avgöra vinnaren, annars blir det alldeles för svårt för mig! 🙂 Vinnaren dras på söndag den 6:e september, och jag kommer att kontakta vinnaren personligen och sen meddela det här på bloggen. (Exakt tid får du veta senare i veckan.)

Tuuusen tack och största varmaste kramarna till mina fina läsare som gör min alldeles egna blogg till vad den är! ❤

Kram Lotta

39 reaktioner på ”1-års jubileum för Donnachic och tävling

 1. Nidzara Zejnelagic 1 september, 2015 / 14:41

  Den dagen när jag hittade dig på Instagram älskar att följa dig så fina tips du ger du är så bra vacker du stolar som solen när man ser din hy så fräsch och vacker.Kommer alltid att följa dig och du ger min dagen bra och roligt.Grattis och lycka till många lyckliga år att du gör oss följare glada ❤🌹

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 14:57

   Nämen ååååh snällaste fina Nidzara, tack såå hemskt mycket för dina vackra ord!!! ❤ Jag blir verkligen glad och det värmer i hjärtat av att få ha så underbara läsare som du! Det är jag så tacksam för! 😊

   Allra största varmaste kramen till dig! Tack för att du skrev en kommentar just idag! Ha en fin dag och ta hand om dig! ❤❤❤

 2. Liselotte 1 september, 2015 / 15:10

  Grattis på årsdagen!

  Jag faktiskt skrivit ett helt blogginlägg om varför jag läser beautybloggar (och därmed dig, som man ju genast ramlar över bland landets kvalitativa varianter), så mitt bidrag blir att citera mig själv:

  1) Skönhetsbloggare (i alla fall de jag stött på) drivs inte av att bli snyggare. De är kreativa konstnärer som testar och leker med (ibland rätt dyra) leksaker. Ibland slår det helt fel och de får röda utslag över halva ansiktet: vilket de ärligt visar sina läsare. Och det är få ställen i sociala media jag sett så många helt ofiltrerade/osminkade selfies som på skönhetsbloggar! (Man måste ju visa före-och efter en produkt, tydligen 🙂 )
  2) Som de konstnärer och konnässörer de är, har ingen skönhetsbloggare samma ideal som en annan. Man sminkar olika, vill ha olika effekt på huden/håret/kroppen. När trenden i träningsvärlden blir ”strong is the new skinny” och i föräldrasfären ”ekologisk barnmat” så kör skönhetsbloggarna på med sånt de gillar – eller vill testa om de gillar.
  3) I min, visserligen inte vetenskapligt belagda, studie har jag inte stött på ifrågasättande, otrevlighet eller näthat på en enda skönhetsblogg. Där träningsbloggare får veta att de utför fel övning/har för stora muskler/har för små muskler/borde tänka annorlunda kring kosten, eller där mammabloggare får vet att de gör fel angående amning/har för mycket prylar till sitt barn/har för lite prylar till sitt barn/borde tänka annorlunda kring kosten… så verkar skönhetsbloggare bara få nyfikna, intresserade och glada läsare. De är bra på att både ge och få pepp – och dessutom verkar alla bli kompis med alla, en påstådd omöjlighet i vilket gäng av tjejer som helst (och speciellt online).

  Och du stämmer in till punkt och pricka -DÄRFÖR läser jag din blogg 🙂
  (hela inlägget hittas:http://liselotte.livskick.nu/2015/06/29/skona-bloggar-om-skonhet/)

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 18:53

   Hahaha!! 🙂 Men gud, tusen tack Liselotte för din underbara, komiska, underhållande och välskrivna kommentar! Självklart blev jag grymt nyfiken på din blogg och läste givetvis inlägget som du länkade till, plus lite till, och insåg att jag ville läsa ännu mer. Så jag återkommer till dig! Blev riktigt inspirerad, fick en moment där. Vi behövs, vi som inte sätter upp fler ideal i samhället (snedvridna då tänker jag), eller vill leva upp till de påhittade idealen (vad de nu kan bestå av), och väljer att uttrycka oss med våra egna ord på det vis vi själva känner för. Så tack igen för att du skrev här inne hos mig!

   Ha en fin kväll!
   Kram Lotta ❤

 3. malibumoa 1 september, 2015 / 15:21

  Hej Kära Lotta!
  Gratiis på din 1-års dag. Det har varit ett sådant nöje att följa dig just på grund av det du säger:
  ” Ni som hängt med ett tag vet att jag inte är den typen av bloggare som alltså spottar fram ett inlägg per dag (hejja er som gör det!), eller lägger upp tjusiga sminkningar (oj så många duktiga det finns där ute!), utan den här sidan är min egen där jag försöker hålla det fritt från krav, press och eventuella oskrivna regler som till viss del finns inom bloggvärlden. Mina inlägg blir oftast längre än de flesta andras och färre istället, och det är så jag vill skriva.”
  Jag kommer att fortsätta läsa och inspireras av din blogg just för att du är så närvarande och personlig och bjuder på dig själv. Fortsätt sprida glädje i skönhetsvärlden och lycka till i framtiden. Hoppas vi får följa dig vidare på din resa.
  Varmaste kramarna till dig

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 19:05

   Hej Malibumoa! Skönt namn för det första 🙂 och hjärtligt tack för så fina och uppmuntrande ord du skriver här på min 1-års dag! Jag blir jätteglad av att höra att du vill följa med mig in i framtiden, vart det nu kan bära hän, och jag ska göra mitt bästa för att sprida lite glitter runt omkring mig som förhoppningsvis kan smitta av sig på mina fina läsare! 😉

   Allra varmaste kramarna tillbaka till dig!
   Lotta ❤

 4. nora 1 september, 2015 / 15:23

  Har följt dig hela året och njuter av alla dina inspirerande texter och bilder. Dom känns så engagerande och äkta. Du är så skicklig att på detta så jag kommer definitivt att följa allt du skriver i framtiden oberoende tema..njuter som sagt☺

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 18:55

   Hjärtligt tack Nora för dina värmande ord om min blogg och mitt skrivande! Om jag så berört EN, så blir jag väldigt glad. Att du vill läsa mer och följa med mig på resan framåt tackar jag ödmjukast för!

   Ha det jättebra!
   Kramar, Lotta ❤

 5. Maria70 1 september, 2015 / 17:44

  Hej Lotta!

  Eftersom jag är en hudvårdsnörd, så är jag vansinnigt förtjust i att läsa om hudvård; olika produkter, omdömen, hudtyper och behandlingar! Gärna sådant för känslig hy, då min hud har blivit aningen känsligare med åren. Tycker även om att läsa om makeup-produkter och olika tips och allt detta skriver ju du redan så skickligt om och lägger upp så inspirerande och glamourösa bilder, så det jag vill säga är: Fortsätt i samma härliga stil @donnachic71!

  Stor kram till dig från Maria70!

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 19:01

   Hej Maria! Åh en till hudvårdsnörd som uppskattar att gräva ner sig i skönhetsprodukter och prova på det som kan hjälpa en rätt känslig hy, precis som jag, låter jättekul! Eftersom jag är i princip ensam om mitt brinnande intresse för detta bland mina närmsta vänner, så känner jag mig lite väl insnöad ibland. Då värmer det lite extra att få en hälsning från en likasinnad som jag inte sett här inne tidigare! 🙂

   Tusen tack för att du skriver så fina ord om min lilla 1-åring – det känns riktigt skönt och värmer i maggropen! Kul att höra att du uppskattar mina ord!

   Ha en fin kväll Maria,
   kram Lotta ❤

 6. Maria 1 september, 2015 / 19:29

  Nu var det ett tag sen jag skrev, men läser mer än jag skriver! Blir så ofta när jag surfar runt. Men ärligt talat så är det bara hos dig och ett par andra som jag tar mig tid att skriva nåt. Och idag vill jag förstås gratulera dig till ditt jubileum! Ett års bloggande, det är en hel del tid du har lagt ner! Men det känns som om det vore längre än ett år faktiskt.
  Jag vet inte om jag har något särskilt önskemål, mer än att du ska fortsätta vidare på din egen stil! Det finns så många andra likadana, men tycker om att du skriver lite mer krönikor typ, än korta reklamtexter. Ungefär så är nog det närmsta konstruktiv kritik jag kan komma! Stort grattis igen!
  Maria 🙂

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 19:43

   Tusen tusen tack Maria för din fina kommentar, jag tackar ödmjukast och tar glatt emot! 🙂 Jag är så glad att du dyker upp ibland, och jag anar att många läser och stannar inte längre för att skriva varje gång. Jag gör själv likadant, borde verkligen bättra mig på att kommentera på andras bloggar, haha! Och ja, du har helt rätt i att detta bloggande tar sin tid, inget man gör på 5 minuter på kvällen. Men det är ett kärt jobb förstås, förutom när ens hårddisk kraschar! Och nu äääntligen är datorn klar och ska installeras med alla program igen, skönt!

   Kul att du uppskattar min texter som faktiskt är mer krönikor än korta inlägg, det har du helt rätt i. Vet att många inte gillar det, medan andra uppenbarligen tycker om det! Och själv måste jag gå på min egen magkänsla och göra det jag själv vill. Annars skulle det inte vara jag.

   Sköt om dig Maria, så hoppas jag få se dig här inne snart igen!
   Stor kram! ❤

 7. Lena 1 september, 2015 / 19:35

  Oj, största grattis på ett-års dagen med din fina blogg Lotta! Jag tycker alltid om dina inlägg för det känns så naturligt och opretentiöst, men ändå väldigt välskrivet. Du försöker inte vara nån annan än den du är om du hänger med?. Därför återkommer jag i jämna perioder. Roligt att höra vad du testat, vad du varit på, och vad just du tycker om olika saker. Och det är kul att läsa om skönhet hos nån som också har passerat 40-års strecket (även om man inte kan se det på dig som hos mig!) Jag hänger hemskt gärna med i ett år till!
  Största grattis från Lena

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 19:50

   Åh hjärtligt tack Lena för dina fina gratulationer! Så glad jag blir att du märker att jag håller mig till det som ligger mig själv närmast hjärtat och skriver utifrån mina egna tankar och reflektioner. Det blir ju inte min blogg om jag skulle göra på nåt annat sätt. Men med det sagt så kan jag ju helt klart bättra mig på alla möjliga plan! Jag lär mig massor fortfarande och det kommer säkert ännu mer jag kan göra bättre.

   Roligt att du uppskattar att läsa om oss tjejer som är lite mer livserfarna och kanske söker efter andra saker än de som är halvvägs i våra ögon. Men jag kan gilla att läsa inlägg från både yngre och äldre, så jag stirrar mig inte blind på siffran. Fast jag relaterar oftast mer till de i min egen ålder, precis som du säger Lena. Haha, jo nu får du allt vara lite snällare mot dig själv! Jag tror säkert att du är lika vacker som du är trevlig och fin person! 🙂

   Ha en skön kväll nu i regnet!
   Kram Lotta ❤

 8. cultureofmakeup 1 september, 2015 / 21:25

  Men åh, grattis! Har det verkligen bara gått ett år? Känns som om vi följt varandra i åratal ju! För min del får du gärna fortsätta på precis samma sätt som du gjort hittills. Din personliga stil är ju vad som gör din blogg så unik! Men om du vill ha nya idéer och uppslag kanske jag kan utmana dig att våga visa mer av ditt vackra ansikte och dina snygga sminkningar, och såklart helt utan prestationskrav. Du lyckas ju alltid få ett sånt snyggt glow i huden och du gör jättefina vardagsmakeuper. Det tycker jag vore roligt att se mer av! Kram och grattis än en gång!

  • beautybydonnachic 1 september, 2015 / 21:33

   Tusen tusen tack fina Therese! 🙂 Ja det känns faktiskt som om det har gått längre tid. Jag blir jätteglad att du säger så fina ord, det värmer verkligen! Men ja, jag ska försöka mig på att gå utanför min comfort zone! 😉 Jag har inte riktigt tagit det steget och tycker inte att jag får till det, men jag ska absolut försöka att utvecklas mer! Tack för så fin feedback! Du om någon är ju superduktig med vackra sminkinlägg, otroligt roligt att få ta del av!

   Stort tack igen,
   många kramar Lotta ❤

 9. Lotta Khlotbjo 1 september, 2015 / 22:29

  Grattis!
  Stort grattis! Jag är en relativt ny läsare av din blogg, den tilltalar mig och jag vill passa på att tacka. Hittar inte denna blogg på facebook men följer den via bloglovin. Tack för en bra blogg.

  • beautybydonnachic 2 september, 2015 / 08:46

   Hej Lotta! (en till!) Såå roligt att du hittat hit och skriver ner en kommentar, så glad jag blir för det! 🙂 Tusen tack! Nej jag vet, jag hade en take att även ha bloggen på FB, men det blev too much och jag har inte tagit tag i det… Så jag hoppas att man kan hitta mig via andra vägar! Tur att du hittade hit ändå! 🙂

   Tack för dina gratulationer och välkommen hit!
   Stor kram,
   Lotta ❤

 10. Jessica 1 september, 2015 / 22:47

  Ja herregud, redan ett år – tiden går fort när man har roligt!
  Jag kommer ihåg att jag önskade att du skulle starta en blogg när jag började att följa dig på Instagram, tror även att jag sa det till dig. Hur som helst är jag så glad att du gjorde det då du skriver så bra.

  Du är väl värd alla dessa rolig event du går på och det är fantastiskt att få läsa om dem efteråt när du återberättar dem 😃

  Hoppas du fortsätter blogga många långa år till.

  Kramar Jessica 💕

  • beautybydonnachic 2 september, 2015 / 08:52

   Åh ja, Jessica, jag kommer så väl ihåg det när du undrade på IG var man kunde hitta min blogg! 😀 Det känns som om det var ett halvår sen högst! Och roligt att du frågade, det tog jag som en komplimang! 😉 Faktiskt var det så att alla puffar jag fick var det som gjorde att det blev en blogg till slut. Så tack för hjälpen i rätt riktning! ❤

   Tusen tack för alla dina fina ord som du alltid ger så generöst, det är såå uppmuntrande och roligt att höra ska du veta! Jag lovar att jag ska berätta om de event som är på g just idag, men det tar ju lite tid att få den där skrivtiden att få in dem i bloggen. Idag blir det stora Hud- och Kosmetikmässan och även ett event på Berns som jag kommer ta foton ifrån så gott jag kan!

   Ta hand om dig och din fina familj så ses vi snart igen!
   Varmaste kramen, Lotta ❤

 11. Sofia 1 september, 2015 / 23:13

  Jamen har det gått ett helt ÅR nu!! Inte klokt!

  Jag vill väl inget jag vill du ska ändra! Menar det med hela mitt hjärta att du har den mest avslappnade, härligaste skönhetsblogg jag läst. Inga inlägg en masse med bara massa produkter (de som orkar/hinner skriva varje dag- jösses och wow!) utan mer eftertanke och egna värderingar som man känner finns där mellan raderna och ibland helt utskrivet. Inte en massa pekpinnar heller utan så tydligt vad DU tycker och känner. Du känns riktig i en cybervärld.

  Din blogg är som en oas i vardagen. En plats att smita undan till och läsa välskriven text med driv i. Och jag vet inte hur många produkter som trillar ned i din brevlåda men det känns inte som du svämmas över. Gillar inte när det känns som om bloggaren i fråga i princip hämtar ut 3 paket om dagen med alla nyheter: alltid höjer dem till skyarna men aldrig behöver lägga ut några pengar själv på sakerna. Och om du nu svämmas över så visas det på ett fint sätt, ett lyckligt och tacksamt sätt, inte som om du förväntar dig att det ska ramla ned massa produktnyheter och inbjudningar. Och jag menar inte att jag är avundsjuk (klart man kan bli liiiiite avundsjuk på Diors utskick….. 😉 ) utan att det är skillnad på hur du verkar hantera detta . Blev knepigt att formulera det: det är väl din integritet och ödmjukhet jag tycker om!

  Nej, ändra inget Lotta. Fortsätt vara du precis som du är. Det är kanske inte de idéer du vill få, men din personliga ton, humor, ödmjukhet och annat som du har gör din blogg till den mest läsvärda. Fortsätt tyck till om nyheter och väck diskussioner.

  Nu tänker du att jag har brett på och du kanske även sitter där och rodnar? Nä. Var lite anti-Jante nu och sug åt dig! Det är du värd!

  Många kramar- nu är det dags att sova för att orka morgondagen: mot framtiden!!

  • beautybydonnachic 2 september, 2015 / 09:03

   Jaaa Sofia, jag sitter och rodnar fattar du väl!! 😀 Herreguud, så vackra fina ord så jag blir alldeles till mig och vrider på mig! Tack så otroligt mycket Sofia för att du följer mig, skriver otroligt roliga och härliga kommentarer och ger massor av dig själv varje gång! Det är jag väldigt tacksam över, och enormt glad för! 🙂

   Nej inte dränks jag i paket, men i omgångar blir de en del pressprover i brevlådan och förstås på de event jag går på, men det är inte det som är fokus för mitt skrivande. Klart jag blir superglad och tacksam och kastar mig över dem, men jag vill fortfarande hålla min egen linje och inte tappa den pga gratisprylar. Fast neeeej, tror du jag inte höll på att bli till mig i trasorna av Dior igen?! Taxfreen på Palma stängde typ 5 min efter vi kom dit i helgen så jag hann inte ens titta åt Diorhyllan! (Men det blev några parfymer och ETT Chanellack, haha!) Tänkte visa senare! 🙂 Men det är just detta jag blir så glad över att du nämner, att jag inte är någon som vill hävda mig med massa show off med gratisprylar eller bara rapa upp släpp på släpp. Sen kan man göra det ibland också, emellanåt. Fast just där vill jag fortsätta hålla mig trogen till mig själv. Utan att för den delen följa jante!

   Sköt om dig nu i höst Sofia, för jag vill ha dina underbara kommentarer i fortsättningen också! Vet att det blir tufft i lärarlivet, men DU kommer först!
   Allra varmaste kramarna,
   Lotta ❤

 12. Sofia 1 september, 2015 / 23:14

  Och GRATTIS skulle det stått i slutet men det föll bort……!

 13. Shopaholic 2 september, 2015 / 10:59

  GRATTIS FINASTE LOTTA!! Va roligt att bloggen firar 1 år. Minns våra e-mail när du funderade på att starta bloggen och se vilken succe det blev 🙂
  Fortsätt att skriva som du gör, det är just din ärlighet och dina personliga inlägg som lockar så många läsare. Vill gärna tävla i din fina tävling!
  Kram!!!

  • beautybydonnachic 2 september, 2015 / 11:33

   Åhhhh tuuusen tusen tack snällaste fina du!! 😍😍😍 Javisst är det roligt att titta tillbaka och tänka på vad vi sa då? Mycket av det stämmer dessutom!

   Tack för de finaste härliga orden om min blogg, jag blir så glad, och jag kommer fortsätta köra mitt eget race! 😉 Självklart är du med i tävlingen!

   Sköt om dig och varmaste kramen till dig! ❤ Lotta

 14. Mona Lindström 2 september, 2015 / 20:04

  Grattis på 1 års dagen!!!
  Jag är så glad att jag började läsa din blogg. Har aldrig i hela mitt liv läst en blogg innan jag fann dig och en bloggkollega till dig. Passade utmärkt då jag var sjukskriven och ville ingenting längre. Att din blogg är så personlig och fin gör att jag känner mig hemma där och du är verkligen min förebild när det gäller att blogga. Tänka sig, att ifrån aldrig ha läst en blogg så fick du mig att börja vilja testa på. Men eftersom jag också drabbats av sjukdom så får det inte bli ett tvång utan bara lustfyllt. Snälla, ändra inte ditt koncept!!! Det är så ödmjukt och förtroendefyllt det konceptet du har. Blev så glad att få träffa dig ”live” på Skincitys event. Jag har lärt mig mycket om hudvård för känslig hud genom din blogg och att få utbyta erfarenheter med dig och att du sen är dalkulla i botten gör ju inte saken sämre ;-))
  Så nu hoppas jag på att få delta i din tävling och håller nu tummar och tår.
  Varma kramar från Mona

  • beautybydonnachic 2 september, 2015 / 21:42

   Åh finaste Mona, du är ju bara för snäll och otroligt gullig!! 😍 Jag blir så himla glad över dina fina värmande ord, det är verkligen något som jag bär med mig ska du veta! Det är tufft att vara så sjuk, jag vet inte så mycket hur det är för dig, men jag vet hur det känns att inte vilja eller ens orka nånting. Att en dag inte är lik någon annan, man kan aldrig planera nåt definitivt. Och en sjukdom kommer sällan ensam. Så jag blir väldigt berörd över det du skriver!

   Du gör ett grymt jobb som också börjat blogga! Men, jätteviktig poäng, att aldrig låta det bli en prestation eller kravfyllt! Bara något som ska ge dig energi och glädje tillbaka! 💓

   Haha, ja jag är glad att jag hoppade på dig hos SC och att vi iaf fick hälsa mitt i vimlet! Ta hand om dig själv nu först av allt, och så kör vi på vårt eget koncept på varsitt håll!! 😊👍 Vi dalkullor håller ihop! 😁

   Mina varmaste kramar till dig fina Mona! Lotta ❤

 15. Emma 3 september, 2015 / 18:04

  Tiden går fort när man har roligt! Stort grattis till 1-års jubileum 🙂 Uppskattar din blogg otroligt mycket, så fortsätt i samma härliga stil! Jag har svårt att komma på något som jag saknar.. möjligen den där titten i dina skåp som jag och Mickis suktar efter, haha 😉 (Tror det är för att känna att man inte är så ensam i sin lilla besatthet.. sambon har börjat kalla mig för en ”horder” :p)

  Jag förstår verkligen att du har blivit ”uppsnappad” av tex Acacia och Skincity, din blogg liksom du själv är verkligen ensam i sitt slag. Stor kram till dig härliga Lotta ❤

  • beautybydonnachic 3 september, 2015 / 19:13

   Tuuusen tusen tack snälla fina Emma för dina fina och värmande ord!! 💓👍 Ja jag hoppas ju att jag får läsare trots att/tack vare jag håller mig till min egen stil. Kan inte vara som nån annan än den jag är! Så det känns otroligt roligt att få så fin feedback! 😊

   Hehe, ja jag drar mig verkligen för att öppna upp mina katastrofala gömmor!! Disaster är nog ett passande ord, trots att jag är en som älskar förvaring och ha ordning på mina grejer! 😂 Skönt att veta att ni också har ”spårat ur”, alltså mängdmässigt (enl en utomstående som inte är beautynörd alltså!)

   Tack igen, blir så glad av dina ord Emma! Ha en jätteskön kväll!
   Kram Lotta ❤

 16. Karin G. 3 september, 2015 / 21:33

  Hej Lotta!

  Jag har följt din blogg i nästan ett år. Dock dålig på att kommentera 😦 Hittade till dig via Skincity/Hudspecialisten/Insta… På den vägen 😉

  Gillar bloggen och dig mycket. Din syn, vad jag har uppfattat i alla fall, på hudvård och kosmetik tycker jag är härlig. Jag tänker att du anser att det yttre och det inre ofta hänger ihop, att hudvård/make up och ett ”sunt” yttre även är viktigt för ett sund inre, s.a.s. Vice versa också förstås. Välgörande att ta hand om sig på olika sätt helt enkelt. Kan vara trevligt och socialt dessutom, mässor, knyta kontakter osv. Jag är av samma uppfattning.

  Tycker extra mycket om den gången när du låg på sjukan (innan jul väl?) och hade med dig en meganecessär med allt vad du skulle kunna behöva i skönhetsväg 🙂 Och att, om jag minns rätt, du shoppade för fulla muggar i Skincitys julkalender. Underbart tidsfördriv! Jag ser fram emot årets upplaga av kalendern, undrar om den är likadan som tidigare år? … 🙂

  Det tar emot att ge dig ”ris” för du ska naturligtvis blogga precis så som du vill men om jag får komma med ett önskemål är det fler, men kortare, inlägg 🙂

  Ha det så bra!

  Kram,

  Karin

  • beautybydonnachic 3 september, 2015 / 21:49

   Nämen hej Karin! 😊 Så himla roligt att du har följt mig så länge och väljer att kommentera idag, så glad jag blir! 😍

   Haha, jamen herreguuuud jag gick ju bananas på onlineshoppingen där vid jul på Skincitys oemotståndliga julkalender från min sjukhussäng! Vad göra liksom?? 😂 Lite too much kanske…

   Ja du har helt rätt i att jag inte stirrar mig blind på ytan utan måste få med mig insidan om det ska kännas rätt i magen. Det är så otroligt många som har så stor press på sig via medier och alla ideal som jag tycker är totalt förlegat, objektifierar personer och skadar många. Särskilt många jag mött via mitt jobb som gymnasielärare. Vi måste nog alla bli bättre till mans på att ta hand om hela oss, på det vis som passar just en själv. Lång story som jag lämnar för ikväll! 😊

   Tack så jättemycket för din åsikt om fler och kortare inlägg! Det tar jag absolut till mig! Jag har funderat mycket på min stil att skriva (och en hel del annat! ) och tänker försöka bli bättre på att variera mig mer, tex som du föreslog. Bra att du sa det! 👍

   Ha en skön kväll nu!
   Kram Lotta ❤

 17. Karin G. 3 september, 2015 / 21:35

  Gratulerar naturligtvis ettåringen också 🙂

 18. Ulrika 4 september, 2015 / 19:42

  Tack för en fin blog ! 💕💕💕 Läser den alltid . Jag tycker att du skriver personligt och informativt. Du är kunnig och påläst och riktigt PASSIONERAD!💕💕💕 Jag själv är mest intresserad av hudvård. Krämer och serum. Tycker om när du skriver om olika produkter både ros och ris. Bra också när du relaterar till liknande produkter och skriver tex att detta kan passa dej som gillar …! Har satt några fullträffar tack vare dej! Fortsätt som du gör!💕💕💕

  • beautybydonnachic 4 september, 2015 / 20:36

   Men åh, tusen tack vilka fina ord du skriver om min blogg och mitt skrivande gulliga Ulrika! Det blir jag väldigt glad över!! 😊👍

   Ja jag försöker ju skriva om det som verkligen berör mig och som intresserar mig, så därför hoppas jag att jag förmedlar något slags passion för ämnet i fråga! 💓

   Vad kul att du har fått så bra tips när jag har skrivit om saker som du sen köpt! Det låter ju toppen, om jag kan vara till någon hjälp! 😀👍

   Ha en jättefin fredagskväll och skön helg fina Ulrika!
   Stor kram, Lotta ❤

 19. hanna 5 september, 2015 / 10:39

  Ett sent grattis på födelsedagen 🙂 Minns att jag skrivit min ”så hittade jag hit och därför läser jag”-berättelse här tidigare, men nu minns jag faktiskt inte hur det egentligen var…? Minnet ibland alltså! Men det var via Annicas skincity-blogg i alla fall.
  Jag gillar att bloggen känns så trovärdig och att du, trots att du konsumerar en hel del, är kritisk och har ett ekonomiskt tänkt och inte ser det som en självklarhet att man vill eller kan lägga obegränsat med pengar på en kräm. Det här med att du räknar ut milliliterpris! (är det väl?) Och så är den varm och vänlig på något vis, du är alltid så engagerad i kommentarer och jag har fått många bra tips och råd här!

  Konstruktivt ris? Ptja, en blogg man skriver för sitt eget nöjes skull, på sin fritid, tycker jag att man utformar precis som man trivs med. Men som någon skrev tidigare skulle jag som läsare tycka att det var roligt med lite mer varierad längd på innehållen – gärna de långa inläggen kvar, men kanske något kortare ibland. Jag är själv en långskrivare som är usel på att fatta mig kort och gärna viker av till höger och vänster (se på den här kommentaren!!) men när jag själv bloggade kom jag på att man egentligen bara kunde dela upp ett tänkt eller skrivet inlägg i flera delar. Eller att man kunde beröra ett ämne kort i ett inlägg och sen fördjupa sig mer i ett annat. Så blev det lite mer dynamik och omväxling och övning för mig också. Men jag lider inte av det nuvarande upplägget 🙂 Är det någon produkt jag är intresserad av vill jag ju gärna veta mycket om den.

  Kram och lycka till i fortsättningen!

  • beautybydonnachic 5 september, 2015 / 11:24

   Tusen tusen tack fina Hanna!! ❤ Jag blir otroligt glad över din fina och ärliga kommentar! Det är precis så jag vill ha det, veta vad du tycker och vad som jag själv kanske är lite hemmablind på! 😊

   Jag tar ingenting för givet, vi är alla olika, och ja jag tycker många produkter är rent ut sagt snordyra!! Så milliliterpris är i många fall en bra fingervisning hur man får mer för pengarna. Ibland blir man förvånad, att budgetmärket kanske är lika dyrt som finmärket! Hoppas det kan hjälpa någon att konsumera lite mer medvetet. 👍

   Tack så jättemycket för din fint skrivna kritik, det är exakt så jag funderat på själv! Att variera mig mer! Ibland tänker jag det när jag sätter mig och skriver, och sen oops så blev det inte enligt planen haha!! 😁 Jag ska absolut träna på variationen, tack att du påminner mig! 💓

   Ha en jättefin helg Hanna!
   Varm kram, Lotta ❤

   • hanna 6 september, 2015 / 10:50

    Haha, milliliterpris ska det vara förstås 🙂 Inte millimeterpris. Som sagt, jag tycker inte att det är något fel på långa inlägg som svävar ut lite. Det är lite charmigt också med bloggar som inte är mallade efter standardformen, tycker jag, och får ha sin egen personlighet. Men ibland kan man ju vilja utvecklas eller prova på något annat. Det blir säkert bra hur du än gör!
    Detsamma till dig!

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s