Bakgrund

Min mobil juni -13 till maj -14 249 Kära bloggläsare!

För dig som undrar lite vem den här beautynörden är egentligen så vill jag kort berätta lite om min bakgrund här. Jag är en 44-årig dalkulla som vid 18 års ålder emigrerade till Stockholm. Första gångerna jag var på Åhléns city och NK och såg kosmetikdiskarna visste jag att här kommer jag att trivas! Och nu si sådär 25 år senare bor jag fortfarande kvar, numera i en lugn liten stad norr om city. Mina intressen i livet är, förutom beautynörderiet, mode, inredning, resor, språk, kultur, körsång, baka, lukta på blommorna i trädgården, skörda i kryddlandet och läsa mängder av skönlitteratur. Mest av allt uppskattar jag de små vackra ögonblicken i vardagen, de med en liten guldkant på som ni kommer se på bloggen. Huset jag bor i delar jag med min man, som jag fann på Långbro mentalsjukhus bara ett år efter min flytt till storstan, och våra två söner. Jag är för övrigt minstingen i familjen med mina 174 cm och storlek 40 i skor, något som aldrig hänt mig tidigare i livet. Nu lever jag med mina tre tvåmeters-killar och det blir inte många lugna stunder under vårt (numera vita!) tak.

Under åren har jag skaffat mig erfarenheter av väldigt skilda slag. Eftersom jag är en nyfiken person som har en förkärlek till det livslånga lärandet, så har jag provat på många olika yrken innan jag valde vad jag ville plugga vidare till. Jag har bland annat jobbat som försäljare och områdeschef för Oriflame, sjukvårdare, journalist, butiksbiträde i både kläd- och mataffär, gruppbostad, kontor och även som utbildad väktare och ordningsvakt med vapenlicens med placering på ambassader, departementen och på Rosenbad. Det blev en liten roligt anekdot då jag skulle få min uniform omsydd av skräddaren då jag var höggravid. Hormonstinn väktare med laddat vapen under magen – inte nån man leker med i första taget kan jag säga!

Efter min föräldraledighet valde jag att studera vid Uppsala universitet där jag läste svenska, nordiska språk, engelska, litteraturvetenskap, genusvetenskap, barn- och ungdomspsykiatri och pedagogikkurser. Jag pluggade en del av min utbildning i Oxford, England, och har även läst på Stockholms universitet. Jag har en filosofie magisterexamen i brittisk litteratur och svenska och är legitimerad gymnasielärare i svenska och engelska. De senaste decenniet har jag jobbat som gymnasielärare i mina kära ämnen. Humanist? Javisst! Och feminist? Självklart! Mitt intresse för det skrivna språket har också gjort att jag har valt att läsa några kurser på Skrivarakademin i Stockholm. Förhoppningsvis kommer jag få chansen att gå fler kreativa kurser i framöver.

För dig som är intresserad av ett samarbete med mig, tveka inte att fråga! Du kan anlita mig för diverse olika skrivuppdrag, översättning (engelska/svenska) och projekt där du får presentera din idé så kan vi diskutera hur jag kan vara till hjälp. Enklast är att kontakta mig på beautydonnachic@gmail.com eller fylla i kontaktformuläret så hör jag av mig till dig. Jag är glad att du har hittat till min sida och uppskattar all konstruktiv feedback och kontakt!

 

Tack för ditt avtryck här, uppskattas varmt!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s